De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | De Bavaria Bierbrouwerij-route (Helmond) - 23 km.

Alles te weten komen over het brouwproces van het Brabantse Bavaria biertje? Geniet met deze ThemaHappen route van een Biertour door de Bavaria brouwerij in Lieshout waarbij u wordt meegenomen in de 300 jaar oude geschiedenis van de familie Swinkels. Van het eerste biertje tot aan de innovaties van nu.

Arrangement (prijs: € 48,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Uitgebreide lunch met 1 consumptie bij Hotel Golden Tulip West Ende rond 13.00 uur
  • Rondleiding met 2 consumpties en bitterballen bij de Bavaria Bierbrouwerij om 15.30 uur
  • Hoofdgerecht met 1 consumptie bij Dolce & Gusto Ristorante rond 18.00 uur

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Let op! tijdens werkdagen geldt een minimale groepsgrootte van 10 personen. In het weekend is geen minimumaantal vereist.

Bavaria Bierbrouwerij
Weet u hoe verse hop ruikt? En kent u de smaken van gebrande mout? Dat en nog veel meer beleeft u tijdens de Bavaria Brouwerijtour. De tour neemt u mee van 1719 tot nu, van de geboorte van de Bavaria brouwerij tot aan de nieuwste innovaties.  Ga terug in de tijd, maak kennis met het bijzondere familieverhaal van Swinkels dat schuilgaat achter het Bavaria bier en ervaar de passie en het plezier waarmee we al bijna 300 jaar ons bier brouwen. 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Golden Tulip West Ende

Hotel Golden Tulip West Ende

Steenweg 1
5707 CD Helmond
0492-524151
www.goldentulipwestende.nl

Bavaria Brouwerijcafé

Bavaria Brouwerijcafé

Heuvel 5
5737 BX Lieshout
0499-425585
www.bavariabrouwerijcafe.nl

Dolce & Gusto

Dolce & Gusto

Dorpsstraat 17
5708 GC Stiphout
0492-540733
www.dolceengusto.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt, Hotel Golden Tulip West Ende. Voor meer informatie over het aanbod, prijzen en reserveringen kunt u telefonisch contact opnemen via 0492-524151. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Golden Tulip West Ende. Beperkt gratis parkeren bij Hotel Golden Tulip West Ende. Hier kunt u 4 uur lang gratis parkeren. Niet toegestaan Het startpunt ligt 10 minuten van Station Helmond Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Op maandag, dinsdag en zondag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- Deze route dient u minimaal 3 dagen voorafgaand te reserveren.

- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.
- Tijdens werkdagen geldt een minimale groepsgrootte van 10 personen. In het weekend is geen minimumaantal vereist. 
- Aangezien u een (voortdurend) arbeidsproces bezoekt, is het aan te raden stevige schoenen te dragen in verband met eventuele gladde vloeren. Bovendien maken we een behoorlijke wandeling en is het tijdens de Brouwerijtour noodzakelijk enige trappen te gebruiken. De Brouwerijtour is daardoor helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast is het helaas niet mogelijk om het terrein te betreden met kinderwagens en rolstoelen.

Rondleiding 
Groepen tot 10 personen:
-
Op zaterdag en zondag start er om 15:30 uur een Bavaria Brouwerijtour waar u aan kunt deelnemen vanaf 1 persoon tot 10 personen. 

Wenst u een andere tijd met minder dan 10 personen? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Mogelijk kunt u aansluiten bij een ander gezelschap, zo niet kunt u ook een VIP tour boeken à € 160,00. Neem in dat geval contact op via info@happenentrappen.nl

Groepen vanaf 10 personen:
De rondleiding is voor groepen groter dan 10 personen te boeken van maandag t/m zondag tussen 10:00 - 20:00 uur. Neem in dat geval contact op via info@happenentrappen.nl

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt, Hotel Golden Tulip West Ende. Voor meer informatie over het aanbod, prijzen en reserveringen kunt u telefonisch contact opnemen via 0492-524151. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen:

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route