De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Trappen tussen heidevelden en hunebedden - 44 km.

8,3 / 10
764 evaluatie(s)

Heidevelden, rietlanden en beekdalen: de natuur is in Drenthe heerlijk gevarieerd. Rust en ruimte, terwijl af en toe de fantasie geprikkeld wordt. Beklim het stalen ros en trap mee door brinkdorp en bos.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Abdij de Westerburcht
  • Voorgerecht bij Brasserie Smoak
  • Soep bij Café Restaurant Gerrie
  • Hoofdgerecht bij Restaurant De Klipper
  • Nagerecht bij Restaurant de Ar

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Brinkdorp
De route begint en eindigt in de Drentse plaats Westerbork. In dit prachtige brinkdorp staat de koffie klaar bij Abdij de Westerburcht, in 2014 bekroond met de titel ‘beste terras van Drenthe’. Na het terras is het tijd voor de natuur: uitgestrekte heidevelden, grootse bossen en imposante hunebedden wachten op u.

Grafkelders
Nederland is een vlak land. Er zijn nauwelijks rotsen of bergen, maar toch vind je in Drenthe binnen een straal van 30 kilometer maar liefst 53 hunebedden. Deze prehistorische grafkelders met een gewicht van vele tonnen prikkelen al eeuwen de fantasie. Inmiddels is een deel van het raadsel opgelost: de stenen werden hier tijdens een ijstijd door een gletsjer afgezet. Over hoe de hunebedden vervolgens gemaakt zijn, zijn de meningen verdeeld.

Biodiversiteit
De Drentse natuur weet velen te bekoren. Zacht glooiende heidevelden, beekdalen, rietlanden, stuifzandgebieden moerassen en bossen: het is er allemaal en meer. Flora en fauna krijgen hier letterlijk de ruimte, want biodiversiteit staat in Drenthe hoog op de politieke agenda. Alle reden dus om goed op te letten, want wie weet kruist een vlinder, zandhagedis of stengelloze sleutelbloem het pad.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Abdij de Westerburcht

Abdij de Westerburcht

Hoofdstraat 7
9431 AB Westerbork
0593-331238
www.westerburcht.nl

Brasserie Smaok

Brasserie Smaok

Hoofdstraat 1
9442 PA Elp
0593-346279
www.brasseriesmaok.nl

Café-Restaurant Gerrie

Café-Restaurant Gerrie

Hoofdstraat 15
9444 PA Grolloo
0592-501471
www.cafe-restaurant-gerrie.nl

Restaurant De Klipper

Restaurant De Klipper

Hoofdstraat 24
9433 PC Zwiggelte
0593-331215
www.deklipper.com

Restaurant de Ar

Restaurant de Ar

Hoofdstraat 42
9431 AE Westerbork
0593-331533
www.de-ar.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Abdij de Westerburcht. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0593-33123 Bij deze route kunt u overnachten bij Abdij de Westerburcht, Hotel de Koekoekshof of via B&B in den Groene Specht, zij bieden het arrangement Happen, Trappen en een Uiltje knappen aan. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt ligt 6 km van station Beilen Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Het is vooralsnog t/m 11 november niet mogelijk om voor deze route te reserveren.


- Op maandag wordt zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Abdij de Westerburcht omdat Restaurant de Ar dan gesloten is.
- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Het is in deze periode enkel mogelijk om de route om 10.00 uur te starten.
- Wilt u in deze periode met een grote(re) groep gaan fietsen? Gelieve vooraf contact met ons op te nemen via: info@happenentrappen.nl, wij bespreken dan graag de mogelijkheden met u.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kunt u uitbreiden met 14 kilometer zodat u langs de Hunebedden bij Rolde fietst (dit is tussen de soep en het hoofdgerecht).
- Gelieve voor 17:00 uur te arriveren bij Restaurant De Ar, mocht u later arriveren kan het zijn dat u dient te wachten op een beschikbaar tafeltje.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route,
Abdij de Westerburcht. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0593-331238. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route