In het westen van West-Vlaanderen, tussen oude abdijhoeven en pittoreske dorpjes, ligt een waar fietsparadijs. Fietsen in Veurne Ambacht is fietsen door een prachtig polderlandschap met volop rust en ruimte, enkel doorbroken door het geluid van ruisende rietkragen. Dat voelt niet als vakantie: dat is vakantie…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij De Zwaan
  • Voorgerecht bij Koer-Gette
  • Soep bij Eet- en praatcafé De Passant
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Excelsior
  • Nagerecht bij De Snoek Fortem

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Fraaie Vestingstad
We starten de dag in Lo-Reninge, waarna u uw weg vervolgt naar Avekapelle met een tussenstop in Nieuw-Kapelle. Door smalle straatjes trappen we naar de Grote Markt, waar het voormalig stadhuis, het Belfort en de Sint-Walburgakerk het uitzicht bepalen. Op deze bijzondere plek wordt het hoofdgerecht geserveerd, opnieuw Veurne. Vanuit het hoofdgerecht fietsen we door naar Fortem waar u verwacht wordt voor een heerlijk dessert. Vervolgens fietsen we weer terug naar het mooie Lo-Reninge waar uw dagje tot einde komt.

Polderlandschap
Veurne ooit een fraaie vestingstad, maar van stadsmuren is hier nauwelijks nog iets te zien. Wel ademt de binnenstad de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Het Spaans Kwartier werd al door veel filmmakers gebruikt als decor. Vanuit onze startplaats fietsen we via het Poldergebied van Lampernisse naar Nieuwkapelle. Een bijzonder polderlandschap begeleid u naar een welverdiend voorgerecht in Nieuwkapelle. 

Pittoresk
In het Veurnse blote stuit je op dorpjes waar nauwelijks inwoners zijn. Eggewaertskapelle telde in 2011 welgeteld 166 inwoners en Zoutenaaie deed nog beter met zijn 21 parochianen. Met 2 vierkante kilometer was Zoutenaaie voor de fusies ook de kleinste gemeente van het land. Hier fietsen tussen de wilgen, het riet, de kanaaltjes en de weiden, doet je helemaal stil worden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. U kunt fietsen huren via Lauka Markt 17a 8647 Lo info@lauka.be Geen overnachtingsmogelijkheden Gratis parkeren op de markt bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op maandag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eet- en praatcafé de Passant omdat Koer-Gette dan gesloten is.
- Op dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden. 

- Op 4, 8 t/m 10 juli wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij  Eet- en praatcafé De Passant omdat Brasserie Excelsior dan gesloten is.
- Van 19 t/m 26 oktober kan deze route niet gefietst worden.


Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt. U kunt fietsen huren via Lauka Markt 17a 8647 Lo info@lauka.be

App
Let op: Deze route is in de app nog onder constructie en daardoor nog niet te downloaden. U kunt gebruik maken van de fysieke routebeschrijving welke u bij het startpunt ontvangt.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Verlekkerd op Veurne Ambacht eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
De Zwaan
Breydelstraat 1
Lo-Reninge
0032-58287870
Koffie met gebak
voorgerecht
Koer-Gette
Nieuwkapellestraat 21
Nieuwkapelle
0032-499427491
Koffie met gebak
Soep
Eet- en praatcafé De Passant
Roesdammestraat 1
Avekapelle
0032-58316100
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Brasserie Excelsior
Grote Markt 31
Veurne
0032-58311086
Koffie met gebak
Nagerecht
De Snoek Fortem
Fortem 40
Alveringem
0032-493529224
Algemene beoordeling 8,9
Gerechten 8,7
Gastvrijheid 9,0
Route 8,6
Prijs/kwaliteit 8,9
Klantenservice 9,2
Supertocht.
Willaert
03-07-2022
9.5/10
Vriendelijke organisatie, mooie routes en goede restaurants. Super tevreden.
De Vos Wim
21-06-2022
9.2/10