De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Lang Leve Limburg! - 37 km.

8,2 / 10
195 evaluatie(s)

Van aspergedorp tot vestingstad, van rivierduin tot bierbrouwerij: de Maasduinen staan garant voor volop variatie. Een smakelijke portie bourgondische gezelligheid maakt de dag compleet. Hier wordt met recht gesproken over de ‘ Liefde voor Limburg’…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Lekker Gewoën
  • Voorgerecht bij Jagersrust & Beej De Grens
  • Soep bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer
  • Hoofdgerecht bij Bier en eetcafé de Hertog Jan Proeverij
  • Nagerecht bij IJssalon Clevers

Tevens ontvang u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Aspergedorp
De route begint en eindigt in Grubbenvorst ten noorden van Venlo. Grubbenvorst behoort tot de mooiste dorpen van de streek. Het wordt omgeven door aspergevelden, waardoor Grubbenvorst bekendstaat als ‘aspergedorp’. Na een ontspannen ontvangst stappen we op de fiets, steken de Maas over en trappen naar Velden.

Pieterpad
Ook Velden heeft een gezellig centrum met verschillende terrassen. Het Pieterpad, de beroemde langeafstandswandeling, loopt dwars door het dorp. Ooit werd Velden uitgeroepen tot ‘Groenste Dorp van Nederland’. Niet verwonderlijk dus, dat fietsers en wandelaars hier volop aan hun trekken komen.

Rivierduinengordel
We vervolgens onze weg en fietsen Nationaal Park De Maasduinen in. Hier bevindt zich de langste rivierduinengordel van Nederland. Naast de duinen passeren ook bossen, vennetjes en heidevelden de revue. Dan is het tijd voor een stukje cultuur, want Arcen komt in zicht.

Liefde voor het bier
Arcen is het toeristisch hart van deze streek. Dit vestingstadje is bekend vanwege de Kasteeltuinen, maar natuurlijk ook vanwege de plaatselijke brouwerij: Hertog Jan. In 1915 werd met een stoommachine het eerste bier gebrouwen en opgeslagen in houten vaten. Inmiddels gaat het er een stuk moderner en efficiënter aan toe, maar aan de liefde voor het bier is niet veranderd. Alle reden dus om hiervan te genieten, maar niet teveel: er wacht u nog een etappe terug naar Grubbenvorst.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Lekker GewoŽn

Lekker GewoŽn

Kloosterstraat 14a
5971 BD Grubbenvorst
0773-661848
www.lekkergewoen.nl

Jagersrust & Beej De Grens

Jagersrust & Beej De Grens

Straelseweg 35
5941 NJ Velden
077-472 19 37
www.jagersrustvelden.nl

Pannenkoekenhuis Jachthut Op den Hamer

Pannenkoekenhuis Jachthut Op den Hamer

Twistedenerweg 2
5856 CK Wellerlooi
077-3200102
www.dejachthut.nl

Bier- en eetcafť de Hertog Jan Proeverij

Bier- en eetcafť de Hertog Jan Proeverij

Kruisweg 43
5944 EM Arcen
077-4739160
www.hertogjanproeverij.nl

IJssalon Clevers

IJssalon Clevers

Lottumseweg 1
5971 BT Grubbenvorst
077-366 1459
www.clevers.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk. Fietsverhuur is mogelijk bij Verbong Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 077-3663078. Overnachten is mogelijk bij Hotel Herberg de Lindehoeve (077 327 0135) of Hotel In de Witte Dame (077 355 7200). Ruime parkeergelegenheid aanwezig bij startpunt Toegestaan, mits aangelijnd 13 KM van station Venlo en 12 KM van station Blerick Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- In maart kan deze route van dinsdag t/m donderdag niet gefietst worden.
- In maart wordt op vrijdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer omdat Jagersrust dan gesloten is.

- In september wordt op dinsdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer omdat Jagersrust dan gesloten is.

- In oktober wordt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer omdat Jagersrust dan gesloten is.

- In november kan deze route op dinsdag t/m donderdag niet gefietst worden.
- In november wordt op vrijdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer omdat Jagersrust dan gesloten is.

Let op
- Deze route kan enkel gestart worden om 11.00 uur.
- Op dinsdag, woensdag en donderdag sluit Lekker Gewoën om 17.00 uur haar deuren. U kunt de routebeschrijving en fietskaarthouder op deze dagen bij IJssalon Clevers afgeven.
- In deze route is tweemaal een oversteek met een pont opgenomen. De kosten hiervan bedragen in totaal € 1,70 per persoon. U dient deze bedragen contant af te rekenen bij de pont.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsverhuur is mogelijk bij Verbong Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 077-3663078. Gelieve vooraf te reserveren.
(Op maandag en zondag is Verbong Tweewielers gesloten en is het niet mogelijk fietsen te huren).

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route