De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De verrukkelijke Veluwe - 55 km.

8,3 / 10
295 evaluatie(s)

Ooit was het braakliggend land maar tegenwoordig is de natuur er alom aanwezig. De Veluwe weet velen te bekoren. Terecht, want hier vind je nog rust en ruimte in jachtige tijden. Nieuwsgierig? Trap mee en ontdek 1.000 km2 natuur, een eeuwenoude herberg en een wel heel bijzondere waterval.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Huize Bloem
  • Voorgerecht bij Bij De Hommel
  • Soep bij Herberg de Luchte
  • Hoofdgerecht bij Pannenkoekenrestaurant 'de Brugkabouter'
  • Nagerecht bij Landal Greenparks Heideheuvel

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

In volle glorie
De Veluwe is een bosrijke oase ontstaan na de laatste ijstijd. Het woord ‘Veluwe’ komt uit het Germaans en betekent ‘braakliggend land’. Aan de rand van deze groene zone ligt in Lieren een camping met de toepasselijke naam De Bosrand. Hier begint onze route door een gebied dat ooit braakliggend was, maar inmiddels in volle glorie groeit en bloeit.

Niagara van de Veluwe
Vanaf het startpunt gaan we op weg naar Empe. Onderweg steken we het Apeldoorns Kanaal over. Dit kanaal werd in 1825 aangelegd om de economische ontwikkeling van Apeldoorn te stimuleren. Voor een goede doorstroming is een kunstmatige beek aangelegd, die trapsgewijs in het kanaal stroomt. Zo ontstond een waterval met een verval van maar liefst 15 meter, ook wel bekend als de ‘Niagara van de Veluwe’.

Streekproducten
In Empe maken we een tussenstop in de landelijk gelegen Bij De Hommel, waar volop streekproducten verkrijgbaar zijn. Vervolgens fietsen we zuidwaarts en bereiken een bijzondere herberg. De Luchte is al sinds 1563 een pleisterplaats voor reizigers. Geniet hier niet alleen van de keuken, maar ook van het fraaie uitzicht over de IJssel.

Papierindustrie
We duiken de Veluwe weer in en trappen naar Eerbeek. Al sinds de 17e eeuw werden hier papiermolens gebouwd, en nog altijd is de papierindustrie er actief. Maar de grootste trekpleister vormt natuurlijk de Veluwe. Eerbeek trekt jaarlijks vele natuurliefhebbers die eropuit trekken. In hun sporen fietsen we dwars door de bossen naar het toetje in Beekbergen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Theehuis Huize Bloem

Theehuis Huize Bloem

Tullekensmolenweg 80
7364 BC Lieren
055-5063268
www.huizebloem.nl

Bij De Hommel

Bij De Hommel

Hommelstraat 3
7399 RK Empe
06-21583047
www.bijdehommel.nl

Herberg de Luchte

Herberg de Luchte

Zutphensestraatweg 45
6956 AB Spankeren
0313-414255
www.luchte.nl

Pannenkoekenrestaurant 'de Brugkabouter'

Pannenkoekenrestaurant 'de Brugkabouter'

Brummenseweg 16
6961 LR Eerbeek
0313-651316
www.debrugkabouter.nl

Landal GreenParks Heideheuvel

Landal GreenParks Heideheuvel

Hoge Bergweg 30
7361 GS Beekbergen
055-5052251
www.landal.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij J. Luth Rijwielen. Gelieve vooraf te reserveren via 0555-062235. Bij Landal Greenparks Heideheuvel bestaat de mogelijkheid om te overnachten. Voor meer informatie kunt u op de website van Landal kijken. U kunt gratis parkeren bij het startpunt Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Is bij alle 5 de restaurants aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag t/m zondag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Gasterij de Hommel omdat Herberg de Luchte dan gesloten is. 

Let op
Indien Theehuis Huize Bloem bij terugkomst reeds gesloten is, kunt u de fietskaarthouder en routebeschrijving via de brievenbus inleveren.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij J. Luth Rijwielen. Gelieve vooraf te reserveren via 0555-062235.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route