De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Bourgondisch Brabant - 59 km.

8,4 / 10
151 evaluatie(s)

Bossen, akkers, verscholen kapelletjes, kleine riviertjes en een groots uitzicht. De route Bourgondisch Brabant voert u door het prachtige afwisselende landschap van Noordoost-Brabant. Bij de oergezellige Brabantse restaurants ontdekt u wat er met ‘Bourgondisch’ precies wordt bedoeld.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Vresselse Hut
  • Voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo
  • Soep bij Brownies & Downies Veghel
  • Hoofdgerecht bij Brasserie het Tramstation 
  • Nagerecht bij De Vresselse Hut

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Meanderen tussen bos en akkers
Nog niet zo heel lang geleden had Brabant een oer-katholieke bevolking. De tijden zijn inmiddels veranderd, maar dat neemt niet weg dat er in de provincie nog veel prachtig religieus erfgoed te vinden is. Opvallend en bijzonder zijn de vele ‘kapellekes’ langs de openbare weg, die ook nu nog overal in Brabant te vinden zijn. De route Bourgondisch Brabant voert u, via mooie natuurgebieden, langs de mooiste kapellekes in Oost-Brabant.

Langs religieus erfgoed
Startpunt van de fietstocht is De Vresselse Hut in Sint Oedenrode. Na ontvangst met koffie (thee) en gebak gaat u beginnen aan de eerste etappe van deze tocht. Die voert naar Boekel, waar u zult genieten van een lekker voorgerecht bij Partycentrum Nia Domo.

Neogotiek
De volgende stop is bij restaurant Brownies and downieS in Veghel. Daar kunt u even tot rust komen alvorens naar Erp te fietsen. In Erp gaat u genieten van een overheerlijk hoofdgerecht bij Brasserie het Tramstation. Bij de Vresselse Hut in Sint-Oedenrode wacht u de laatste gang. In deze gezellige uitspanning krijgt u een heerlijk dessert waarna u voldaan huiswaarts kunt!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Vresselse Hut

De Vresselse Hut

Vresselseweg 33
5491 PA Sint Oedenrode
0499-472870
www.devresselsehut.nl

Partycentrum Nia Domo

Partycentrum Nia Domo

St. Agathaplein 6
5427 AB Boekel
0492-321452
www.niadomo.nl

Brownies & Downies Veghel

Brownies & Downies Veghel

Markt 1
5461 JJ Veghel
0419-366564
www.browniesanddownies.nl/veghel

Brasserie het Tramstation

Brasserie het Tramstation

Molentiend 12
5469 EK Erp
0413-335000
www.tramstation.eu

De Vresselse Hut

De Vresselse Hut

Vresselseweg 33
5491 PA Sint Oedenrode
0499-472870
www.devresselsehut.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietsenwinkel Zijtaart. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0413-352203. Bij deze route kunt u overnachten bij de Brabanste Hoeve. Gratis bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Het is vooralsnog t/m 11 november niet mogelijk om voor deze route te reserveren.


- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietsenwinkel Zijtaart. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0413-352203. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route