De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Thema Happen | Onbekommerd genieten in de Brabantse Kempen - 40 km.

Thema: Verantwoord
‘Onbekommerd genieten in de Brabantse Kempen’ is een fietstocht van +/- 40kilometer, verdeeld over 4 etappes. De route combineert het beste van twee werelden: de gerechten zijn zonder meer verrukkelijk, maar ze zijn ook verantwoord. Bij het samenstellen van het menu zijn de richtlijnen van het Voedingscentrum in acht genomen. Onze horecapartners laten zien hoe gezond en smakelijk elkaar kunnen versterken. Bovendien wordt u getrakteerd op de kleurrijke Kempen met fietspaden in alle richtingen. Gezellig met z’n tweeën, met familie of met vrienden: Happen en Trappen is altijd vakantie-in-één-dag.

Arrangement (prijs: € 33,45 p.p.)
Bij deze ThemaHappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie/thee met wat lekkers bij Gasterij 't Dorpsgenot
  • Soep bij Dinee cafe de Kempen
  • Hoofdgerecht bij 't Brabants Genot
  • Dessert bij 't Witven restaurant

Tevens ontvang u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

De gerechten voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

De Brabantse Kempen
Bossen, vennen en kleurrijke heidevelden: de Brabantse Kempen liggen er vredig bij. Dat was ooit wel anders. Lange tijd was dit een ruig en onherbergzaam gebied, rijk aan mythische verhalen over bokkenrijders en kabouters. Die tijd is voorbij. De Kempen zijn tot rust gekomen, maar het bourgondisch genieten viert nog altijd hoogtij...

Gemoedelijk
Ten westen van Eindhoven ligt een bijzondere plaats: Veldhoven. Groot genoeg om haar inwoners van alle gemakken te voorzien, maar klein genoeg om een sfeer van dorpse gemoedelijkheid te behouden. Op de grens met het groen wordt u gastvrij ontvangen bij Gasterij ’t Dorpsgenot. Eerst een kopje koffie/thee en wat lekkers, voordat we de pedalen aan het werk zetten.

Houtwallen
We trappen de Kempen in en worden getrakteerd op uitgestrekte bossen, fraaie heidevelden en karakteristieke houtwallen. Grafheuvels en urnenvelden herinneren aan vergane tijden. We keren terug in het heden en bereiken Knegsel, tijdens carnaval beter bekend als Klein Antwerpen. In Dinee cafe de Kempen wacht een heerlijk soepje.

Naaldbossen
Na de soep is het tijd voor het Dommeldal. We fietsen door naaldbossen, langs vennetjes en steken de rivier de Dommel over. Waalre komt in zicht en daarmee ook het hoofdgerecht. Bij ’t Brabants Genot weten ze smakelijk en verantwoord uitstekend te combineren. Niet te lang uitbuiken want er wacht nog een gang. Voor de ‘grande finale’, het dessert, strijken we neer bij ’t Witven in Veldhoven. Ten slotte rest alleen nog een korte etappe terug naar het startpunt.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Gasterij 't Dorpsgenot

Gasterij 't Dorpsgenot

Toterfout 13A
5507 RD Oerle (Veldhoven)
040-2586310
www.gasterijdorpsgenot.nl

Dinee cafe de Kempen

Dinee cafe de Kempen

Het Groen 14
5511 AE Knegsel
040-2055032
www.dineecafedekempen.nl

't Brabants Genot

't Brabants Genot

Heikantstraat 23
5581 VB Waalre
040-8457034
www.brabantsgenot.nl

Partycentrum 't Witven

Partycentrum 't Witven

Runstraat 40
5504 PE Veldhoven
040-2532727
www.witven.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden via De Uitkomst in Veldhoven, 040-2533145 (Ä 5,50 per fiets per dag) Bij deze route kunt overnachten bij ít Witven Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Deze route kunt u starten tussen 09.30 uur en 11.30 uur
- Dit is een ThemaHappen route, de prijs bedraagt € 33,45 p.p.
- U ontvangt bij deze route geen vouchers. U dient bij de deelnemende restaurants uw boekingsbevestiging voor te leggen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fiets- en tandemverhuur (ruim assortiment) is mogelijk via De Uitkomst in Veldhoven, 040-2533145. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u contact met ze opnemen.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route