De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Proef de polder - 49 km.

8,3 / 10
169 evaluatie(s)

Dijken, molens, koeien en kaarsrechte sloten: het Nederlandse polderlandschap is wereldberoemd. Inpoldering heeft niet alleen geleid tot nieuw land, maar ook tot bijzondere flora en fauna. Trap mee door een theater van land en water.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Postkamer
  • Voorgerecht bij Kasteel De Vanenburg
  • Soep bij Pitch & Putt
  • Hoofdgerecht bij Restaurant De Berenkuil
  • Nagerecht bij Coava

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Stoomgemaal
De dag begint in de stad Nijkerk, ten noordoosten van Amersfoort. Nijkerk ligt vlakbij een van de oudste Nederlandse polders: Arkemheen. Middenin deze polder ligt stoomgemaal Hertog Reijnout, dat ruim 100 jaar in bedrijf is geweest. Het gemaal is tekenend voor de strijd tegen het water, en daar zullen we tijdens het fietsen meer sporen van zien.

Polderlandschap
We steken over naar de provincie Flevoland, dat in z’n geheel is ontstaan door drooglegging van de Zuiderzee. We trappen door een open polderlandschap met een strakke indeling. Onder invloed van het zoute water van de Zuiderzee, heeft dit gebied een geheel eigen flora en fauna ontwikkeld. De kievit, grutto, kemphaan, watersnip, scholekster en tureluur voelen zich hier prima thuis.

Dorps karakter
In Zeewolde maken we een tussenstop. Zeewolde werd in de jaren 1970 gebouwd. Het maximum aantal inwoners werd op 5.000 gesteld, om het dorpse karakter te beschermen. Inmiddels wonen er toch meer mensen in Zeewolde, maar vanwege de ruime opzet merk je daar weinig van. Nog altijd is Zeewolde een van de meest dunbevolkte Nederlandse gemeenten.

Kleurrijke heidevelden
Na Zeewolde fietsen we terug naar het vasteland. Al snel komt Ermelo aan de rand van de Veluwe in zicht. De natuur is in Ermelo altijd dichtbij. Door dichtbegroeide bossen, over kleurrijke heidevelden en langs het imposante Veluwemeer fietsen we zuidwaarts. Terug in Nijkerk wordt de dag afgesloten met een smakelijk nagerecht.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Postkamer

De Postkamer

Kleterstraat 21
3862 CA Nijkerk
033-2455920
www.depostkamernijkerk.nl

Kasteel De Vanenburg

Kasteel De Vanenburg

Vanenburgallee 13
3882 RH Putten
0341-375454
www.vanenburg.nl

Pitch & Putt

Pitch & Putt

Palmbosweg 4
3853 LB Ermelo
0341-552431
www.pitch-putt.nl/strand-horst

De Berenkuil

De Berenkuil

Berencamperweg 11
3882 SP Putten
033-2452950
www.restaurantdeberenkuil.nl

Coava

Coava

Verlaat 18
3861 AA Nijkerk
033-3035948
www.coava.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Geen overnachtingsmogelijkheden. Parkeren bij PenR van station Nijkerk of aan de Spoorstraat. Honden zijn niet toegestaan. Station Nijkerk is op 400 meter gelegen van het startpunt Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

Op maandag en zondag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant de Berenkuil omdat Pitch & Putt dan gesloten is.

- Op 2, 5, 27 april, 9, 13, 23, 24 mei en 20 juni kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen is er bij Coava geen garantie op een zitplek. Mocht er door grote drukte geen zitplek zijn dan krijgt u een take-away dessert om op een mooi plekje in de buurt van te kunnen genieten. Hierin vragen wij om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- De routebeschrijving dient te allen tijde afgegeven te worden bij het startpunt van de route. 
- Deze route kan enkel gestart worden om 10:00 of 10:30 uur.
- Coava sluit vanaf september haar deuren om 17:30 uur, gelieve tijdig te arriveren zodat u nog kunt genieten van een nagerecht.

Parkeren
Indien u de auto parkeert bij het startpunt kunt u bij de medewerkers van de Postkamer om een uitrijmunt vragen. Gelieve dit bij aankomst te vragen daar ze bij terugkomst gesloten zijn.

Let op! u heeft deze uitrijmunt nodig om het terrein te verlaten.

Grote groep
Wilt u op maandag of zondag met meer dan 10 personen gaan fietsen? Neem dan vooraf contact op via info@happenentrappen.nl.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route