De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | De Kasteeltuinenroute - 40 km.

Thema: recreatie
De Kasteeltuinenroute is een fietstocht van ongeveer 40 kilometer, verdeeld over 4 etappes. Deze culinaire fietstocht wordt gecombineerd met een bezoek aan de Kasteeltuinen van Arcen, waar dagelijks een rondleiding start om 13.00 uur.

Arrangement (prijs: € 47,65 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Heerlijke lunch bij Alt Arce
  • Entree bij de Kasteeltuinen, inclusief rondleiding (dagelijks om 13.00 uur) en een lekkernij (streekproduct)
  • Uitgebreid hoofdgerecht (keuze uit vlees, vis of vegetarisch) bij Bosbrasserie In de Sluis
  • Afsluitend nagerecht bij Eetcafé Ald Vors

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Cultureel Arcen
We starten bij Brasserie Alt Arce, waar u binnen of buiten op het terras zult genieten van een heerlijk uitzicht over de Maas. Arcen is de toeristische parel van de Maasduinen. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De restanten van de tolpoort (de Schanstoren) en het nooit voltooide kanaal (de Fossa Eugeniana) op de grens met het Duitse Straelen herinneren nog aan het vestingverleden.

Kasteeltuinen Arcen
Geniet van de seizoenen in Kasteeltuinen Arcen! In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park heeft meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel. Naast de prachtige flora en fauna is er volop plezier voor de hele familie! Een heerlijke ontspannen dag waarbij er ieder jaargetijde iets nieuws te ontdekken valt!

Kasteeltuinen Arcen werd in 2016, 2017, 2018 en 2019 door Land van ANWB uitgeroepen tot een van de leukste uitjes van Limburg!

Nationale Parken
Na het bezoek aan de Kasteeltuinen stappen we op de pedalen richting het hoofdgerecht. We komen langs Nationaal Park De Hamert en vervolgens onze weg richting Nationaal Park de Maasduinen. Dit is de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door water, wind en de mens. Het natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren.
Bezoekerscentrum De Maasduinen is gebouwd in een sluizencomplex. Het deed vroeger dienst als doorvoersluis voor zand- en grindwinningschepen. U kunt zelf ervaren hoe het hier vroeger was door via spannende trappen de diepe sluisbak in te stappen.

Authentiek Limburg
Terwijl we naar het nagerecht trappen, komen we door authentieke Limburgse landschappen. De Maas toont zich in volle glorie, maar ook oude boerderijen, kapelletjes en weilanden sieren de omgeving.
Na het dessert fietsen we terug naar Brasserie Alt Arce. De route komt ten einde, maar u kunt natuurlijk altijd nog even nagenieten op een van de vele terrassen van Arcen.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Bij Alt Arce, Bosbrasserie In de Sluis en Eetcafé Ald Vors treft u een oplaadpunt voor elektrische fietsen aan. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Lemmen Tweewielers in Arcen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4732190. In Arcen en omgeving zijn er volop overnachtingsmogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het VVV kantoor in Venlo via 077-3543800. U kunt gratis parkeren bij de kerk in Arcen of voor € 5,- per dag bij de Kasteeltuinen Toegestaan, mits aangelijnd. U kunt het startpunt bereiken met de bus (lijn 83). Uitstappen bij halte: Arcen, Koestraat. WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Van 5 t/m 13 september kan deze route niet gefietst worden.

- In maart en november kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- De rondleiding in Kasteeltuinen Arcen start om 13.00 uur, wanneer u later arriveert is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan de rondleiding. U wordt om 12.55 uur verwacht.
- De rondleiding welke aangeboden wordt in Kasteeltuinen Arcen is een algemene, vrij bij te wonen rondleiding voor alle gasten van de Kasteeltuinen. 
- Bosbrasserie in de Sluis sluit doordeweeks om 18:00 uur gelieve hier tijdig te arriveren voor het hoofdgerecht.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Lemmen Tweewielers in Arcen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4732190. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 47,65 p.p.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route