De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | Mergelrijk Valkenburg - 27 km.

Thema: recreatie
De Mergelrijk Valkenburg-route is een fietstocht van ongeveer 22 kilometer, verdeeld over 3 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een bezoek aan het Mergelrijk.

Arrangement (prijs: € 37,20 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai bij Restaurant De La Ruïne 
  • Entree bij Mergelrijk 
  • Heerlijke lunch bij Grand-Café Neubourg 
  • Lekkernij bij Dinercafé Amadeus
  • Afsluitende borrel (incl. consumptie en amuse) bij Le Baroudeur 

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Mergelrijk
Na ontvangst met koffie/thee en een heerlijk stukje Limburgse vlaai, start u met een wandeling door het Mergelrijk. In eigen tempo kunt u het sfeervol verlichte gangenstelsel verkennen. Geniet van een rijke schat aan bezienswaardigheden, films, meer dan 40 verhalen over mergel en grotten en verrassend leuke weetjes. Alle verhalen worden met onder andere mergelbeelden, zandsculpturen en films uitgebeeld. U krijgt een gratis blokje mergel waar u in het grottenatelier iets leuks van kunt maken.

Culinair genieten
Na de wandeling door het Mergelrijk stapt u op de fiets richting Grand Café Neuborg. Hier kunt u alle opgedane indrukken bespreken tijdens een heerlijke lunch. Daarna trapt u verder naar Dinercafé Amadeus, waar een lekkernij geserveerd wordt. Na de laatste etappe wordt de route afgesloten met een borrel bij Le Baroudeur.
 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

B&B Restaurant De La Ruďne

B&B Restaurant De La Ruďne

Neerhem 2
6301 CH Valkenburg
043-601 29 92
www.de-la-ruine.nl

Mergelrijk B.V.

Mergelrijk B.V.

Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg
043-6013186
www.mergelrijk.nl

Grand Café Neubourg

Grand Café Neubourg

Marktstraat 1
6271 BE Gulpen
043-8520955
www.grandcafeneubourg.nl

Dinercafé Amadeus

Dinercafé Amadeus

Grendelplein 9
6301 BS Valkenburg
043-601 68 46
www.dinercafeamadeus.nl

Hotel Le Baroudeur

Hotel Le Baroudeur

Daalhemerweg 140
6301 BM Valkenburg
043-601 2098
www.lebaroudeur.nlPraktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Cycle Centre in Valkenburg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 043-6015338. Overnachten is mogelijk bij B&B De La Ruïne, Le Baroudeur en Hotel B&B De Heren Van Valkenburg. Er is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren kost € 8,00 per dag. Op het terras toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt op 2,5 kilometer afstand van het treinstation (treinstation ligt op slechts 500 meter van het fietsverhuur). Ja, enkel bij Grand Café Neubourg is nog geen WiFi beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en donderdag kan deze route niet gefietst worden.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 37,20 p.p.

Parkeermogelijkheden
Parkeren is niet gratis. Het dagtarief voor 24 uur bedraagt € 8,00 en dit tarief geldt op de volgende parkeerplaatsen: Odapark, Polfermolen, Valkenheim/Burgemeester Henssingel en Geulpark.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Cycle Centre in Valkenburg (043-6015338) en Scooter Verhuur Limburg (043-7114300). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen. Gelieve vooraf te reserveren.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route