De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Bourgondisch Brabant - 61 km.

8,4 / 10
126 evaluatie(s)

Bossen, akkers, verscholen kapelletjes, kleine riviertjes en een groots uitzicht. De route Bourgondisch Brabant voert u door het prachtige afwisselende landschap van Noordoost-Brabant. Bij de oergezellige Brabantse restaurants ontdekt u wat er met ‘Bourgondisch’ precies wordt bedoeld.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Pelgrim
  • Voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo
  • Soep bij Brabantse Hoeve
  • Hoofdgerecht bij Eethuis de Reiger
  • Nagerecht bij De Vresselse Hut

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Meanderen tussen bos en akkers
Nog niet zo heel lang geleden had Brabant een oer-katholieke bevolking. De tijden zijn inmiddels veranderd, maar dat neemt niet weg dat er in de provincie nog veel prachtig religieus erfgoed te vinden is. Opvallend en bijzonder zijn de vele ‘kapellekes’ langs de openbare weg, die ook nu nog overal in Brabant te vinden zijn. De route Bourgondisch Brabant voert u, via mooie natuurgebieden, langs de mooiste kapellekes in Oost-Brabant.

Langs religieus erfgoed
Startpunt van de fietstocht is eetcafé De Pelgrim in Mariahout. Dit Brabantse dorpje is alom bekend door de Lourdesgrot, die nog steeds vele bedevaartgangers trekt. Na ontvangst met koffie (thee) en gebak gaat u beginnen aan de eerste etappe van deze tocht. Die voert naar Boekel, waar u zult genieten van een lekker voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo.

Neogotiek
De volgende stop is bij restaurant De Brabantse Hoeve te Volkel. Daar heeft u de keuze uit diverse smaakvolle soepen en kunt u even tot rust komen alvorens naar Zijtaart te fietsen.
In het centrum van Zijtaart gaat u genieten van een overheerlijk hoofdgerecht bij Eethuis De Reiger. In Zijtaart heeft de neogotische architectuur duidelijk invloed gehad, getuige het voormalige Franciscanessenklooster en de Sint-Lambertuskerk. Bij de Vresselse Hut in Sint-Oedenrode wacht u de laatste gang. In deze gezellige uitspanning krijgt u een heerlijk dessert. Het laatste traject van deze route brengt u terug naar het startpunt, eetcafé De Pelgrim in Mariahout.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Pelgrim

De Pelgrim

Mariastraat 21
5738 AH Mariahout
0499-421448
www.depelgrim-mariahout.nl

Partycentrum Nia Domo

Partycentrum Nia Domo

St. Agathaplein 6
5427 AB Boekel
0492-321452
www.niadomo.nl

Brabantse Hoeve

Brabantse Hoeve

Zeelandsedijk 29
5408 SL Volkel
0413-275070
www.brabantsehoeve.nl

Eethuis De Reiger

Eethuis De Reiger

Past. Clercxstraat 62
5465 RJ Zijtaart
0413-343382
www.eethuisdereiger.nl

De Vresselse Hut

De Vresselse Hut

Vresselseweg 33
5491 PA Sint Oedenrode
0499-472870
www.devresselsehut.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Fietsenwinkel Zijtaart. Een normale fiets kost €  € 10,00, een E-bike en een Tandem kosten € 20,00 per stuk. Gelieve vooraf te reserveren via 0413-352203. Overnachting: U kunt bij de Brabanste Hoeve overnachten Parkeergelegenheid: Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI: Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de koffie en gebak als het nagerecht geserveerd bij De Pelgrim omdat de Vresselse Hut dan gesloten is.

- Vanaf oktober kan deze route op dinsdag niet gefietst worden.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Fietsenwinkel Zijtaart. Een normale fiets kost €  € 10,00, een E-bike en een Tandem kosten € 20,00 per stuk. Gelieve vooraf te reserveren via 0413-352203.

Let op
- Fietshuur: Zij brengen de fietsen naar het startpunt en halen deze aan het einde van de dag ook weer op. Dit is bij de prijs inbegrepen. U dient vooraf zelf telefonisch contact met hen op te nemen.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route