De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Heumens genieten - 40 km.

8,1 / 10
55 evaluatie(s)

Ieder jaargetijde heeft zijn eigen kleur en geur in de Overasseltse en Hatertse Vennen en de omliggende dorpen in de gemeente Heumen. Een afwisselende omgeving waar het dubbel en dwars genieten is.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Overasseltse en Hatertse Vennen
De Overasseltse en Hatertse Vennen zijn een bekend natuurgebied hier. De glooiende rivierduinen, donkere vennen en heide zijn elk seizoen mooi op hun eigen manier. In de zomer wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind, terwijl 's winters het landschap zijn uitgestrektheid prijs geeft. Wijk kort van de route af om de Koortsboom te bewonderen. Het volksverhaal vertelt dat als een lapje stof aan de koortsboom, ook wel lapjesboom genoemd, wordt gebonden, deze boom ervoor zorgt dat de ziekte verdwijnt.

Historisch Malden
De naam Malden wordt voor het eerst vermeld in een akte uit 1247, maar er zijn aanwijzingen dat er al lang daarvoor bewoning was. In het centrum van Malden zijn namelijk resten van een voorraadschuur uit ongeveer 700 voor Christus aangetroffen.
Naast de rijke historie is er ook een overvloed aan natuur. De heemtuin van Malden biedt een plek aan vele verschillende soorten flora en fauna.

Maas-Waalkanaal
Dit 13,5 kilometer lange kanaal verbindt de Maas met de Waal. De gemeente Heumen kon hier in het begin niet van genieten. Enkele dorpen werden doormidden gedeeld en het centrum van Heumen werd voor een deel afgesneden van het gebied daar omheen. Maar geen zorgen, u kunt gewoon via de brug naar de overkant fietsen!

Vernoemd naar Essenbomen
Overasselt is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van Essenbomen. Asselt is een verbastering van Essen en deze bomen kwamen vroeger erg veel voor in deze omgeving. Over en Neder verwijst naar hoger en lager waarbij Overasselt iets hoger ligt dan Nederasselt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!
 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Melkveebedrijf De nieuwe Schatkuil

Melkveebedrijf De nieuwe Schatkuil

Schatkuilsestraat 7
6611 KB Overasselt
024 -6221214
www.denieuweschatkuil.nl

Van der Valk Hotel De Molenhoek-Nijmegen

Van der Valk Hotel De Molenhoek-Nijmegen

Rijksweg 1
6584 AA Molenhoek
024-3580155
www.hoteldemolenhoek.nl

Malderburch - Restaurant de Wals

Malderburch - Restaurant de Wals

Broekkant 16
6581 AE Malden
024- 357 0570
www.malderburch.nl

Restaurant St. Walrick

Restaurant St. Walrick

St Walrickweg 5
6611 KG Overasselt
024-6221385
www.walrick.nl

Eetcafé Zalencentrum De Zon

Eetcafé Zalencentrum De Zon

Hoogstraat 56
6611 BZ Overasselt
024-6221584
www.dezonoverasselt.nlPraktische informatie

Aanwezig bij van der Valk Molenhoek, Restaurant St. Walrick en Buurderij de Lage Hof. Via Restaurant St. Walrick, ongeveer 1 km van het startpunt. Gelieve de fietsen vooraf te huren. (0246221385) Een fiets kost €12,50 per dag en een elektrische fiets €25,00. Mogelijk bij van der Valk Molenhoek. Gratis bij het startpunt. Ja, mits aangelijnd. Bereikbaar via Lijn 9. Ongeveer 700 meter lopen naar het startpunt. Aanwezig bij van der Valk Molenhoek, Restaurant de Wals en Buurderij de Lage Hof.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017
- Op dinsdagen wordt zowel de koffie met gebak als het dessert geserveerd bij Melkveebedrijf De nieuwe Schatkuil omdat Eetcafé Zalencentrum dan is gesloten.

Let op:
- U krijgt het dessert geserveerd bij Eetcafé Zalencentrum De Zon. Het is mogelijk dat op de routebeschrijving Buurderij de Lage Hof nog staat vermeld. Deze ondernemingen liggen slechts 200 meter van elkaar vandaan. 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route