De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Hardenberg van Vecht zur Vechte - 53 km.

8,1 / 10
184 evaluatie(s)

Ooit was het verleden het heden, totdat het in de nevelen der tijd verdween. Maar soms duikt het verleden ineens weer op, zoals in het Overijsselse Vechtdal. Stap op de fiets en trap mee in het spoor van Napoleons legioenen. Proef de stilte…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Landhoeve de Zwiese
  • Voorgerecht bij Café Mommeriete
  • Soep bij Restaurant De Rheezerbelten
  • Hoofdgerecht bij Boomstamrestaurant Het Heemse
  • Nagerecht bij Grand Café Restaruant De Troubadour

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Monumentale boerderij
De route begint in Loozen in het oosten van Overijssel, vlakbij Hardenberg. Het startpunt is bij Landhoeve de Zwiese, een gerestaureerde monumentale boerderij. De Zwiese grenst aan de Loozense Linie in het winterbed van de rivier de Vecht. Deze verdedigingslinie werd ten tijde van Napoleon gebouwd als verdedigingswerk. In de loop der jaren verdween de linie in het landschap, maar inmiddels krijgt dit erfgoed weer de ruimte. Een bastion, waterstructuren en een ‘redoute’ (verschansing) spreken tot de historische verbeelding.

Rustieke omgeving
We vervolgen onze weg richting Café Mommeriete. Een bijzondere locatie welke u niet snel zult vergeten. Na deze stop fietsen we verder naar restaurant De Rheezerbelten een heerlijk soepje te nuttigen.
De gemeente Hardenberg bestaat in haar huidige vorm sinds 1 januari 2001. Op deze datum werd een gemeentelijke herindeling van kracht van de voormalige gemeenten Hardenberg, Avereest en Gramsbergen.

Het gebied kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de prehistorie. Dankzij de prominente aanwezigheid van de rivier de Vecht kon Hardenberg zich ontwikkelen tot een belangrijke stad tussen Zwolle en Duitsland. Aan deze tijd dankt Hardenberg haar stadsrechten. In oppervlakte behoort de uitgestrekte gemeente tot de grootste gemeenten van de provincie Overijssel.

Hierna fietst u door naar Boomstamrestaurant Het Heemse, dit is een restaurant vrijwel geheel opgebouwd uit boomstammen. Daardoor heeft het restaurant een eigen karakter, wat zijn gelijke niet kent in geheel Nederland.  Daarna fietst u nog door naar Restaurant De Troubadour. Vervolgens kunt u met een voldaan gevoel weer terug fietsen naar Loozen.


Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Troubadour

De Troubadour-


Mommeriete

Mommeriete

De Oostermaat 66
7783 BX Gramsbergen
0524- 562 511
www.mommeriete.nl

De Rheezerbelten

De Rheezerbelten

Grote Beltenweg 1b
7771 SX Hardenberg
0523-270012
www.rheezerbelten.nl

Boomstamrestaurant Het Heemse

Boomstamrestaurant Het Heemse

Blanckvoortallee 2
7773 AH Hardenberg
0523-270223
www.hetheemse.nl

Brasserie De Belten

Brasserie De Belten-
Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Landhoeve de Zwiese. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0524-563200. Dit kan bij Landhoeve de Zwiese Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd buiten toegestaan 5 Km van station Hardenberg en Gramsbergen Bij de meeste restaurants aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag wordt zowel de koffie en gebak als het dessert geserveerd bij Landhoeve de Zwiese omdat Grand Café Restaurant De Troubadour gesloten is.

Let op
Er zijn op dit moment wegwerkzaamheden op deze route. 

Let op
- Bij het startpunt kunt u meerdaagse arrangementen boeken met meerdere routes van Happen en Trappen. Neem hiervoor direct contact op met Landhoeve de Zwiese.
- Komt u met de auto en wilt u het adres invoeren in een navigatiesysteem, dan is het adres: Hardenbergerweg 23, Loozen (of Gramsbergen).

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Landhoeve de Zwiese. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0524-563200.
Let op! Gelieve uiterlijk 2 dagen voor vertrek te reserveren.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route