Al sinds de 17e eeuw is de Vechtstreek een populaire recreatiebestemming. Happen en Trappen zet die traditie graag voort. Prachtige polders, bijzondere buitenplaatsen en gezellige grachten wachten op u…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en lekkernij bij Buitenplaats Kameryck; Restaurant ‘t Ryck
  • Soep* bij De Grote Sniep
  • Voorgerecht bij 't Wapen van Haarzuylen
  • Hoofdgerecht bij Bar Bistro Paolo's
  • Nagerecht bij Restaurant Burgerlijk

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).
* Bij deze route krijgt u eerst de soep geserveerd en vervolgens het voorgerecht.

Wetering
De route begint in Kamerik, een dorp net buiten de De Ronde Venen. Als we aan Kamerik denken komt, water, natuur, recreatie en boerderijen in ons op. Deze begrippen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gebied van Kamerik wordt doorsneden door de acht kilometer lange Kamerikse Wetering, die vrijwel exact in noord-zuidelijke richting is gegraven.

Wilnis
De eerste tussenstop is in Wilnis.De naam Wilnis is afgeleid van Willis. De grond is ontstaan uit het moerasgebied met weelderige plantengroei met vooral riet en zegge waaruit zich veenmoeras kon ontwikkelen.Toen aan het einde van de middeleeuwen turf als brandstof werd ontdekt, werd het grasland uitgeturfd. Door het op deze wijze afgraven van de grond ontstonden onder andere de Wilnisse plassen. Vanaf de 19e eeuw werden deze plassen drooggelegd door de droogmakerijen van de Eerste, Tweede en Derde Bedijking. Pas in 1925 werd dit proces voltooid met de drooglegging van Wilnis Veldzijde.

Grootste kasteel
De tweede tussenstop in deze route is in Haarzuilens ten westen van Utrecht. Het dorp is grotendeels ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers. Het sfeervolle centrum heeft de status van ‘beschermd dorpsgezicht’, maar de belangrijkste eyecatcher is Kasteel de Haar. Dit is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Een imposante verschijning.

Mijdrecht
De route eindigt in Mijdrecht, hoofdplaats van De Ronde Venen. De naam van deze gemeente verwijst naar het verleden, want dit gebied is gevormd door turfwinning en inpoldering. Door het wegbaggeren van turf (gedroogd veen) kreeg het water de ruimte. Zo zijn ook de Vinkeveense Plassen ten oosten van Mijdrecht ontstaan. Dit natuur- en watersportgebied laat zich uitstekend per fiets verkennen. Na een heerlijk nagerecht voert de route u terug naar het startpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Niet aanwezig bij Restaurant Burgerlijk. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij Apollo Hotel Vinkeveen Amsterdam. Voor meer informatie, beschikbaarheid, prijzen etc kunt u ze telefonisch bereiken via 0297-784910. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 7 kilomter van station Breukelen. Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij Eetcafé Oud Zuid omdat 't Wapen van Haarzuylen en Bar Bistro Paolo's dan gesloten zijn. 

Adres (200 meter door de bocht vanaf Bar Bistro Paolo's) 
Rijksstraatweg 116A
3632 AG Loenen aan de Vecht

Let op
- Het startpunt opent speciaal haar deuren voor Happers en Trappers om 10.30 uur. U bent dan ook vanaf 10.30 uur van harte welkom. U ontvangt hier een lekkernij i.p.v. gebak.
- Op deze route wordt eerst de soep geserveerd en daarna het voorgerecht.
- Bar Bistro Paolo's kan vanaf 14.45 uur gasten ontvangen voor het hoofdgerecht, dit is in lijn met de richttijden van deze route. Gelieve hier rekening mee te houden.
- Restaurant Burgerlijk opent haar deuren dagelijks om 17.00 uur. Gelieve uiterlijk 17.30 uur te arriveren bij de Restaurant Burgerlijk voor het nagerecht. Mocht u namelijk later arriveren, dan kunnen wij u geen beschikbaarheid garanderen.

Grote groepen
Wilt u deze route met groep groter dan 15 personen gaan fietsen? Gelieve alvorens te reserveren contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Smikkelen en smullen in de Vechtstreek eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en lekkernij
Buitenplaats Kameryck
Oortjespad 3
Kamerik
0348-400771
Koffie met gebak
Soep
De Grote Sniep
Veenkade 1
Wilnis
06 -55076019
Koffie met gebak
Voorgerecht
ít Wapen van Haarzuylen
Brink 2
Haarzuilens
030-6771998
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Bar Bistro Paolo's
Rijksstraatweg 106A
Loenen aan de Vecht
0294-269652
Koffie met gebak
Nagerecht
Restaurant Burgerlijk
Hofland 26
Mijdrecht
0297-548301
Algemene beoordeling 8,2
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 8,3
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,7
Een leuke route door buitengebieden met heerlijk eten onderweg.
Jan en Tiny Pieterse
17-06-2022
8.5/10
ZEKER DOEN
Ellen Chen Govaard
13-06-2022
9.2/10