De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Lang Leve Limburg! - 38 km.

8,2 / 10
118 evaluatie(s)

Van aspergedorp tot vestingstad, van rivierduin tot bierbrouwerij: de Maasduinen staan garant voor volop variatie. Een smakelijke portie bourgondische gezelligheid maakt de dag compleet. Hier wordt met recht gesproken over de ‘ Liefde voor Limburg’…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:
- Koffie en gebak
- Voorgerecht
- Soep
- Hoofdgerecht
- Nagerecht
- Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Aspergedorp
De route begint en eindigt in Grubbenvorst ten noorden van Venlo. Grubbenvorst behoort tot de mooiste dorpen van de streek. Het wordt omgeven door aspergevelden, waardoor Grubbenvorst bekendstaat als ‘aspergedorp’. Na een ontspannen ontvangst stappen we op de fiets, steken de Maas over en trappen naar Velden.

Pieterpad
Ook Velden heeft een gezellig centrum met verschillende terrassen. Het Pieterpad, de beroemde langeafstandswandeling, loopt dwars door het dorp. Ooit werd Velden uitgeroepen tot ‘Groenste Dorp van Nederland’. Niet verwonderlijk dus, dat fietsers en wandelaars hier volop aan hun trekken komen.

Rivierduinengordel
We vervolgens onze weg en fietsen Nationaal Park De Maasduinen in. Hier bevindt zich de langste rivierduinengordel van Nederland. Naast de duinen passeren ook bossen, vennetjes en heidevelden de revue. Dan is het tijd voor een stukje cultuur, want Arcen komt in zicht.

Liefde voor het bier
Arcen is het toeristisch hart van deze streek. Dit vestingstadje is bekend vanwege de Kasteeltuinen, maar natuurlijk ook vanwege de plaatselijke brouwerij: Hertog Jan. In 1915 werd met een stoommachine het eerste bier gebrouwen en opgeslagen in houten vaten. Inmiddels gaat het er een stuk moderner en efficiënter aan toe, maar aan de liefde voor het bier is niet veranderd. Alle reden dus om hiervan te genieten, maar niet teveel: er wacht u nog een etappe terug naar Grubbenvorst.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

In de Witte Dame

In de Witte Dame

Past Vullinghsplein 14
5971 CB Grubbenvorst
077-3557200
www.brasserie-indewittedame.nl

Jagersrust & Beej De Grens

Jagersrust & Beej De Grens

Straelseweg 35
5941 NJ Velden
077-472 19 37
www.jagersrustvelden.nl

Pannenkoekenhuis Jachthut Op den Hamer

Pannenkoekenhuis Jachthut Op den Hamer

Twistedenerweg 2
5856 CK Wellerlooi
077-4731618
www.dejachthut.nl

Bier en eetcafe de Hertog Jan Proeverij

Bier en eetcafe de Hertog Jan Proeverij

Kruisweg 43
5944 EM ARCEN
077-4739160
www.hertogjanproeverij.nl

IJssalon Clevers

IJssalon Clevers

Lottumseweg 1
5971 BT Grubbenvorst
077-366 1459
www.clevers.nlPraktische informatie

Oplaadpunten en fietsreparatiepunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig. Fietsverhuur is mogelijk bij Verbong Tweewielers. Gelieve vooraf te reserveren via 077-3663078. Een hotelovernachting kunt u rechtstreeks boeken bij Hotel in de Witte Dame Gratis bij het startpunt Honden: mits aangelijnd buiten toegestaan 8 KM van station Venlo en station Horst WIFI: Bij alle restaurants beschikbaar

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2017

- In september serveert Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer op maandag en dinsdag zowel het voorgerecht als de soep omdat Jagersrust & Beej De Grens dan gesloten is.

- In oktober is deze route op maandagen niet te fietsen.
- In oktober serveert Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer van dinsdag t/m vrijdag zowel het voorgerecht als de soep omdat Jagersrust & Beej De Grens dan gesloten is.
- Op dinsdag 31 oktober is deze route niet te fietsen.

- In november en december is deze route van maandag t/m donderdag niet te fietsen.
- In november en december serveert Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer op vrijdag zowel het voorgerecht als de soep omdat Jagersrust & Beej De Grens dan gesloten is.

- In januari en februari is deze route van maandag t/m vrijdag niet te fietsen.
- In januari en februari serveert Bier en eetcafe de Hertog Jan Proeverij op zaterdag en zondag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht omdat IJssalon Clevers dan gesloten is.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route