De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Heerlijk Heerenveen - 53 km.

8,4 / 10
214 evaluatie(s)

Wie Heerenveen zegt, zegt schaatsen. In ijstempel Thialf worden de liefhebbers op hun wenken bediend. Maar ook in vloeibare vorm is het water de moeite waard, want sloten, vaarten en meren geven het Friese land identiteit. Een mooie bestemming voor een koninklijk uitstapje…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof
  • Voorgerecht bij Hotel Restaurant Lunia
  • Soep bij Pannenkoekboerderij De Koppenjan
  • Hoofdgerecht bij De Buurman Bar & Grill
  • Nagerecht bij Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert)

Sportstad
Heerenveen is ontstaan in 1551 op de kruising van de Heeresloot en de Schoterlandse Compagnonsvaart. Een echt veenkanaaldorp, de oudste van Nederland zelfs. Lintbebouwing vierde hier lange tijd hoogtij, maar in de 20e eeuw kwam Heerenveen tot volle wasdom. Het spreekt voor zich dat fietsers in ‘Sportstad Heerenveen’ prima aan hun trekken komen. Alle reden dus voor een dagje Happen en Trappen.

Eigen taal
Vanuit Heerenveen fietsen we naar Oldeberkoop. Een klein dorp maar met een grootse uitstraling. Oude bomen, grootse landhuizen en een historisch centrum geven Oldeberkoop allure. Saillant detail: Oldeberkoop behoort tot Stellingwerven, een Friese regio met een eigen taal. Hier wordt dus geen Fries gesproken maar Stellingwerfs. Wees gerust: ABN is hier ook toegestaan.

Natuurlijke strijd
Op weg naar Jubbega wisselen groen en blauw wisselen elkaar af. De velden en het water strijden om aandacht. Als we Jubbega naderen lijkt het groen de strijd voorlopig te winnen, want hier maken de bossen entree. Ook de fauna is present, want bij Jubbega ligt een dierenkamp met herten, geiten en eenden.

Koninklijk bezoek
Vanaf Jubbega fietsen we terug naar Heerenveen, maar niet voordat we kennis hebben gemaakt met Oranjewoud. De naam verraadt het al: vanaf 1676 waren de Oranjes hier veelvuldig te gast. De koninklijke familie had er lange tijd een landgoed dat bekendstond als Paleis Oranjewoud. Midden in de bossen pauzeren we even, voordat we terugtrappen naar het startpunt.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Golflaan 1
8445 SR Heerenveen
0513-630200
www.hotelheidehof.nl

Hotel Restaurant Lunia

Hotel Restaurant Lunia

Molenhoek 2
8421 PG Oldeberkoop
0516-452555
www.lunia.nl

Pannenkoekboerderij De Koppenjan

Pannenkoekboerderij De Koppenjan

Schoterlandseweg 20
8411 ZD Jubbega
0516-462322
www.dekoppenjan.nl

De Buurman Bar & Grill

De Buurman Bar & Grill

Achter de Kerk 18-20
8441 ET Heerenveen
0513-654535
www.debuurman.com

Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

Koningin Julianaweg 98
8453 WH Oranjewoud
0513-433533
www.tjaarda.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route: Fletcher Hotel Heidehof. Gelieve vooraf te reserveren via 0513-630200. Bij deze route kunt u overnachten bij het Fletcher Hotel Heidehof, Hotel Restaurant Lunia en Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 4 kilometer van station Heerenveen. Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Fletcher Hotel Heidehof. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0513-630200. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route