De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | (Speciaal)bierroute - 23 km.

Thema: recreatie
De (speciaal)bierroute is een fietstocht van ongeveer 23 kilometer, verdeeld over 2 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een lekker speciaalbiertje (of frisdrank) en daarnaast een leerzame rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij.

Arrangement (prijs: € 55,40 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Een heerlijke lunch bij Bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij
  • Bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij, inclusief rondleiding van een uur, een bezoek aan de Hertog Jan Winkel en een passend drankje in de Hertog Jan Proeverij
  • Uitgebreid hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) bij Eetcafé Bej Ber
  • Afsluitende borrel inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) en een borrelgarnituur bij Bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Culinair genieten
We starten met een heerlijke lunch bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij. Naast drinken had Hertog Jan van Brabant nog een andere passie: goed en veel eten. In het eten komt de brouwerscultuur duidelijk terug. De chef-kok combineert namelijk de smaak van bier met mooie, verse streekproducten en vormt daarmee een unieke menukaart.

Historie
Het verhaal van Hertog Jan begint in de eerste jaren van de vorige eeuw. In de Limburgse Maasvallei, net buiten Arcen, besluiten vier bevriende brouwers de handen ineen te slaan. Samen richten zij Stoombierbrouwerij De Vriendenkring op. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ligt de brouwerij midden in de vuurlinie. De beschietingen zorgen voor veel schade, waardoor de brouwerij tijdelijk de deuren moet sluiten. Tijdens de rondleiding kunt u nog altijd de kogelgaten zien.
Wegens een reorganisatie gaat de brouwerij in 1981 dicht. Enthousiaste brouwers blijven er echter in geloven en de brouwerij wordt snel heropend, ditmaal onder de naam Arcense Bierbrouwerij. Wat ooit begon met vier vrienden met een passie voor het brouwersvak, is uitgegroeid tot een succesvol merk met een hooggewaardeerde pilsener en een aantal karakteristieke speciaalbieren.

Limburgs genieten
Na de lunch en het bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij trappen we door het Limburgse landschap naar Eetcafé Bej Ber, gelegen in het karakteristieke dorpje Swolgen. Hier krijgt u een heerlijk hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) geserveerd.

Naborrelen
Vanuit dit gezellige eetcafé stappen we weer op de pedalen en vervolgen we onze weg langs de Maas en via het pittoreske dorpje Arcen. We eindigen bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij, waar u kunt kiezen uit een van de heerlijke speciaalbieren (of 2 frisdrank). Onder het genot van een borrelgarnituur en een drankje is het lekker nagenieten van deze culturele, culinaire en sportieve middag.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Lemmen Tweewielers in Arcen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4732190. Bij deze route zijn vele overnachtingsmogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het VVV kantoor in Venlo via 077-3543800. Gratis parkeren bij het startpunt. Niet toegestaan Het startpunt kunt u bereiken met de bus (lijn 83). Uitstappen bij halte: Arcen, Koestraat. Geen WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
Deze route kan geboekt worden voor maximaal 10 personen per dag.
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- Onderweg steekt u een pontje over. De kosten bedragen € 0,80 per fietser, deze dient u contant te betalen.
- Wilt u deze route in het weekend met meer dan twee personen boeken? Neem dan vooraf contact op via info@happenentrappen.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Lemmen Tweewielers in Arcen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4732190. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route