De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Amoureus Ameland - 43 km.

8,2 / 10
222 evaluatie(s)

De prachtige panorama’s, de bijzondere lichtval en de mystieke schoonheid van eb en vloed: kunstenaars voelen zich hier al tijden thuis. Welkom in het meest vogelrijke gebied van West-Europa, welkom op Ameland.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Binnen op Ameland
  • Voorgerecht bij Fletcher Resort-Hotel Amelander Kaap
  • Soep bij Eetcafé de Boerderij
  • Hoofdgerecht bij Neighbours Grill & Bites
  • Nagerecht bij Grand Café Brood

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Zandduinen
Ameland is een van de Waddeneilanden in het uiterste noorden van Nederland. Een eiland met een eigen natuur en cultuur. Tussen de zandduinen ligt voor 100 kilometer aan fietspaden, terwijl het hele eiland slechts een lengte van 27 kilometer telt. Die paden voeren afwisselend langs bos, duin, kwelder, strand en wad.

Krabben en kreeften
Op Ameland wonen ruim 3.500 mensen verdeeld over 4 dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Ooit was er ook nog het dorpje Sier, maar dat is ‘verdronken’, opgenomen door de zee. Het oudste huis van Ameland staat in Hollum en dateert van 1516. Ameland biedt ook onderdak aan een grote populatie dieren, zowel op het land, in de zee als in de lucht. Reeën, fazanten, krabben en kreeften komen er veelvuldig voor.

Ideale voedselbron
Typerend voor Ameland is natuurlijk het Wad. Twee keer per etmaal verandert dit gebied van gezicht: bij vloed is het een onmetelijke zee, bij eb vallen grote delen droog. Plankton, algen, schelpdieren, wormen en wieren gedijen hier goed en dat maakt het Wad tot een ideale voedselbron voor vogels. Met 5 à 6 miljoen vogels per jaar is dit het meest vogelrijke gebied van West-Europa.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Binnen

Binnen

Marten Janszenstraat 2
9163 HW Nes
0519-542030
www.binnenopameland.nl

Fletcher Resort-Hotel Amelander Kaap

Fletcher Resort-Hotel Amelander Kaap

Oosterhiemweg 1
9161 CZ Hollum
0519-554646
www.hotelamelanderkaap.nl

Eetcafe De Boerderij

Eetcafe De Boerderij

Camminghastraat 22
9162 EM Ballum
0519-554214
www.eetcafedeboerderij.nl

Neighbours Grill & Bites

Neighbours Grill & Bites

Strandweg 65
9164 KA Buren
0519 -542861
www.neighbours.nu

Grand Café Brood

Grand Café Brood

Strandweg 51
9163 GL Nes
0519-252323
www.broodopameland.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietsverhuur.nu. Gelieve vooraf te reserveren via 0519-542723. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Zee van Tijd, Hotel de Amelander Kaap of familiecamping Kiekduun Betaald parkeren bij de boot vanaf Holwerd. Kosten hiervoor zijn  € 5,50 Toegestaan, mits aangelijnd Vanuit station Leeuwarden kunt u met buslijn 66 naar de veerhaven van Holswerd. Bij alle  restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 11.00 uur.
- Parkeren bij de boot in Holwerd kost € 5,50 per dag. U kunt uw auto ook meenemen op de boot, de kosten hiervoor bedragen € 88,60 (€106,35 in de zomerperiode).
- Het startpunt van deze route kunt u vinden door onderstaande aanwijzingen te volgen (vanaf de boot):

a. U volgt de Veerweg tot aan de rotonde en hier gaat u rechtdoor (Reeweg gaat over in Miedenweg).
b. U volgt deze weg voor 250 meter en daarna slaat u linksaf richting het centrum van Nes (Reeweg).
c. Na 250 meter ligt Brasserie de Jong aan uw linkerzijde. Net daarna slaat u linksaf (Van Heeckerenstraat) en direct rechtsaf (Rixt van Doniastraat).
d. Na 160 meter ligt Restaurant Zee van Tijd aan uw rechterzijde.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Fietsverhuur.nu. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0519-542723. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route