De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De bruisende Betuwe - 44 km.

8,0 / 10
186 evaluatie(s)

Van frontlinie tot fruitgaarden: de Betuwe heeft in de loop der eeuwen een ware metamorfose ondergaan. De strategische ligging biedt nog altijd voordelen: vele kilometers fietsplezier tussen de Nederrijn, de Waal en de Linge.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Restaurant DROOM! De Landerij
  • Voorgerecht bij Café Eten en Drinken
  • Soep bij De Pannekoekenbakker
  • Hoofdgerecht bij Brunello
  • Nagerecht bij Golfbaan Landgoed Welderen

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Frontlinie
De ontvangst in het Gelderse dorp Elst, precies tussen Nijmegen en Arnhem in. Ooit was dit rivierengebied de frontlinie van het Romeinse Rijk. Met de Nederrijn, de Waal en de Linge in de buurt, was Elst van groot militair belang. Voor de fietsliefhebber is die strategische ligging nog altijd waardevol: Elst is een prima uitvalsbasis voor een tocht door de Betuwe.

Kleurrijke traktatie
De Betuwe kent prachtige landschappen waar de vele fruitgaarden voor een kleurrijke traktatie zorgen. Peren, appels en kersen wisselen elkaar af. In het voorjaar viert de bloesem hoogtij, in het najaar zijn de boomgaarden gevuld met ‘plukkers’. Saillant detail: de bekende Elstar-appel is uit deze streek afkomstig. ‘Elstar’ is dan ook een combinatie van ‘Elst’ en ‘Arie Schaap’, de man die de appel op de kaart zette.

Strandpark
We maken een tussenstop in Lent, net buiten Nijmegen. Uitgerust fietsen we vervolgens door de uiterwaarden van de Waal richting Slijk-Ewijk. Hier is een Strandpark opgezet met een groot aanbod aan recreatieve activiteiten: zwemmen, windsurfen, kanoën, zonnen, vissen, wandelen en natuurlijk fietsen. Even rustig zitten en een hapje eten kan natuurlijk ook.

Langste Nederlandse rivier
Op weg naar Oosterhout blijven kassen en boomkwekerijen het zicht bepalen. Na een welverdiende pauze toont ook de Linge haar fraaie gezicht. De Linge is hier niet breed, maar vergis je niet: dit is de langste geheel Nederlandse rivier. Op weg naar het toetje steken we de Linge over; terug naar het startpunt doen we dat opnieuw.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant DROOM! De Landerij

Restaurant DROOM! De Landerij

De Park 12
6661 NW Elst
0481-356932
www.landerijdepark.nl/1306

Café Eten en Drinken

Café Eten en Drinken

Lentse Schoolstraat 61
6663 CP Lent
024-3811501
www.cafe-etenendrinken.nl/lent

De Pannekoekenbakker

De Pannekoekenbakker

Valburgsestraat 22
6677 PC Slijk-Ewijk
0488-430179
www.pannekoekenbakker.nl

L'Italiano

L'Italiano

Smidsstraat 1
6662 DR Elst
0481-378268


Golfbaan Landgoed Welderen

Golfbaan Landgoed Welderen

Grote Molenstraat 173
6661 NH Elst
0481 -376591
www.welderen.nl/restaurantPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Walt-Bikes. Een normale fiets kost € 12,50 een e-bike kost € 22,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0481 354599. Geen overnachtingsmogelijkheden Voldoende parkeergelegenheid gratis beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag, dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op
- In de eerste etappe is op dit moment de Griftdijk in Oosterhout afgesloten. U kunt hier gewoon de aangegeven omleiding volgen.

Let op
- Deze route kan enkel om 12.00 uur gestart worden.
- Restaurant Brunello opent haar deuren om half 5, gelieve hier rekening mee te houden zodat u kunt genieten van een hoofdgerecht bij Brunello.
- Aan het einde van de dag kunt u de routebeschrijving en fietskaarthouder inleveren bij de ingang van Restaurant DROOM! De Landerij. Hier treft u een box aan waar u deze kunt achterlaten.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Walt-Bikes. Een normale fiets kost € 12,50 een e-bike kost € 22,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0481 354599.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route