De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | Mergelrijk Valkenburg - 32 km.

Thema: recreatie
De Mergelrijk Valkenburg-route is een fietstocht van ongeveer 32 kilometer, verdeeld over 5 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een bezoek aan het Mergelrijk.

Arrangement (prijs: € 37,20 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en Limburgse vlaai bij B&B de Heren van Valkenburg
  • Entree bij Mergelrijk 
  • Heerlijke lunch bij Grand-Café Neubourg 
  • Lekkernij bij Dinercafé Amadeus
  • Afsluitende borrel (incl. consumptie en amuse) bij Le Baroudeur 

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Mergelrijk
Na ontvangst met koffie/thee en een heerlijk stukje Limburgse vlaai, start u met een wandeling door het Mergelrijk. In eigen tempo kunt u het sfeervol verlichte gangenstelsel verkennen. Geniet van een rijke schat aan bezienswaardigheden, films, meer dan 40 verhalen over mergel en grotten en verrassend leuke weetjes. Alle verhalen worden met onder andere mergelbeelden, zandsculpturen en films uitgebeeld. U krijgt een gratis blokje mergel waar u in het grottenatelier iets leuks van kunt maken.

Culinair genieten
Na de wandeling door het Mergelrijk stapt u op de fiets richting Grand Café Neuborg. Hier kunt u alle opgedane indrukken bespreken tijdens een heerlijke lunch. Daarna trapt u verder naar Dinercafé Amadeus, waar een lekkernij geserveerd wordt. Na de laatste etappe wordt de route afgesloten met een borrel bij Le Baroudeur.
 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

B&B De Heren Van Valkenburg

B&B De Heren Van Valkenburg

Neerhem 17
6301 CD Valkenburg
043-6012728
www.deherenvanvalkenburg.nl

Mergelrijk B.V.

Mergelrijk B.V.

Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg
043-6013186
www.mergelrijk.nl

Grand Café Neubourg

Grand Café Neubourg

Marktstraat 1
6271 BE Gulpen
043-8520955
www.grandcafeneubourg.nl

Dinercafé Amadeus

Dinercafé Amadeus

Grendelplein 9
6301 BS Valkenburg
043-601 68 46
www.dinercafeamadeus.nl

Hotel Le Baroudeur

Hotel Le Baroudeur

Daalhemerweg 140
6301 BM Valkenburg
043-601 2098
www.lebaroudeur.nlPraktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden via fietsenverhuurheuvelland.nl. Fietsen kunnen bij het startpunt afgeleverd worden. Bij deze route kunt u overnachten bij Le Baroudeur en Hotel B&B De Heren Van Valkenburg. Betaald parkeren in de nabije omgeving van het startpunt. Parkeren kost € 9,00 per dag. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt ligt op 2,5 kilometer van station Valkenburg Bij alle restaurants beschikbaar (m.u.v. Grand Café Neubourg)

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
-
Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden (m.u.v. juli en augustus).

- Van 16 juli t/m 1 augustus kan deze route niet gefietst worden. 

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- Er zijn geen consumpties bij inbegrepen tenzij anders staat vermeld. 

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants uitsluitend mogelijk om gebruik te maken van takeaway. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Parkeermogelijkheden
Parkeren is niet gratis. Het dagtarief voor 24 uur bedraagt € 9,00 en dit tarief geldt op de volgende parkeerplaatsen: Odapark, Polfermolen, Valkenheim/Burgemeester Henssingel en Geulpark.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Cycle Centre in Valkenburg (043-6015338) en Scooter Verhuur Limburg (043-7114300). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen. Gelieve vooraf te reserveren. Fietsen kunnen ook gehuurd worden bij Fietsverhuur Heuvelland (043-3110674), deze kunnen ook in Valkenburg (op 300 meter loopafstand van het startpunt) opgehaald worden.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route