De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Verlekkerd op Veurne Ambacht - 49 km.

8,8 / 10
140 evaluatie(s)

In het westen van West-Vlaanderen, tussen oude abdijhoeven en pittoreske dorpjes, ligt een waar fietsparadijs. Fietsen in Veurne Ambacht is fietsen door een prachtig polderlandschap met volop rust en ruimte, enkel doorbroken door het geluid van ruisende rietkragen. Dat voelt niet als vakantie: dat is vakantie…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Hinterland
  • Voorgerecht bij Tea-Room Petrus
  • Soep bij Eet- en praatcafé de Passant
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Excelsior
  • Nagerecht bij Hotel Hinterland

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Polderlandschap
Vanuit onze startplaats op het plateau van Izenberge dalen we af naar het Veurnse Bloote. Onderweg stoppen we eerste in Alveringem. Alveringem is een ingeslapen polderdorpje dat tijdens wereldoorlog 1 wakker werd geschud. Op nauwelijks 10 kilometer van het front, was het in die vier jaar een komen en gaan van soldaten. Vooral de Vlaamsgezinde Belgische soldaten zakten graag naar Alveringem af om er Pastoor Verschaeve te ontmoeten.

Pittoresk
In het Veurnse blote stuit je op dorpjes waar nauwelijks inwoners zijn. Eggewaertskapelle telde in 2011 welgeteld 166 inwoners en Zoutenaaie deed nog beter met zijn 21 parochianen. Met 2 vierkante kilometer was Zoutenaaie voor de fusies ook de kleinste gemeente van het land. Hier fietsen tussen de wilgen, het riet, de kanaaltjes en de weiden, doet je helemaal stil worden.

Fraaie Vestingstad
Via een tussenstop in Avekapelle bereiken we Veurne, ooit een fraaie vestingsstad, maar van stadsmuren is hier nauwelijks nog iets te zien. Wel ademt de binnenstad de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Het Spaans Kwartier werd al door veel filmmakers gebruikt als decor. Door smalle straatjes trappen we naar de Grote Markt, waar het voormalig stadhuis, het belfort en de Sint-Walburgakerk het uitzicht bepalen. Op deze bijzondere plek wordt het hoofdgerecht geserveerd.

Groene oase
Vanuit Veurne fietsen we door de Moeren, een gebied dat onder de zeespiegel ligt en dat pas halverwege de 18e eeuw drooggelegd en ingepolderd werd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebied voor het laatst onder (zout)water gezet, maar in 1950 werd het water definitief verdreven. Door deze groene oase fietsen we naar het dessert in Izenberge.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Hinterland

Hotel Hinterland

Beauvoordestraat 9
8691 Izenberge - Alveringem
0032-58316051
www.hotelhinterland.be

Tea-room Petrus

Tea-room Petrus

Oerenstraat 13
8690 Alveringem
0032-58288007
www.hotel-tearoom-petrus.com

Eet- en praatcafé De Passant

Eet- en praatcafé De Passant

Roesdammestraat 1
8630 Avekapelle
0032-58316100


Brasserie Excelsior

Brasserie Excelsior

Grote Markt 31
8630 Veurne
0032-58311086
www.brasserie-excelsior.be

Hotel Hinterland

Hotel Hinterland

Beauvoordestraat 9
8691 Izenberge - Alveringem
0032-58316051
www.hotelhinterland.bePraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Hinterland. Een normale fiets kost € 10,00 een E-bike kost € 35,00. Gelieve vooraf te reserveren via 058-316051. Dit kunt u rechtstreeks boeken bij het startpunt, Hotel Hinterland. Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd 15 KM van station Veurne Bij de meeste restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
Deze route kan op dit moment nog niet geboekt worden voor 2019.

- Op dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Van september t/m juni wordt op maandag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eet- en praatcafé de Passant omdat Tea-room Petrus dan gesloten is.

- Vanaf 25 november kan deze route niet meer gefietst worden.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Hinterland. Een normale fiets kost € 10,00 een E-bike kost € 35,00. Gelieve vooraf te reserveren via 058-316051.

Let op
Deze route kan alleen om 10.00 uur of 10.30 uur gestart worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route