De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hardenberg van Vecht zur Vechte - 57 km.

8,1 / 10
201 evaluatie(s)

Langs de grens met onze oosterburen loopt de Vecht kronkelend door het landschap. We trekken vanuit het Hardenberg. Na Hardenberg trappen we omhoog richting Gramsbergen waar Erik Hulzebosch heeft leren schaatsen! De Duitse grens komt al snel in zicht en we gaan van Vecht zur Vechte richting het Duitse Laar. Terug in Nederland trekken we door de landerijen ten oosten van Hardenberg waarbij we kennismaken met de zandruggen rond Lutten. We eindigen de dag weer in Rheeze, waar de Oude Brink een fotomoment vraagt en de dag kabbelend als de Vecht ten einde komt.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Bij Blij!
  • Voorgerecht bij Café Mommeriete
  • Soep bij Restaurant De Ganzenhoeve
  • Hoofdgerecht bij Boomstamrestaurant Het Heemse
  • Nagerecht bij Brasserie de Rheezerbelten

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Van Hardenberg naar Gramsbergen
Deze gastronomische dagtocht start bij Bij Blij! We trappen door een prachtig gebied richting het voorgerecht welke geserveerd wordt bij Bierbrouwerij Mommeriete. Een bijzondere locatie met heerlijke biertjes welke u niet snel zult vergeten!

Vecht zur Vechte
Na deze stop gaan we op internationale toer. We verlaten ons kikkerland voor even en ervaren hoe de Vecht in Duitsland haar weg volgt. Via Laar, waar de Vecht altijd al onderdeel van het leven is geweest, gaan we langzaamaan weer terug naar Holland. In Holthone wacht namelijk een heerlijk soepje bij De Ganzenhoeve.

Hardenberg
Na deze internationale etappe fietsen we langs de Lotten van Lutten, kavels welke op de zandrug rond Oud-Lutten werden verdeeld tussen de boeren om landbouw te kunnen bedrijven. Het gebied rond Hardenberg kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de prehistorie. Dankzij de prominente aanwezigheid van de rivier de Vecht kon Hardenberg zich ontwikkelen tot een belangrijke stad tussen Zwolle en Duitsland. Ten noorden van Hardenberg fietsen we langs het eeuwenoude dorp Oud-Lutten om daarna af te zakken naar Boomstamrestaurant Het Heemse, dit is een restaurant vrijwel geheel opgebouwd uit boomstammen. Daardoor heeft het restaurant een eigen karakter, waar een heerlijk hoofdgerecht wordt geserveerd. We eindigen de dag bij de Rheezerbelten, waar genieten is uitgevonden, met een heerlijk dessert. Vervolgens kunt u met een voldaan gevoel de laatste etappe afleggen terug naar Brasserie de Belten. Uw dagje Happen en Trappen zit erop.


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Bij Blij!

Bij Blij!

Markt 1
7772 AE Hardenberg
0523-225311
www.bijblij.nl

Mommeriete

Mommeriete

De Oostermaat 66
7783 BX Gramsbergen
0524- 562 511
www.mommeriete.nl

De Ganzenhoeve

De Ganzenhoeve

Holthonerweg 9
7779 DE Holthone
0524-522181
www.deganzenhoeve.nl

Boomstamrestaurant Het Heemse

Boomstamrestaurant Het Heemse

Blanckvoortallee 2
7773 AH Hardenberg
0523-270223
www.hetheemse.nl

De Rheezerbelten

De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1b
7771 SX Hardenberg
0523-270012
www.rheezerbelten.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Brasserie de Belten (4 KM van het startpunt). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen, aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0523-262264. Bij deze route kunt u overnachten bij familecamping de Belten. Voor meer informatie over prijzen, beschikbaarheid/aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0523-262264. Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 5 kilometer van station Hardenberg en Gramsbergen Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag, dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op donderdag is het startpunt van deze route De Rheezerbelten, omdat Brasserie de Belten dan gesloten is. U zult zowel de koffie met gebak als het nagerecht nuttigen bij de Rheezerbelten.

- In oktober en november is van woensdag t/m zondag het startpunt van deze route De Rheezerbelten, omdat Brasserie de Belten dan gesloten is. U zult zowel de koffie met gebak als het nagerecht nuttigen bij de Rheezerbelten.

Let op!
- Van medio april tot medio juni zijn er werkzaamheden op deze route. De omleidingsroute is dan duidelijk aangegeven. Gelieve deze te volgen. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Brasserie de Belten (4 KM van het startpunt). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0523-262264. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app!
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route