De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Bourgondisch Brabant - 68 km.

8,4 / 10
140 evaluatie(s)

Bossen, akkers, verscholen kapelletjes, kleine riviertjes en een groots uitzicht. De route Bourgondisch Brabant voert u door het prachtige afwisselende landschap van Noordoost-Brabant. Bij de oergezellige Brabantse restaurants ontdekt u wat er met ‘Bourgondisch’ precies wordt bedoeld.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Restaurant De Hommel
  • Voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo
  • Soep bij Brabantse Hoeve
  • Hoofdgerecht bij Eethuis de Reiger
  • Nagerecht bij De Vresselse Hut

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Meanderen tussen bos en akkers
Nog niet zo heel lang geleden had Brabant een oer-katholieke bevolking. De tijden zijn inmiddels veranderd, maar dat neemt niet weg dat er in de provincie nog veel prachtig religieus erfgoed te vinden is. Opvallend en bijzonder zijn de vele ‘kapellekes’ langs de openbare weg, die ook nu nog overal in Brabant te vinden zijn. De route Bourgondisch Brabant voert u, via mooie natuurgebieden, langs de mooiste kapellekes in Oost-Brabant.

Langs religieus erfgoed
Startpunt van de fietstocht is Restaurant De Hommel in Beek en Donk. Na ontvangst met koffie (thee) en gebak gaat u beginnen aan de eerste etappe van deze tocht. Die voert naar Boekel, waar u zult genieten van een lekker voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo.

Neogotiek
De volgende stop is bij restaurant De Brabantse Hoeve te Volkel. Daar heeft u de keuze uit diverse smaakvolle soepen en kunt u even tot rust komen alvorens naar Zijtaart te fietsen.
In het centrum van Zijtaart gaat u genieten van een overheerlijk hoofdgerecht bij Eethuis De Reiger. In Zijtaart heeft de neogotische architectuur duidelijk invloed gehad, getuige het voormalige Franciscanessenklooster en de Sint-Lambertuskerk. Bij de Vresselse Hut in Sint-Oedenrode wacht u de laatste gang. In deze gezellige uitspanning krijgt u een heerlijk dessert. Het laatste traject van deze route brengt u terug naar het startpunt, Restaurant De Hommel in Beek en Donk.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant De Hommel

Restaurant De Hommel

Oranjelaan 55
5741 HE Beek en Donk
0492-450044
www.dehommel.nl

Partycentrum Nia Domo

Partycentrum Nia Domo

St. Agathaplein 6
5427 AB Boekel
0492-321452
www.niadomo.nl

Brabantse Hoeve

Brabantse Hoeve

Zeelandsedijk 29
5408 SL Volkel
0413-275070
www.brabantsehoeve.nl

Eethuis De Reiger

Eethuis De Reiger

Past. Clercxstraat 62
5465 RJ Zijtaart
0413-343382
www.eethuisdereiger.nl

De Vresselse Hut

De Vresselse Hut

Vresselseweg 33
5491 PA Sint Oedenrode
0499-472870
www.devresselsehut.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietsenwinkel Zijtaart. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0413-352203. Gelieve vooraf te reserver U kunt bij de Brabanste Hoeve overnachten Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij Restaurant De Hommel omdat de Vresselse Hut dan gesloten is.

Let op
Starten is enkel mogelijk vanaf 10.30 uur.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietsenwinkel Zijtaart. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0413-352203. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route