De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

ThemaHappen | De Kasteeltuinenroute - 40 km.

Thema: recreatie
De Kasteeltuinenroute is een fietstocht van ongeveer 40 kilometer, verdeeld over 4 etappes. Deze culinaire fietstocht wordt gecombineerd met een bezoek aan de Kasteeltuinen van Arcen, waar dagelijks een rondleiding start om 13.00 uur.

Arrangement (prijs: € 47,65 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Heerlijke lunch bij Alt Arce
  • Entree bij de Kasteeltuinen, inclusief rondleiding (dagelijks om 13.00 uur) en een lekkernij (streekproduct)
  • Uitgebreid hoofdgerecht (keuze uit vlees, vis of vegetarisch) bij Bosbrasserie In de Sluis
  • Afsluitend nagerecht bij Eetcafé Ald Vors

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Cultureel Arcen
We starten bij Brasserie Alt Arce, waar u binnen of buiten op het terras zult genieten van een heerlijk uitzicht over de Maas. Arcen is de toeristische parel van de Maasduinen. Dit voormalig vestingstadje is prachtig gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De restanten van de tolpoort (de Schanstoren) en het nooit voltooide kanaal (de Fossa Eugeniana) op de grens met het Duitse Straelen herinneren nog aan het vestingverleden.

Kasteeltuinen
Het kasteel van Arcen stamt uit de 17e eeuw en is gebouwd in opdracht van de hertogen van Gelre. De laatste bewoner van het kasteel, professor Deusser, verlaat het kasteel in 1931. Vele jaren van leegstand en verval volgen voor het kasteel en de daarbij horende gronden. In 1976 verkoopt stichting Antonie Deusser het landgoed Arcen aan stichting Het Limburgs Landschap. Vanaf 1986 komen het kasteel en een gebied van 32 hectare middels een erfpachtcontract onder beheer te staan van Kasteeltuinen Arcen. In twee jaar tijd wordt volgens het ontwerp van landschapsarchitect Niek Roozen een uniek en kleurrijk tuinencomplex gerealiseerd. Op 21 mei 1988 verricht prins Bernard de feestelijke opening.

Nationaal Park De Maasduinen
Na het bezoek aan de Kasteeltuinen stappen we op de pedalen richting het hoofdgerecht. We komen langs Nationaal Park De Maasduinen en fietsen hier ook een stuk doorheen. Dit is de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door water, wind en de mens. Het natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren.
Bezoekerscentrum De Maasduinen is gebouwd in een sluizencomplex. Het deed vroeger dienst als doorvoersluis voor zand- en grindwinningschepen. U kunt zelf ervaren hoe het hier vroeger was door via spannende trappen de diepe sluisbak in te stappen.

Authentiek Limburg
Terwijl we naar het nagerecht trappen, komen we door authentieke Limburgse landschappen. De Maas toont zich in volle glorie, maar ook oude boerderijen, kapelletjes en weilanden sieren de omgeving.
Na het dessert fietsen we terug naar Brasserie Alt Arce. De route komt ten einde, maar u kunt natuurlijk altijd nog even nagenieten op een van de vele terrassen van Arcen.
 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

Deze route is recentelijk toegevoegd aan het routeaanbod. Vanwege deze reden treft u hier nog geen reacties aan.


Praktische informatie

Bij Alt Arce, Bosbrasserie In de Sluis en Eetcafé Ald Vors treft u een oplaadpunt voor elektrische fietsen aan. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Lemmen Tweewielers in Arcen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4732190. In Arcen en omgeving zijn er volop overnachtingsmogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het VVV kantoor in Venlo via 077-3543800. U kunt gratis parkeren bij de kerk in Arcen of voor € 5,- per dag bij de Kasteeltuinen Toegestaan, mits aangelijnd. U kunt het startpunt bereiken met de bus (lijn 83). Uitstappen bij halte: Arcen, Koestraat. WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Vanaf 4 november kan deze route niet gefietst worden omdat Kasteeltuinen Arcen dan gesloten is.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- De rondleiding in Kasteeltuinen Arcen start om 13.00 uur, wanneer u later arriveert is het helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan de rondleiding.
- De rondleiding welke aangeboden wordt in Kasteeltuinen Arcen is een algemene, vrij bij te wonen rondleiding voor alle gasten van de Kasteeltuinen. 
- Bosbrasserie in de Sluis sluit doordeweeks om 18:00 uur gelieve hier tijdig te arriveren voor het hoofdgerecht.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Lemmen Tweewielers in Arcen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4732190. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 47,65 p.p.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route