De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Natuurlijk Drenthe - 53 km.

8,1 / 10
165 evaluatie(s)

Nergens in Nederland vind je zoveel nationale parken bij elkaar. Plant en dier krijgen hier – letterlijk – de ruimte. Van grootse bossen tot uitgestrekte heidevelden: in Drenthe wordt Natuur met een hoofdletter geschreven.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Van der Valk hotel Assen
  • Voorgerecht bij Brasserie Smaok
  • Soep bij Abdij de Westerburcht
  • Hoofdgerecht bij Het Wapen van Schotland
  • Nagerecht bij Restaurant Dapper (gevestigd in de Bonte Wever)

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Nonnenklooster
De dag begint in Assen, hoofdstad van de provincie Drenthe. Assen bestond in de middeleeuwen enkel uit een nonnenklooster en bijgebouwen. Pas in de 17e eeuw ontstond een nederzetting, door Lodewijk Napoleon in 1809 gepromoveerd tot stad. Het Drents Museum is hier een belangrijke eyecatcher, maar dat geldt ook voor de omgeving. Drenthe bezit namelijk de meeste nationale parken van Nederland per provincie. Alle reden dus om eropuit te trekken.

Biodiversiteit
De Drentse natuur weet velen te bekoren. Zacht glooiende heidevelden, beekdalen, rietlanden, stuifzandgebieden moerassen en bossen: het is er allemaal en meer. Flora en fauna krijgen hier alle ruimte, want biodiversiteit staat in Drenthe hoog op de politieke agenda. Door een gevarieerd landschap fietsen we naar het dorpje Elp in de ‘Drentse Hooglanden’.

Ontginningsbos
Na deze tussenstop koersen we naar Westerbork. In dit prachtige brinkdorp staat de soep klaar bij Abdij de Westerburcht, in 2014 bekroond met de titel ‘beste terras van Drenthe’. Na het terras is het weer tijd voor de natuur. We doorkruisen boswachterij Hooghalen waar vooral sparren en lariksen groeien. Na een ontginningsbos volgen oude heidegronden voordat we pauzeren in Hooghalen. Herinneringscentrum Kamp Westerbork ligt hier op een steenworp afstand. Door een oud stuifzandgebied fietsen we ten slotte terug naar Assen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Van der Valk Hotel Assen

Van der Valk Hotel Assen

Balkenweg 1
9405 CC Assen
0592-851515
www.hotelassen.nl

Brasserie Smaok

Brasserie Smaok

Hoofdstraat 1
9442 PA Elp
0593-346279
www.koekoekshof.nl

Abdij de Westerburcht

Abdij de Westerburcht

Hoofdstraat 7
9431 AB Westerbork
0593-331238
www.westerburcht.nl

Het Wapen van Schotland

Het Wapen van Schotland

Hoofdstraat 1
9414 AA Hooghalen
0593-592205
www.hetwapen.nl

Restaurant Dapper

Restaurant Dapper

Stadsbroek 17
9405 BK Assen
0592-356000
www.restaurantdapper.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Van der Valk Assen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0592-851515. Een hotelovernachting kunt u rechtstreeks boeken bij het Van der Valk Hotel Assen of bij De Bonte Wever Assen. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd 4 KM van station Assen WIFI beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Restaurant Dapper omdat Het Wapen van Schotland dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Van der Valk Assen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0592-851515. Gelieve vooraf te reserveren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route