De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Groots Genieten in het Kleine Groene Hart - 41 km.

8,3 / 10
156 evaluatie(s)

Van haringstad tot jeneverstad tot oer-Hollandse natuur: in Zuid-Holland is het verleden nog overal zichtbaar. Een smaakvolle bestemming, dus spring op de fiets en trap mee en ontdek het Kleine Groene Hart.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Buitenplaats Vlaardingen
  • Voorgerecht bij Café Vlietzicht
  • Soep bij Het Schielicht
  • Hoofdgerecht bij The Jester
  • Nagerecht bij Delta Hotel

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Vissersstad
De route begint in Vlaardingen, gelegen in het hart van het Zuid-Hollandse Rijnmondgebied. Vanwege de strategische ligging was Vlaardingen eeuwenlang een echte vissersstad. Vele generaties vissers trokken eropuit om kabeljauw, ansjovis en haring te vangen. Nog altijd staat Vlaardingen daarom bekend als dé ‘haringstad’ van Nederland.

Oer-Hollandse natuur
Met Rotterdam in het oosten ligt Vlaardingen in een stedelijk gebied, maar toch is de natuur verrassend dichtbij. In het noorden ligt namelijk de Broekpolder en daar is het prettig trappen. Via deze groene oase fietsen we naar de sfeervolle uitspanning Vlietzicht, met prachtig uitzicht over De Vlietlanden. Dit natuurgebied is nooit ingepolderd en dat is uniek voor Nederland. Oer-Hollandse natuur in volle glorie.

Jeneverstad
We vervolgen onze weg over polders en paadjes. De stad blijft dichtbij, maar daar merk je verrassend weinig van. Na een tussenstop net buiten Rotterdam, koersen we naar Schiedam. Waar Vlaardingen bekendstaat om de haring, kent Schiedam een heel ander verleden: dit was dé ‘jeneverstad’ van het land.

Karakteristieke pakhuizen
De binnenstad van Schiedam is een beleving op zich. Verdeeld over meer dan 200 rijksmonumenten wordt de bezoeker hier getrakteerd op karakteristieke pakhuizen, grachten, branderijen en mouterijen. Veel oude jeneverpanden hebben een nieuwe bestemming gekregen, maar wel met respect voor het verleden. Natuurlijk kunt u de geschiedenis ook proeven, maat let op: er wacht u nog een etappe naar het toetje in Vlaardingen. Aan de oever van de Nieuwe Maas krijgt uw fietsend diner een smakelijk einde.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Buitenplaats Vlaardingen

Buitenplaats Vlaardingen

Zuidbuurt 85
3132 KA Vlaardingen
010-4359222
www.buitenplaatsvlaardingen.nl

Cafe Vlietzicht

Cafe Vlietzicht

Vlaardingsekade 60
2636 BD Schipluiden
015-3808886
www.vlietzicht.com

Het Schielicht

Het Schielicht

Kandelaarweg 123
3047 EV Rotterdam
010-4702717
www.hetschielicht.nl

The Jester

The Jester

Vlaardingerstraat 17b
3111 BP Schiedam
010-7616139
www.thejester.nl

Delta Hotel

Delta Hotel

Maasboulevard 15
3133 AK Vlaardingen
010-4345477
www.deltahotel.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Buitenplaats Vlaardingen. Een normale fiets kost Ä 12,50. Gelieve vooraf te reserveren via 010-4359222. Overnachting kunt u vooraf boeken bij het Delta Hotel. Dit is het hotel dat het nagerecht serveert. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd 1 KM van station Vlaardingen West Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
Deze route kan op dit moment nog niet geboekt worden voor 2019.

Let op
- Gelieve niet eerder dan 14.30 uur te arriveren bij The Jester.
- De foto van The Jester zoals deze staat weergegeven op Happen en Trappen folders & posters wijkt af van het huidge interieur.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Buitenplaats Vlaardingen. Een normale fiets kost € 12,50. Gelieve vooraf te reserveren via 010-4359222.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route