De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hardenberg van Vecht zur Vechte - 46 km.

8,2 / 10
99 evaluatie(s)

Ooit was het verleden het heden, totdat het in de nevelen der tijd verdween. Maar soms duikt het verleden ineens weer op, zoals in het Overijsselse Vechtdal. Stap op de fiets en trap mee in het spoor van Napoleons legioenen. Proef de stilte…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Landhoeve Zwieseborg
  • Voorgerecht bij De Rheezerbelten
  • Soep bij Boomstammenrestaurant het Heemse
  • Hoofdgerecht bij De Ganzenhoeve
  • Nagerecht bij Stadsherberg  de Olde Woage

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Monumentale boerderij
De route begint in Loozen in het oosten van Overijssel, vlakbij Hardenberg. Het startpunt is bij Landhoeve Zwieseborg, een gerestaureerde monumentale boerderij. Zwieseborg grenst aan de Loozense Linie in het winterbed van de rivier de Vecht. Deze verdedigingslinie werd ten tijde van Napoleon gebouwd als verdedigingswerk. In de loop der jaren verdween de linie in het landschap, maar inmiddels krijgt dit erfgoed weer de ruimte. Een bastion, waterstructuren en een ‘redoute’ (verschansing) spreken tot de historische verbeelding.

Rustieke omgeving
Na een bosrijke tussenstop bij bospaviljoen De Rheezerbelten zetten we een nieuwe koers in. Met de Vecht in de rug trappen we oostwaarts, steken de Duitse grens over en maken een tussenstop in Laar. Dit dorp heeft een duidelijk Hollands tintje, want er wonen opvallend veel Nederlanders. Dat heeft niet alleen te maken met de huizenprijzen maar ook met de rustieke omgeving: er zijn volop fiets- en wandelpaden, charmante stadjes en authentieke ‘Gaststätte’ (restaurants) in de buurt.

Klassiek schipperscafé
We fietsen terug naar Nederland en bereiken Holthone, een buurtschap van de gemeente Hardenberg. In een prachtig onderhouden boerderij wordt het hoofdgerecht in landelijke sferen genuttigd.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Landhoeve Zwieseborg

Landhoeve Zwieseborg

Hardenbergerweg 23
7778 HP Loozen (Hardenberg)
0524-563200
www.zwieseborg.nl

De Rheezerbelten

De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1
7771 SX Hardenberg
0523-270012
www.rheezerbelten.nl

Boomstamrestaurant Het Heemse

Boomstamrestaurant Het Heemse

Blanckvoortallee 2
7773 AH Hardenberg
0523-270223
www.hetheemse.nl

De Ganzenhoeve

De Ganzenhoeve

Holthonerweg 9
7779 DE Holthone
0524-522181
www.deganzenhoeve.nl

Stadsherberg 'de Olde Woage'

Stadsherberg 'de Olde Woage'

Meiboomsplein 1
7783 AT Gramsbergen
0524-563788
www.oldewoage.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Landhoeve Zwieseborg. Een normale fiets kost Ä 12,50 een E-bike kost Ä 22,50. Gelieve uiterlijk twee dagen vooraf te reserveren via 0524-563200. Overnachting: Dit kan bij Landhoeve Swieseborg Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: mits aangelijnd buiten toegestaan 5 Km van station Hardenberg en Gramsbergen wifi: bij de meeste restaurants aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag en dinsdag is deze route niet te fietsen.
- Op woensdagen wordt zowel de koffie en gebak als het dessert geserveerd bij Landhoeve Zwieseborg omdat Stadsherberg 'de Olde Woage' dan is gesloten.

- Van 12 februari t/m 7 maart wordt zowel de koffie en gebak als het dessert geserveerd bij Landhoeve Zwieseborg omdat Stadsherberg 'de Olde Woage' dan is gesloten,
- Van oktober t/m maart is deze route op woensdag niet te fietsen.

Let op
- Bij het startpunt kunt u meerdaagse arrangementen boeken met meerdere routes van Happen en Trappen. Neem hiervoor direct contact op met Landhoeve Zwieseborg.
- Komt u met de auto en wilt u het adres invoeren in een navigatiesysteem, dan is het adres: Hardenbergerweg 23, Loozen (of Gramsbergen).

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Landhoeve Zwieseborg. Een normale fiets kost € 11,00 een E-bike kost € 22,00. Gelieve uiterlijk twee dagen voor uw dagje Happen en Trappen te reserveren via 0524-563200.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route