De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De verrukkelijke Veluwe - 52 km.

8,3 / 10
349 evaluatie(s)

Ooit was het braakliggend land maar tegenwoordig is de natuur er alom aanwezig. De Veluwe weet velen te bekoren. Terecht, want hier vind je nog rust en ruimte in jachtige tijden. Nieuwsgierig? Trap mee en ontdek 1.000 km2 natuur, een eeuwenoude herberg en een wel heel bijzondere waterval.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Huize Bloem
  • Voorgerecht bij Restaurant Pijnappel
  • Soep bij De Burgemeester van Dieren
  • Hoofdgerecht bij Pannenkoekenrestaurant 'de Brugkabouter'
  • Nagerecht bij Landal Greenparks Heideheuvel

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

In volle glorie
De Veluwe is een bosrijke oase ontstaan na de laatste ijstijd. Het woord ‘Veluwe’ komt uit het Germaans en betekent ‘braakliggend land’. De route begint bij Huize Bloem, de voormalige schoolmeesterswoning in het pitoreske dorpje Lieren waarnaast inmiddels een gezellig theehuis is gevestigd

Niagara van de Veluwe
Vanaf het startpunt gaan we op weg naar Klarenbeek. Onderweg steken we het Apeldoorns Kanaal over. Dit kanaal werd in 1825 aangelegd om de economische ontwikkeling van Apeldoorn te stimuleren. Voor een goede doorstroming is een kunstmatige beek aangelegd, die trapsgewijs in het kanaal stroomt. Zo ontstond een waterval met een verval van maar liefst 15 meter, ook wel bekend als de ‘Niagara van de Veluwe’.

Groene hart
Het landelijke dorpje Klarenbeek ligt in het groene hart van de Stedendriehoek, Apeldoorn, Deventer en Zutphen. 
In Klarenbeek maken we een tussenstop bij in het landelijk gelegen Restaurant Pijnappel om vervolgens zuidwaarts door te fietsen zuidwaarts naar een bijzondere herberg.

Papierindustrie
We duiken de Veluwe weer in en trappen naar Eerbeek. Al sinds de 17e eeuw werden hier papiermolens gebouwd, en nog altijd is de papierindustrie er actief. Maar de grootste trekpleister vormt natuurlijk de Veluwe. Eerbeek trekt jaarlijks vele natuurliefhebbers die eropuit trekken. In hun sporen fietsen we dwars door de bossen naar het toetje in Beekbergen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Theehuis Huize Bloem

Theehuis Huize Bloem

Tullekensmolenweg 80
7364 BC Lieren
055-5063268
www.huizebloem.nl

Restaurant Pijnappel

Restaurant Pijnappel

Hoofdweg 55
7382 BE Klarenbeek
055-3011242
www.restaurant-pijnappel.nl

De Burgemeester van Dieren

De Burgemeester van Dieren

Zutphensestraatweg 1
6953 CG Dieren
0313-413433
www.dbvd.nl

Pannenkoekenrestaurant 'de Brugkabouter'

Pannenkoekenrestaurant 'de Brugkabouter'

Brummenseweg 16
6961 LR Eerbeek
0313-651316
www.debrugkabouter.nl

Landal GreenParks Heideheuvel

Landal GreenParks Heideheuvel

Hoge Bergweg 30
7361 GS Beekbergen
055-5052251
www.landal.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij van Ark Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0 055 Ė 505 2340. Bij deze route kunt u overnachten bij Landal Greenparks Heideheuvel Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet worden gefietst.

- In november kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens deze coronamaatregelen kan deze route enkel om 10.00 uur gestart worden. 
- Tijdens de coronamaatregelen dient u bij De Bugemeester van Dieren de soep tussen 11:30 en 14:00 uur te nuttigen. Hierin vragen wij u om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel om 10.30 uur en 11.00 uur gestart worden.
- Indien Theehuis Huize Bloem bij terugkomst reeds gesloten is, kunt u de fietskaarthouder en routebeschrijving via de brievenbus inleveren.

Let op, maatregelen tijdens corona
Tijdens de coronamaatregelen is het bij Landal Greenparks Heideheuvel niet mogelijk om het dessert ter plaatse te nuttigen. Zij zorgen dat u een handijsje en een drankje mee kunt nemen zodat u dit onderweg kunt nuttigen. Dit is af te halen bij de snackbar.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij van Ark Tweewielers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0 055 – 505 2340. Gelieve vooraf te reserveren om de beschikbaarheid te realiseren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route