De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Lieflijk Zuid-Limburg - 42 km.

8,1 / 10
19 evaluatie(s)

Deze route kan in 2019 niet geboekt worden.

 Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij ...
  • Voorgerecht bij ...
  • Soep bij ...
  • Hoofdgerecht bij ...
  • Nagerecht bij ...

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Zuid-Limburg
Kastelen, boerderijen, bossen en natuurlijk de zo kenmerkende heuvels. In Zuid-Limburg hebben cultuur en natuur een heel eigen gezicht. Bourgondisch genieten zit er diep geworteld in de mensen. Zuid-Limburg: een uniek gebied, een unieke ervaring.

Natuurgebied
De route begint in het bergdorpje van Nederland: Vijlen. De prachtige natuur en omgeving is het handelsmerk van dit dorpje. U begint uw Happen en Trappen dag bij Hotel de Linde gelegen in Vijlen. Na de koffie duiken we direct het groen hart in waarbij u kennis maakt met de prachtige vergezichten van het Limburgse Heuvelland.

Markante gebouwen
Vervolgens duiken we de zo typische Limburgse heuvels in. Daar hoort klimmen en dalen bij, maar wees gerust: in Mechelen is het alweer tijd voor een welverdiende tussenstop. Mechelen is een bijzonder dorp met veel markante gebouwen, zoals de Commandeursmolen en vakwerkhuis de Heerenhof. Ook bijzonder is het Panhuis, een zogenaamde ‘dwangbrouwerij’. Inderdaad: de plaats waar de overheid had bepaald dat er bier moest worden gebrouwen.

Kastelen
Via een tussenstop bij Brasserie de Kroon fietsen we naar Voerendaal. Opnieuw gaan we de strijd aan met de heuvels, maar als beloning passeren verschillende fraaie gebouwen de revue. Herenhuizen, kasteelboerderijen en kastelen zijn in deze omgeving veel te vinden. Kasteel Cortenbach is daarvan de bekendste. Vanuit Voerendaal is het nog maar een korte etappe naar het toetje in Heerlen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-
-


Onder constructie

Onder constructie-
Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsverhuur is mogelijk via het startpunt, Hotel de Linde. Gelieve op tijd reserveren via 0433 063245. Dit kunt u rechtstreeks boeken bij het van der Valk in Heerlen of bij de Bernardushoeve in Voerendaal (6 KM van startpunt) Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd buiten toegestaan 2 KM van station Heerlen Wifi is aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
Deze route kan in 2019 niet geboekt worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route