De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | (Speciaal)bierroute - 26 km.

Thema: recreatie
De (speciaal)bierroute is een fietstocht van ongeveer 26 kilometer, verdeeld over 2 etappes. De route combineert heerlijke gerechten met een lekker speciaalbiertje (of frisdrank) en een leerzame rondleiding door de Hertog Jan Brouwerij.

Arrangement (prijs: € 52,95 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:
- Een heerlijke lunch
- Bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij, inclusief rondleiding van een uur, een bezoek aan de Hertog Jan Winkel en een passend drankje in de Hertog Jan Proeverij
- Uitgebreid hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank)
- Afsluitende borrel inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank) en een borrelgarnituur
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Culinair genieten
We starten met een heerlijke lunch bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij. Naast drinken had hertog Jan van Brabant nog een andere passie: goed en veel eten. In het eten komt de brouwerscultuur duidelijk terug. De chef-kok combineert namelijk de smaak van bier met mooie, verse streekproducten en vormt daarmee een unieke menukaart.

Historie
Het verhaal van Hertog Jan begint in de eerste jaren van de vorige eeuw. In de Limburgse Maasvallei, net buiten Arcen, besluiten vier bevriende brouwers de handen ineen te slaan. Samen richten zij Stoombierbrouwerij De Vriendenkring op. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog ligt de brouwerij midden in de vuurlinie. De beschietingen zorgen voor veel schade, waardoor de brouwerij tijdelijk de deuren moet sluiten. Tijdens de rondleiding kunt u nog altijd de kogelgaten zien.
Wegens een reorganisatie gaat de brouwerij in 1981 dicht. Enthousiaste brouwers blijven er echter in geloven en de brouwerij wordt snel heropend, ditmaal onder de naam Arcense Bierbrouwerij. Wat ooit begon met vier vrienden met een passie voor het brouwersvak, is uitgegroeid tot een succesvol merk met een hooggewaardeerde pilsener en een aantal karakteristieke speciaalbieren.

Nationaal Park De Maasduinen
Na de lunch en het bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij trappen we door het Limburgse landschap naar brasserie De Huiskamer, gelegen in Nationaal Park De Maasduinen. Hier krijgt u een heerlijk hoofdgerecht inclusief 1 speciaalbier naar keuze (of 2 frisdrank). De Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland en is ontstaan door water, wind en de mens. Dit natuurgebied ligt tussen Gennep en Arcen en kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren.

Nagenieten
Na het hoofdgerecht stappen we weer op de pedalen en duiken het groen in. Naast de duinen passeren ook bossen, vennetjes en heidevelden de revue. We eindigen bij bier- en eetcafé de Hertog Jan Proeverij, waar u kunt kiezen uit een van de heerlijke speciaalbieren (of 2 frisdrank). Onder het genot van een borrelgarnituur en een drankje is het lekker nagenieten van deze culturele, culinaire en sportieve middag.
 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Bier en eetcafe de Hertog Jan Proeverij

Bier en eetcafe de Hertog Jan Proeverij

Kruisweg 43
5944 EM Arcen
077-4739160
www.hertogjanproeverij.nl

Hertog Jan Brouwerij

Hertog Jan Brouwerij

Kruisweg 44
5944 EN Arcen
-


Brasserie de Huiskamer

Brasserie de Huiskamer

Kevelaarsedijk 6
5855 GC Well
0478-503179
www.brasseriedehuiskamer.nl

Bier en eetcafe de Hertog Jan Proeverij

Bier en eetcafe de Hertog Jan Proeverij

Kruisweg 43
5944 EM Arcen
077-5944 EM
www.hertogjanproeverij.nlPraktische informatie

Bij alle partners vindt u een oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsverhuur is mogelijk via www.lemmentweewielers.nl. Een normale fiets kost Ä9,50 en een elektrische fiets Ä20,00. Reserveer dit van te voren (077-4732190) Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis bij het startpunt Honden zijn enkel buiten toegestaan bij de Hertog Jan brouwerij en bij Brasserie de huiskamer. U kunt het startpunt bereiken met de bus (lijn 83). Bij alle partners op deze route is WiFi aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017:
- Op maandag en dinsdag is deze route niet te fietsen.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 52,95 p.p.
Deze Happen en Trappen route ziet er als volgt uit:
- Rond 12.00 uur een heerlijke lunch bij eetcafé de Hertog Jan Proeverij.
- Om 13.15 uur een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij.
- Rond 16.00 uur een hoofdgerecht bij Braserie de Huiskamer.
- Rond 18.00 uur een borrel bij café de Hertog Jan Proeverij.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route