De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | De Vincent van Gogh-route (Eindhoven) - 26 km.

Laat u verwonderen door het werk van één van de grootste 19-eeuwse kunstschilders. Bij het Vincentre in Neunen ontdekt u meer over het bijzondere leven en de mooiste werken van Vincent van Gogh. Geniet daarnaast van de heerlijke gerechten en de mooie omgeving die deze route te bieden heeft.

Arrangement (prijs: € 42,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Lunchbroodje met 1 consumptie bij Inntel Hotels Art Eindhoven om 12:00 uur
  • Entree Vincentre met 1 consumptie om 14:00 uur
  • Het boekje 'Op pad met Vincent', waarin een route langs Vincent-locaties wordt aangeboden
  • Hoofdgerecht met 1 consumptie bij Café 100 Watt om 17:00 uur

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Indien u Van Gogh Village Nuenen wilt bezoeken met een gids, dan kunt u hiervoor telefonisch contact opnemen met het Vincentre via 040-7878431. De prijs is afhankelijke van de groepsgrootte. 

Inntel Hotels Art Eindhoven
Inntel Hotels Art Eindhoven is een 4-sterren art hotel, gelegen in het artistieke centrum van Eindhoven. Het hotel ligt in het monumentale Philips fabriek, de Lichttoren. Inmiddels is het omgetoverd tot een artistiek en modern hotel met een industrieel karakter. Het hotel is uniek gelegen in het bruisende centrum van Eindhoven.

Vincentre
In het voormalige gemeentehuis van Nuenen schreef Vincent van Gogh zich in als inwoner van Nuenen. Tegenwoordig is in dit voormalige raadhuis, het Vincentre gevestigd. Vanaf december 1883 woont Vincent van Gogh (hij is dan 30) twee jaar bij zijn ouders in Nuenen. Hij maakt in Nuenen maar liefst een kwart van zijn totale oeuvre. Geïnspireerd door de natuur en de eenvoudige mens, resulteren zijn experimenten uiteindelijk in ‘De aardappeleters’, zijn eerste meesterwerk. Nuenen is een waar ‘openluchtmuseum’. Hier beleef je de dingen zoals hij ze ook beleefde. Door het gebruik van de modernste audiovisuele technieken, word je ondergedompeld in de tijd van Vincent.

Café 100 Watt
Café 100 Watt, het proeflokaal van de Stadsbrouwerij Eindhoven is de plek voor een gezellige middag of avond. Midden in het hart van Eindhoven vindt u het proeflokaal in de karakteristieke oude Schellens fabriek. Ze hebben er vele speciaalbiertjes uit eigen brouwerij, huisgemaakte gerechten die passen bij de verschillende bieren, groot terras en een sfeervolle stadstuin. Perfecte plek om uw Thema Happen af te sluiten met een heerlijk hoofdgerecht.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Inntel Hotels

Inntel Hotels

Lichttoren 22
5611 BJ Eindhoven
040-7513521
www.inntelhotelsarteindhoven.nl

Vincentre

Vincentre

Berg 29
5671 CA Nuenen
040-7878431
www.vangoghvillagenuenen.nl

Café 100 Watt

Café 100 Watt

Bleek weg 1
5611 CZ Eindhoven
040-8428000
www.cafe100watt.nlPraktische informatie

Geen oplaadpunt voor elektrische fietsen Fietsen kunnen gehuurd worden bij Eindhoven Brandstore / VVV. Gelieve vooraf reserveren via 040 2979115. Bij deze route kunt u overnachten bij Inntel Hotels Art Eindhoven Betaald parkeren bij het startpunt Niet toegestaan Het startpunt ligt 1 kilometer van Station Eindhoven Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
-
Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- Stel uw navigatie in op Mathildelaan 1 in Eindhoven, wanneer u naar Inntel Hotels Art Eindhoven rijdt.

Let op
Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Eindhoven Brandstore / VVV. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 040 2979115. Gelieve vooraf te reserveren.

Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 42,45 p.p.
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Uitgebreide lunch met 1 consumptie bij Inntel Hotels Art Eindhoven om 12:00 uur
  • Entree Vincentre met 1 consumptie om 14:00 uur
  • Het boekje 'Op pad met Vincent', waarin een route langs Vincent-locaties wordt aangeboden
  • Hoofdgerecht met 1 consumptie bij Café 100 Watt om 17:00 uur

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route