De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Verlekkerd op Veurne Ambacht - 44 km.

8,9 / 10
200 evaluatie(s)

In het westen van West-Vlaanderen, tussen oude abdijhoeven en pittoreske dorpjes, ligt een waar fietsparadijs. Fietsen in Veurne Ambacht is fietsen door een prachtig polderlandschap met volop rust en ruimte, enkel doorbroken door het geluid van ruisende rietkragen. Dat voelt niet als vakantie: dat is vakantie…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Tea-room Petrus
  • Voorgerecht bij Koer-Gette
  • Soep bij Eet- en praatcafé De Passant
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Excelsior
  • Nagerecht bij Tea-room Petrus

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Polderlandschap
Vanuit onze startplaats op het plateau van Izenberge dalen we af naar het Veurnse Bloote. Onderweg stoppen we eerste in Alveringem. Alveringem is een ingeslapen polderdorpje dat tijdens wereldoorlog 1 wakker werd geschud. Op nauwelijks 10 kilometer van het front, was het in die vier jaar een komen en gaan van soldaten. Vooral de Vlaamsgezinde Belgische soldaten zakten graag naar Alveringem af om er Pastoor Verschaeve te ontmoeten.

Pittoresk
In het Veurnse blote stuit je op dorpjes waar nauwelijks inwoners zijn. Eggewaertskapelle telde in 2011 welgeteld 166 inwoners en Zoutenaaie deed nog beter met zijn 21 parochianen. Met 2 vierkante kilometer was Zoutenaaie voor de fusies ook de kleinste gemeente van het land. Hier fietsen tussen de wilgen, het riet, de kanaaltjes en de weiden, doet je helemaal stil worden.

Fraaie Vestingstad
Via een tussenstop in Avekapelle bereiken we Veurne, ooit een fraaie vestingsstad, maar van stadsmuren is hier nauwelijks nog iets te zien. Wel ademt de binnenstad de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Het Spaans Kwartier werd al door veel filmmakers gebruikt als decor. Door smalle straatjes trappen we naar de Grote Markt, waar het voormalig stadhuis, het belfort en de Sint-Walburgakerk het uitzicht bepalen. Op deze bijzondere plek wordt het hoofdgerecht geserveerd.

Groene oase
Vanuit Veurne fietsen we door de Moeren, een gebied dat onder de zeespiegel ligt en dat pas halverwege de 18e eeuw drooggelegd en ingepolderd werd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebied voor het laatst onder (zout)water gezet, maar in 1950 werd het water definitief verdreven. Door deze groene oase fietsen we naar het dessert in Izenberge.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Tea-room Petrus

Tea-room Petrus

Oerenstraat 13
8690 Alveringem
0032-58288007
www.hotel-tearoom-petrus.com

Koer-Gette

Koer-Gette

Nieuwkapellestraat 21
8600 Nieuwkapelle
0032-499427491
www.koer-gette.be

Eet- en praatcafé De Passant

Eet- en praatcafé De Passant

Roesdammestraat 1
8630 Avekapelle
0032-58316100


Brasserie Excelsior

Brasserie Excelsior

Grote Markt 31
8630 Veurne
0032-58311086
www.brasserie-excelsior.be

Tea-room Petrus

Tea-room Petrus

Oerenstraat 13
8690 Alveringem
0032-58288007
www.hotel-tearoom-petrus.comPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt, Tearoom Petrus Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- In België is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants. Tevens is een mondkapje verplicht in winkels en het openbaar vervoer. Gelieve hier rekening mee te houden. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Deze route kan enkel om 11.00 uur gestart worden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route