De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Kleurrijk koersen in de kop van Noord-Holland - 49 km.

8,3 / 10
29 evaluatie(s)

Deze route kan in 2018 helaas niet geboekt worden.

 Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij ...
  • Voorgerecht bij De Jonge Prins
  • Soep bij ...
  • Hoofdgerecht bij Nogal Wiedus
  • Nagerecht bij ...

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

De kop van Noord-Holland
De onmetelijke zee, uitgestrekte bloembollenvelden en langgerekte stranden: in de kop van Noord-Holland zijn mooie dingen in overvloed aanwezig. Een bijzondere bestemming voor een kleurrijk uitstapje.

Relaxte sfeer
In het noordelijkste stukje van Noord-Holland ligt Julianadorp aan Zee. Op en top een badplaats, met als bijkomend voordeel een relaxte sfeer. Hier ga je naartoe om te ontspannen. Met de fiets haal je het optimale uit de omgeving, want dan word je getrakteerd op de machtige zee, kleurrijke bloembollenvelden en pittoreske stadjes.

Lust voor het oog
Met name in het voorjaar is dit gebied een lust voor het oog. Hier vind je het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. In het hart daarvan maken we in ’t Zand een tussenstop. Dit kanaaldorp bevindt zich op een kruispunt van fietsroutes en heeft een typisch Hollandse uitstraling.

Strijd tegen het water
We trekken de polder in en fietsen naar Anna Paulowna. Eeuwenlang werd hier een verbeten strijd tegen het water gevoerd, maar na inpoldering in de 19e eeuw kwam het dorp tot bloei. De Anna Paulownapolder was een van de laatste polders die dankzij particulier geld kon worden bedijkt en ingericht. Koning Willem II was een van de geldschieters en het gebied werd dan ook vernoemd naar zijn vrouw Anna Paulowna Romanova.

Bewegende toren
Via Den Helder fietsen we naar het kustdorpje Huisduinen. De onmetelijke zee is hier een belangrijke blikvanger, maar dat geldt ook voor Fort Kijkduin. Dit fort werd in 1811 gebouwd door Napoleon. Het maakte deel uit van een verdedigingslinie, maar doet tegenwoordig dienst als museum. Ten noorden van het fort staat De Lange Jaap, de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa. Een robuust bouwwerk, hoewel de top bij storm maar liefst 1 meter kan bewegen! Met Jaap in de rug fietsen we ten slotte naar het toetje in Julianadorp.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Onder Constructie

Onder Constructie-


De Jonge Prins

De Jonge Prins

Keinsmerweg 42
1756 AH t Zand
0224-591235
www.dejongeprins.nl

Onder Constructie

Onder Constructie-


Nogal Wiedus

Nogal Wiedus

Zeeweg 6
1789 AC Huisduinen
0223-613925
www.nogalwiedus.nl

Onder Constructie

Onder Constructie-
Praktische informatie

Oplaadpunten: bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route. Een normale fiets kost €11,- een E-bike kost € 20,00 (borg € 50,00). Gelieve vooraf te reserveren via 0223-640100. Een overnachting: Neem hiervoor direct contact op met het Landal Ooghduyne Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd toegestaan 6 KM van station Den Helder Zuid. Wifi: is aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
Deze route kan in 2019 niet geboekt worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route