Van haringstad tot jeneverstad tot oer-Hollandse natuur: in Zuid-Holland is het verleden nog overal zichtbaar. Een smaakvolle bestemming, dus spring op de fiets en trap mee en ontdek het Kleine Groene Hart.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Monsieur Paul
  • Voorgerecht bij Café Vlietzicht
  • Soep bij Bommeer Clubhuis
  • Hoofdgerecht bij Kade 17
  • Nagerecht bij Delta Hotel

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Vissersstad
De route begint in Maassluis, gelegen in het hart van het Zuid-Hollandse Rijnmondgebied. Vanuit daar gaat u via Schipluiden naar Vlaardingen. Vanwege de strategische ligging was Vlaardingen eeuwenlang een echte vissersstad. Vele generaties vissers trokken eropuit om kabeljauw, ansjovis en haring te vangen. Nog altijd staat Vlaardingen daarom bekend als dé ‘haringstad’ van Nederland.

Oer-Hollandse natuur
Met Rotterdam in het oosten ligt Vlaardingen in een stedelijk gebied, maar toch is de natuur verrassend dichtbij. In het noorden ligt namelijk de Broekpolder en daar is het prettig trappen. Via deze groene oase fietsen we naar de sfeervolle uitspanning Vlietzicht, met prachtig uitzicht over De Vlietlanden. Dit natuurgebied is nooit ingepolderd en dat is uniek voor Nederland. Oer-Hollandse natuur in volle glorie.

Jeneverstad
We vervolgen onze weg over polders en paadjes. De stad blijft dichtbij, maar daar merk je verrassend weinig van. Na een tussenstop net buiten Rotterdam, koersen we naar Schiedam. Waar Vlaardingen bekendstaat om de haring, kent Schiedam een heel ander verleden: dit was dé ‘jeneverstad’ van het land.

Karakteristieke pakhuizen
De binnenstad van Schiedam is een beleving op zich. Verdeeld over meer dan 200 rijksmonumenten wordt de bezoeker hier getrakteerd op karakteristieke pakhuizen, grachten, branderijen en mouterijen. Veel oude jeneverpanden hebben een nieuwe bestemming gekregen, maar wel met respect voor het verleden. Natuurlijk kunt u de geschiedenis ook proeven, maat let op: er wacht u nog een etappe naar het toetje in Vlaardingen. Aan de oever van de Nieuwe Maas krijgt uw fietsend diner een smakelijk einde.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Van Kortenhof te Maassluis. Voor meer informatie  kunt u terecht op hun website https://www.vankortenhof.nl/fietshuur Bij deze route kunt u overnachten bij het Delta Hotel. Dit is het hotel dat het nagerecht serveert. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 1 kilometer van station Vlaardingen West. Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Delta Hotel omdat Kade 17 dan gesloten is. 
- Op woensdag en donderdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Kade 17 omdat Bommeer Clubhuis dan gesloten is. 

Mei
- Op 15 mei wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Kade 17 omdat Bommeer Clubhuis dan gesloten is. 

Juni
- Op 18 juni wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Kade 17 omdat Bommeer Clubhuis dan gesloten is. 

Oktober
- Op 22, 23, 29  en 30 oktober wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Kade 17 omdat Bommeer Clubhuis dan gesloten is. 

Let op
- Deze route kan uitgebreid worden met 7 kilometer.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. U kunt fietsen huren bij Van Kortenhof te Maassluis. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u terecht op hun website https://www.vankortenhof.nl/fietshuur. Hier kunt u ook meteen fietsen reserveren. 

Hoe ziet een dagje
Groots Genieten in het Kleine Groene Hart eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Monsieur Paul
Maassluis
010-5918008
Koffie met gebak
Voorgerecht
Cafe Vlietzicht
Schipluiden
015-3808886
Koffie met gebak
Soep
Bommeer Clubhuis
Vlaardingen
010-4740543
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Kade 17
Schiedam
010-4734466
Koffie met gebak
Nagerecht
Delta Hotel
Vlaardingen
010-4345477
Algemene beoordeling 8,4
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,4
Route 8,1
Prijs/kwaliteit 8,2
Klantenservice 8,8
Een prachtige route door een mooie omgeving met heerlijk eten, bijna overal aan het water!! Als bonuspunt hadden we prachtig weer en praktisch windstil!
J van Spreeuwel
29-08-2021
9.2/10
Pontje op de route was buiten bedrijf, daardoor 7,5 km omrijden. Gelukkig wisten wij hoe we moesten omrijden, omdat we het gebied al redelijk kennen.
Edmond Wegener
02-07-2020
8.7/10