De lekkerste fietstochten van
Nederland en Belgi
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Parels van de Maas - 49 km.

8,4 / 10
172 evaluatie(s)

Verken het prachtige Noord-Limburgse landschap. Deze schitterende tocht voert u langs diverse kleine Limburgse Maasdorpjes. U fietst over landweggetjes, langs de Maas, door bossen en heide, langs groene weiden en kleurige akkers, karakteristieke kasteeltjes, boerderijen, kruisen en kapellen. Onderweg geniet u van de afwisselende rozenakkers, aspergebedden en blauwe bessen.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Fletcher Hotel Rooland
  • Voorgerecht bij  In de Witte Dame
  • Soep bij BØFF
  • Hoofdgerecht bij Eetcafé Bej Ber
  • Nagerecht bij Café Zaal ’t Dörp

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Genieten langs de Maas
De tocht begint met een overheerlijk kopje koffie of thee met gebak bij Fletcher Hotel Rooland in Arcen. Na uw vertrek fietst u door de verschillende Maasdorpjes. In Grubbenvorst wacht u een voorgerecht bij In de Witte Dame. Vervolgens verloopt uw tocht via de schitterende Noord Limburgse natuur, waar u ongetwijfeld zult genieten van de uitgestrekte weiden en bossen. U stopt vervolgens bij BØFF. Daar kunt u pauzeren met een smaakvol soepje.

De tocht gaat verder richting Swolgen waar u bij Bej Ber zult genieten van met zorg bereid hoofdgerecht. Na heerlijk getafeld te hebben is het tijd voor de laatste etappe. Deze etappe voert u naar Café Zaal ’t Dörp, wederom een sfeervolle typisch Limburgse onderneming met de bijbehorende zuidelijke gastvrijheid. De tocht eindigt waar ‘ie begon: bij Fletcher Hotel Rooland.Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Fletcher Hotel Rooland

Fletcher Hotel Rooland

Roobeekweg 1
5944 EZ Arcen
077-4736666
www.hotelrooland.nl

In de Witte Dame

In de Witte Dame

Pastoor Vullinghsplein 14
5971 CB Grubbenvorst
077-3557200
www.indewittedame.nl

BFF

BFF

Tienrayseweg 2
5961 NL Horst
077-3976000
www.restaurantboff.nl

Eetcaf Bej Ber

Eetcaf Bej Ber

Monseigneur Aertsstraat 3a
5866 BE Swolgen
0478-820420
www.bejber.nl

Caf - Zaal 't Drp

Caf - Zaal 't Drp

Broekhuizerweg 4
5871 AC Broekhuizenvorst
077-4632665
www.dorpbroekhuizenvorst.nlPraktische informatie

Bij het startpunt aanwezig, bij BØFF en bij Café Zaal 't Dörp en bij Bej Ber aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route: Fletcher Hotel Rooland. Voor meer informatie over prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4736666. Bij deze route kunt u overnachten bij Fletcher Hotel Rooland, BØFF of Hotel In de Witte Dame. Gelieve direct contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag, dinsdag en donderdag wordt zowel hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Café Zaal 't Dörp omdat Eetcafé Bej Ber dan gesloten is.
- Op woensdag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij Fletcher Hotel Rooland omdat Café Zaal 't Dörp dan gesloten is. 

- Op 25 en 26 september wordt zowel hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Café Zaal 't Dörp omdat Eetcafé Bej Ber dan gesloten is.
- Op 1 oktober wordt zowel hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Café Zaal 't Dörp omdat Eetcafé Bej Ber dan gesloten is.

Let op
De routebeschrijving dient te allen tijde teruggebracht te worden naar het startpunt van deze route: Fletcher Hotel Rooland.


Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar e-bikes kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route: Fletcher Hotel Rooland. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-4736666. Gelieve vooraf reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app!
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen:

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route