De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Smikkelen en smullen in de Vechtstreek - 57 km.

8,1 / 10
251 evaluatie(s)

Al sinds de 17e eeuw is de Vechtstreek een populaire recreatiebestemming. Happen en Trappen zet die traditie graag voort. Prachtige polders, bijzondere buitenplaatsen en gezellige grachten wachten op u…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Mijdrecht
  • Soep* bij Eet- en Drink café de Buurvrouw
  • Voorgerecht bij 't Wapen van Haarzuylen
  • Hoofdgerecht bij Bar Bistro Paolo's
  • Nagerecht bij Pannenkoekenrestaurant Het Voordek

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).
* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.

Turfwinning
De route begint in Mijdrecht, hoofdplaats van De Ronde Venen. De naam van deze gemeente verwijst naar het verleden, want dit gebied is gevormd door turfwinning en inpoldering. Door het wegbaggeren van turf (gedroogd veen) kreeg het water de ruimte. Zo zijn ook de Vinkeveense Plassen ten oosten van Mijdrecht ontstaan. Dit natuur- en watersportgebied laat zich uitstekend per fiets verkennen.

Grootste kasteel
De eerste tussenstop is in Haarzuilens ten westen van Utrecht. Het dorp is grotendeels ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. Het sfeervolle centrum heeft de status van ‘beschermd dorpsgezicht’, maar de belangrijkste eyecatcher is Kasteel de Haar. Dit is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Een imposante verschijning.

Beschermde status
We trappen langs de Haarrijnseplas en bereiken Maarssen. Ook dit dorp heeft vanwege de aanwezige rijksmonumenten een beschermde status. De vele grachten geven Maarssen een bijzondere uitstraling. Na een korte pauze fietsen we noordwaarts richting de Loosdrechtse Plassen.

De Vechtstreek
De volgende tussenstop is in Breukelen. Tot de vroege middeleeuwen was het hier nauwelijks bewoond. Het gebied was door de vele veenmoerassen uiterst ongeschikt om te wonen en te leven. We steken het Amsterdam-Rijnkanaal over en fietsen naar Nieuwer Ter Aa. In landelijke sferen stoppen we voor het nagerecht. Ten slotte voert de route terug naar het startpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Mijdrecht

Hotel Mijdrecht

Provincialeweg 3
3641 RS Mijdrecht
0297 -282828
www.hotelmijdrecht.nl

Tapas de Buurvrouw

Tapas de Buurvrouw

Dorpsstraat 54
3648 AJ Wilnis
0297 -241919
www.debuurvrouwwilnis.nl

ít Wapen van Haarzuylen

ít Wapen van Haarzuylen

Brink 2
3455 SE Haarzuilens
030-6771998
www.wapenvanhaarzuylen.nl

Bar Bistro Paolo's

Bar Bistro Paolo's

Rijksstraatweg 106A
3632 AG Loenen aan de Vecht
0294-269652
www.bistropaolos.nl

Pannenkoekenrestaurant Het Voordek

Pannenkoekenrestaurant Het Voordek

Herenweg 144
3645 DT Vinkeveen
0297 -212 067
www.hetvoordek.nlPraktische informatie

Oplaadpunten: deze zijn aanwezig. U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Mijdrecht. Een normale fiets kost Ä 12,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0297-282828. Dit kunt u rechtstreeks boeken bij het startpunt van de route, Hotel Mijdrecht Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd buiten toegestaan 12 KM van station Breukelen Wifi: Bij de meeste restaurants aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als hoofdgerecht geservereerd bij Bar Bistro Paolo's omdat 't Wapen van Haarzuylen dan gesloten is.

- In de maanden maart, april mei, juni, september, oktober en november wordt op woensdag zowel de koffie en het gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel Mijdrecht omdat Pannenkoekenrestaurant Het Voordek dan gesloten is.
- In de maanden oktober en november kan deze route op dinsdag niet gefietst worden.
- In de maanden maart, april, mei, juni en september wordt op dinsdag zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel Mijdrecht omdat Pannenkoekenrestaurant Het Voordek dan gesloten is.

Let op
-
Op deze route wordt eerst de soep geserveerd en daarna het voorgerecht.
- Bar Bistro Paolo's opent haar deuren dagelijks om 16:00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Mijdrecht. Een normale fiets kost € 12,50. Gelieve vooraf te reserveren via 0297-282828.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route