De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Verlekkerd op Veurne Ambacht - 52 km.

8,9 / 10
240 evaluatie(s)

In het westen van West-Vlaanderen, tussen oude abdijhoeven en pittoreske dorpjes, ligt een waar fietsparadijs. Fietsen in Veurne Ambacht is fietsen door een prachtig polderlandschap met volop rust en ruimte, enkel doorbroken door het geluid van ruisende rietkragen. Dat voelt niet als vakantie: dat is vakantie…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Zwaan
  • Voorgerecht bij Koer-Gette
  • Soep bij Eet- en praatcafé De Passant
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Excelsior
  • Nagerecht bij De Snoek Fortem

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraaie Vestingstad
We starten de dag in Lo-Reninge, waarna u uw weg vervolgt naar Avekapelle met een tussenstop in Nieuw-Kapelle. Door smalle straatjes trappen we naar de Grote Markt, waar het voormalig stadhuis, het Belfort en de Sint-Walburgakerk het uitzicht bepalen. Op deze bijzondere plek wordt het hoofdgerecht geserveerd, opnieuw Veurne. Vanuit het hoofdgerecht fietsen we door naar Fortem waar u verwacht wordt voor een heerlijk dessert. Vervolgens fietsen we weer terug naar het mooie Lo-Reninge waar uw dagje tot einde komt.

Polderlandschap
Veurne ooit een fraaie vestingstad, maar van stadsmuren is hier nauwelijks nog iets te zien. Wel ademt de binnenstad de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Het Spaans Kwartier werd al door veel filmmakers gebruikt als decor. Vanuit onze startplaats fietsen we via het Poldergebied van Lampernisse naar Nieuwkapelle. Een bijzonder polderlandschap begeleid u naar een welverdiend voorgerecht in Nieuwkapelle. 

Pittoresk
In het Veurnse blote stuit je op dorpjes waar nauwelijks inwoners zijn. Eggewaertskapelle telde in 2011 welgeteld 166 inwoners en Zoutenaaie deed nog beter met zijn 21 parochianen. Met 2 vierkante kilometer was Zoutenaaie voor de fusies ook de kleinste gemeente van het land. Hier fietsen tussen de wilgen, het riet, de kanaaltjes en de weiden, doet je helemaal stil worden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

De Zwaan

De Zwaan

Breydelstraat 1
8647 Lo-Reninge
0032-58287870
www.gasthof-dezwaan.be

Koer-Gette

Koer-Gette

Nieuwkapellestraat 21
8600 Nieuwkapelle
0032-499427491
www.koer-gette.be

Eet- en praatcafé De Passant

Eet- en praatcafé De Passant

Roesdammestraat 1
8630 Avekapelle
0032-58316100


Brasserie Excelsior

Brasserie Excelsior

Grote Markt 31
8630 Veurne
0032-58311086
www.brasserie-excelsior.be

De Snoek Fortem

De Snoek Fortem

Fortem 40
8690 Alveringem
0032-493529224
www.desnoek.bePraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een Covid Safe Ticket voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en verplaatsing in restaurants. Gelieve hier rekening mee te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route