De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Uniek Utrecht - 58 km.

7,9 / 10
63 evaluatie(s)

In het hart van Nederland ligt Utrecht, een oeroude stad met een roemrijk verleden. Grootse gebouwen en gezellige grachten kleuren de binnenstad, maar ook in de omgeving valt veel te ontdekken…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Down Under
  • Soep* bij Geertje's Hoeve
  • Voorgerecht bij Restaurant Hygge Utrecht
  • Hoofdgerecht bij Restaurant De Engel 
  • Nagerecht bij Tante Truus Pannenkoeken

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.
* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.

Bruisende stad
Utrecht was ooit de hoofdstad van het Koninkrijk Holland. Die periode is voorbij, maar de binnenstad herinnert nog altijd aan vervlogen tijden: de stad ademt sfeer uit alle poriën. We trappen langs de grachten en maken kennis met een bruisende stad waar altijd wat te doen is. Het Academiegebouw, de botanische tuinen, winkelcentrum Hoog Catharijne, het Rietveldhuis of  de mooie Oude Gracht: in Utrecht vind je het allemaal en meer. Maar hét symbool van de stad is de 600 jaar oude Domtoren. Wie de 465 treden beklimt, wordt getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over Utrecht en omstreken.

Utrechters komen in alle soorten en maten. De stad is een smeltkroes van culturen en bijbehorende smaken. Gastronomisch genot in overvloed dus. Bij mooi weer stromen de terrassen vol. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Utrecht zo’n populaire bestemming is: de centrale ligging, de sfeervolle gevels en de kleinschalige sfeer geven de stad een uniek karakter.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

7,9 / 10
63 evaluaties
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 8,2
Route 7,1
Prijs/kwaliteit 7,8
Klantenservice 8,3
9.2 / 10
Op deze manier doorgaan.
Reactie van Ton Vermeulen op 27-07-2019
7.5 / 10
Super leuk om te doen.
Reactie van C Waaijenberg op 21-07-2019
8.7 / 10
Leuke manier om alleen of met vrienden een gezellige dag te fietsen en ook samen te eten.
Reactie van Hettema op 18-06-2018
8.8 / 10
Een route om aan te raden, leuke locaties waar je de gerechten krijgt, wij hadden een topdag.maar zou wel om 10 uur starten.
Reactie van c bond op 22-05-2018
9.2 / 10
We hebben een hele gezellige dag gehad, met een mooie fietsroute en lekker eten!
Reactie van Jonkers op 16-10-2017
7.6 / 10
Een zeer verrassende route, erg leuk om te fietsen. We gaan verschillende dorpen en gebieden zeker nogmaals bezoeken.
Reactie van Henk van Ooijen op 07-07-2017
8.8 / 10
voor ieder die van fietsen houd, is dit aan te bevelen
Reactie van GmhvanKampen op 01-09-2016
8.0 / 10
zeer fijne dag gehad. Erg leuk om te doen.
Reactie van de Vries op 17-08-2015
7.8 / 10
Wij hebben genoten van de route,heel divers.Het voorgerecht prima,maar de afsluiter bij De Engel spant de kroon.Toppie.Wij kijken uit naar de volgende route.
Reactie van Neel Hofman op 07-06-2015


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden via www.2wielerverhuur.nl. Fietsen worden op locatie geleverd. Gelieve vooraf reserveren via de website. Geen overnachtingsmogelijkheden bekend. Gratis parkeren bij het startpunt. Honden zijn toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Het startpunt ligt ongeveer 15 minuten van Utrecht Station. Bij alle restaurants beschikbaar (m.u.v. Geertje's Hoeve).

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- T/m 27 oktober wordt zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant Hygge Utrecht omdat Restaurant de Engel dan gesloten is. 
- Vanaf oktober opent Down Under haar deuren op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. U kunt daarom op deze dagen enkel om 12.00 uur starten met de route. 

Let op
- Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.
- Bij Geertje’s Hoeve bezoekt u een echte boerderij. Aan de bar in het boerderijrestaurant kunt u de vouchers inleveren. Vervolgens zoekt u zelf een lekker plekje om te zitten en wordt de soep bij u uitgeserveerd. In de weekenden kan het hier druk zijn, maar dan kunt u ook lekker buiten een plekje zoeken. Vergeet u niet nog een kijkje te nemen in de vrij te bezoeken stallen?
- U kunt ook nog bij Geertje's Hoeve de mooie uitgebreide winkel bezoeken welke aan de boerderij zit. Dit is zeker de moeite waard.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren via www.2wielerverhuur.nl. Fietsen worden op locatie geleverd. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app!
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route