De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hardenberg van Vecht zur Vechte - 49 km.

8,2 / 10
135 evaluatie(s)

Ooit was het verleden het heden, totdat het in de nevelen der tijd verdween. Maar soms duikt het verleden ineens weer op, zoals in het Overijsselse Vechtdal. Stap op de fiets en trap mee in het spoor van Napoleons legioenen. Proef de stilte…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Landhoeve de Zwiese
  • Voorgerecht bij De Rheezerbelten
  • Soep bij Boomstammenrestaurant het Heemse
  • Hoofdgerecht bij De Ganzenhoeve
  • Nagerecht bij Stadsherberg de Olde Woage

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Monumentale boerderij
De route begint in Loozen in het oosten van Overijssel, vlakbij Hardenberg. Het startpunt is bij Landhoeve de Zwiese, een gerestaureerde monumentale boerderij. De Zwiese grenst aan de Loozense Linie in het winterbed van de rivier de Vecht. Deze verdedigingslinie werd ten tijde van Napoleon gebouwd als verdedigingswerk. In de loop der jaren verdween de linie in het landschap, maar inmiddels krijgt dit erfgoed weer de ruimte. Een bastion, waterstructuren en een ‘redoute’ (verschansing) spreken tot de historische verbeelding.

Rustieke omgeving
We vervolgen onze weg richting Boomstamrestaurant Het Heemse. Een bijzondere locatie welke u niet snel zult vergeten. Na deze stop fietsen we verder naar Holthene, een buurtschap van de gemeente Hardenberg. In een prachtig onderhouden boerderij wordt het hoofdgerecht in landelijke sferen genuttigd.
Vanuit Hardenberg trappen we verder naar Gramsbergen, gelegen tussen Hardenberg en Coevorden. Misschien bekend vanwege de straat met de langste straatnaam, deze bevindt zich namelijk in Gramsbergen: Burgemeester Baron van Voerst van Lyndenstraat.
In Gramsbergen ontvangt u nog een heerlijk nagerecht bij Stadsherberg 'de Olde Woage' om vervolgens met een voldaan gevoel weer terug te fietsen naar Loozen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Landhoeve de Zwiese

Landhoeve de Zwiese

Hardenbergerweg 23
7778 HP Loozen (Hardenberg)
0524-563200
www.zwiese.nl

De Rheezerbelten

De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1
7771 SX Hardenberg
0523-270012
www.rheezerbelten.nl

Boomstamrestaurant Het Heemse

Boomstamrestaurant Het Heemse

Blanckvoortallee 2
7773 AH Hardenberg
0523-270223
www.hetheemse.nl

De Ganzenhoeve

De Ganzenhoeve

Holthonerweg 9
7779 DE Holthone
0524-522181
www.deganzenhoeve.nl

Stadsherberg 'de Olde Woage'

Stadsherberg 'de Olde Woage'

Meiboomsplein 1
7783 AT Gramsbergen
0524-563788
www.oldewoage.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Landhoeve de Zwiese. Een normale fiets kost Ä 12,50 een E-bike kost Ä 22,50. Gelieve uiterlijk twee dagen vooraf te reserveren via 0524-563200. Overnachting: Dit kan bij Landhoeve de Zwiese Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Honden: mits aangelijnd buiten toegestaan 5 Km van station Hardenberg en Gramsbergen wifi: bij de meeste restaurants aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.

- In de maanden maart, april, juni, september, oktober en november kan deze route op dinsdag niet gefietst worden.
- In de maanden maart, oktober en november kan deze route op woensdag niet gefietst worden.
- In de maanden maart, oktober en november wordt op donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Het Heemse omdat De Rheezerbelten dan gesloten is.

- In de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september wordt op woensdag zowel koffie en gebak als het dessert geserveerd bij Landhoeve de Zwieseg omdat Stadsherberg 'de Olde Woage' dan gesloten is.

Let op
Er zijn op dit moment wegwerkzaamheden op deze route. 

Let op
- Bij het startpunt kunt u meerdaagse arrangementen boeken met meerdere routes van Happen en Trappen. Neem hiervoor direct contact op met Landhoeve de Zwiese.
- Komt u met de auto en wilt u het adres invoeren in een navigatiesysteem, dan is het adres: Hardenbergerweg 23, Loozen (of Gramsbergen).
- U dient uiterlijk om 17.30 uur te arriveren bij Stadsherberg 'de Olde Woage' voor het nagerecht. Dit is in lijn met de richttijden van deze route.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Landhoeve de Zwiese. Een normale fiets kost € 12,50 een E-bike kost € 22,50. Gelieve uiterlijk twee dagen voor uw dagje Happen en Trappen te reserveren via 0524-563200.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route