De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Houden van het Houtland - 55 km.

8,1 / 10
41 evaluatie(s)

Deze route kan in 2018 helaas niet geboekt worden.

 Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij ...
  • Voorgerecht bij ...
  • Soep bij Het Oosthof
  • Hoofdgerecht bij Het Oosthof
  • Nagerecht bij ...

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Het Houtland
De geschiedenis van het Houtland leest als een sprookje. Ridders, handelaren en monniken gaven dit gebied kleur. Ambachtelijk en religieus erfgoed wisselen elkaar af, terwijl ook het groen zich nadrukkelijk toont. Wie hier op de fiets stapt, gaat vanzelf houden van het Houtland.

Nieuw gezicht
Het Brugse ommeland was eeuwenlang een somber gebied. De grond was schraal, landbouwgewassen wilden er niet groeien. Maar in de 19e eeuw kwam de kentering: er werden volop bomen geplant en het landschap kreeg een nieuw gezicht. Voor het transport werden brede, kaarsrechte wegen aangelegd, beter bekend als ‘dreven’. De houtindustrie kwam tot bloei en het lelijk eendje was een fraaie zwaan geworden. Het Houtland was geboren. De geschiedenis van deze omgeving leest als een sprookje. Ridders, handelaren en monniken gaven dit gebied kleur. Wie hier op de fiets stapt, gaat vanzelf houden van het Houtland.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-


Het Oosthof

Het Oosthof

Oostmoerstraat 1
8490 Snellegem
+3250-811653
www.oosthof.be

Het Oosthof

Het Oosthof

Oostmoerstraat 1
8490 Snellegem
+3250-811653
www.oosthof.be-
Praktische informatie

Bij alle restaurants (m.u.v. Zevenkerken) is een oplaadpunt voor fietsen aanwezig. Fietsverhuur is mogelijk via het startpunt. Dit dient wel uiterlijk 3 dagen vooraf aangevraagd te worden. U kunt overnachten bij het startpunt (Roodhof - Landelijk Hotel). Het Diocesaan Centrum is geschikt voor groepen om te overnachten. Geen gratis parkeergelegenheid bij het startpunt Geen honden toegestaan op het terras Het station van Oostkamp ligt op 4,5 kilometer afstand van het startpunt. Bij alle restaurants (m.u.v. Zevenkerken) is WiFi beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
Deze route kan in 2019 niet geboekt worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route