De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Parels van de Maas - 47 km.

8,4 / 10
112 evaluatie(s)

Verken het prachtige Noord-Limburgse landschap. Deze schitterende tocht voert u langs diverse kleine Limburgse Maasdorpjes. U fietst over landweggetjes, langs de Maas, door bossen en heide, langs groene weiden en kleurige akkers, karakteristieke kasteeltjes, boerderijen, kruisen en kapellen. Onderweg geniet u van de afwisselende rozenakkers, aspergebedden en blauwe bessen.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Roode Vennen 
  • Voorgerecht bij In de Witte Dame
  • Soep bij Boscafé het Maasdal
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Maasdal
  • Nagerecht bij Eetcafé Ald Vors

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Bloeiende rozenvelden
De tocht begint met een overheerlijk kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak bij theetuin De Roode Vennen in Broekhuizen. Hier heeft in 2012 ook de Floriade plaatsgevonden, met als thema: ‘Be part of the theatre in nature, get closer to the quality of life.’ Deze locatie is niet voor niets gekozen: het is een oase van rust en ruimte, een ontspannen begin van de dag. De Roode Vennen is een relatief nieuw landgoed, herkenbaar aan de nog jonge bosaanplant.
Na uw vertrek bij De Roode Vennen fietst u al snel door de bosrijke omgeving van Het Schuitwater, een natuurgebied met veel afwisseling in de begroeiing. De laaggelegen kern bestaat uit een oude van de Maas afgesloten Maasbedding. Hierna gaat de route verder naar het rozendorp Lottum, waar vanaf juni de rozenvelden volop in bloei zullen staan. Verderop passeert u verschillende keren het verleden, zoals Kasteel de Borggraaf in Lottum en Kasteel Kaldenbroek in Grubbenvorst.
in Grubbenvorst wacht u een voorgerecht bij brasserie In de Witte Dame. Vervolgens
verloopt uw tocht via de schitterende Noord Limburgse natuur, waar u ongetwijfeld zult genieten van de uitgestrekte weiden en bossen. U stopt vervolgens bij Boscafé het Maasdal. Daar kunt u pauzeren met een smaakvol soepje.

Ruïnes en schitterende bloemenvelden
De tocht gaat verder in de regio Horst. Hier fietst u door het eeuwenoude bosrijke, authentieke Limburgse landschap. Onderweg passeert u ruïnes en proeft u niet alleen het lekkere eten maar ook de cultuur die dit landschap rijk is. De vierde gang, een met zorg bereid hoofdgerecht, brengt u naar Restaurant het Maasdal ook gelegen in Horst. Na heerlijk getafeld te hebben is het tijd voor de laatste etappe. Deze etappe voert u naar eetcafe 't Dorp, wederom een sfeervolle typisch Limburgse onderneming met de bijbehorende zuidelijke gastvrijheid. De tocht eindigt waar ‘ie begon: bij de Roode Vennen in Broekhuizen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Roode Vennen

De Roode Vennen

Horsterweg 20
5872 CD Broekhuizen
077-4632407
www.deroodevennen.nl

In de Witte Dame

In de Witte Dame

Pastoor Vullinghsplein 14
5971 CB Grubbenvorst
077-3557200
www.brasserieindewittedame.nl/

Boscafé het Maasdal

Boscafé het Maasdal

Tienrayseweg 10B
5961 NL Horst
077-3970334
www.boscafehetmaasdal.nl

Restaurant Maasdal

Restaurant Maasdal

Tienrayseweg 10A
5961 NL Horst
077-3982233
www.restauranthetmaasdal.nl

Eetcafé Ald Vors

Eetcafé Ald Vors

Broekhuizerweg 4
5871 AC Broekhuizenvorst
077-4632665
www.aldvors.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Groenewolt Tweewielers. Een normale fiets kost € 9,00, een E-bike en een Tandem kosten € 18,00 per stuk. Gelieve vooraf te reserveren via 077-4631323. Overnachting: Mogelijk bij Parkhotel Horst of Hotel in de Witte Dame Gratis beschikbaar bij het startpunt Mits aangelijnd buiten toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
Deze route kan op dit moment nog niet geboekt worden voor 2019.

Let op
- Voor groepen vanaf 10 personen is deze route alle dagen geopend. Gelieve dan een e-mail te versturen naar info@happenentrappen.nl.
- Op woensdag is fietsverhuur Groenewolt Tweewielers gesloten, het is alleen mogelijk om een telefonische afspraak te maken op deze dag.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Groenewolt Tweewielers. Een normale fiets kost € 9,00, een E-bike en een Tandem kosten € 18,00 per stuk. Gelieve vooraf te reserveren via 077-4631323.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route