De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Grandioos Groningen - 46 km.

8,1 / 10
70 evaluatie(s)

Wie Noord-Nederland bezoekt, kan niet om Groningen heen. Het is van oudsher de grootste stad van het noorden en er is altijd iets te doen. Maar hoe bruisend de stad ook is, de rust van het platteland is nooit ver weg. Een grandioze combinatie.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
  • Voorgerecht bij Scandinavisch Dorp
  • Soep bij Het Goudkantoor
  • Hoofdgerecht bij Moeke Vaatstra
  • Nagerecht bij Grand Café Time Out

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Hanzestad
Het moderne Groningen telt zo’n 200.000 inwoners, waaronder 30.000 studenten. Het is een stad vol bedrijvigheid, maar dat is al zo sinds de middeleeuwen: toen maakte Groningen namelijk deel uit van de bekende Hanzesteden. Dit samenwerkingsverband van handelaren bracht Groningen de middelen om te blijven groeien.

Walhalla
De route begint in het centrum van deze bijzondere stad die door de lokale bewoners liefkozend ‘Groot Loug’ wordt genoemd, ofwel ‘Groot Dorp’. Al fietsend maken we kennis met de vele gezichten van Groningen, totdat we het Paterwoldsemeer in het zuidwesten bereiken. Dit meer is in de 16e eeuw door het afgraven van veen ontstaan. Vanaf de 20e eeuw werd het een walhalla voor watersportliefhebbers.

Studentenbolwerk
Aan de oever van het Paterwoldsemeer maken we een stop bij het Scandinavisch Dorp. Het culinaire hart van deze plek is het Elanderhûs met een typisch Scandinavische uitstraling. Voorzien van nieuwe krachten fietsen we terug naar Groningen. In het hart van de stad pauzeren we bij het Goudkantoor.

Pittoresk
Na de drukte van de stad zoeken we de rust op, ditmaal ten noorden van Groningen. In Zuidwolde is dat geen probleem, want dit pittoreske dorp ademt ontspanning. Zuidwolde ligt aan de oever van het Boterdiep en is populair bij fietsers en wandelaars. Na een rustmoment in een 100 jaar oud café, fietsen we terug naar Groningen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,1 / 10
70 evaluaties
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,1
Route 7,7
Prijs/kwaliteit 8,2
Klantenservice 8,6
8.1 / 10
Happen en Trappen is een super leuk concept als je van fietsen en eten houdt. Je komt op de mooiste plekken die jezelf misschien niet zou vinden.
Reactie van Janneke van Ginkel op 02-09-2018
8.6 / 10
Een echte aanrader voor mensen die graag fietsen . Het brengt je op de mooiste plekken , waar je het bestaan niet van wist.
Reactie van Pieters op 23-08-2018
7.9 / 10
Wij hebben een heerlijke dag gehad en lekker gegeten maar wij hadden ook prachtig weer
Reactie van T.Grotenhuis op 13-07-2018
8.6 / 10
Een bijzonder leuke en gevarieerde route in Groningen en omgeving. En ook het culinaire gedeelte was prima met bijzonder vriendelijke medewerkers in de horeca.
Reactie van Sjef de Wit op 03-04-2018
7.1 / 10
Geweldige ervaring voor de eerste keer....voor herhaling vatbaar Leuke manier om.iets van omgeving te zien
Reactie van de Bruyn op 11-09-2017
8.6 / 10
We hebben erg genoten van de route in en rond Groningen! Een aanrader!
Reactie van Helma Ros op 29-08-2017
8.2 / 10
we vonden het een mooie dag met een leuke route en goed eten in leuke restaurants
Reactie van gonnie nijboer op 13-08-2017
9.6 / 10
mooie route mooie locatie voor al de gerechten. en mooi verspreid / afstand.
Reactie van G Drost op 12-08-2017
8.9 / 10
Heel mooie route en heerlijk gegeten overal!
Reactie van Carolien Buter op 08-07-2017
7.5 / 10
Zeker aan te raden voor toeristen die door stad en ommeland willen rijden
Reactie van Heerema op 02-09-2016
8.8 / 10
Unieke formule waarbij je mensen in beweging brengt, heerlijk fietsen en lekker eten in combinatie met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kortom een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar. Zeer geschikt voor groepsuitjes.
Reactie van Heleen Vogelzang op 15-08-2016
8.2 / 10
Een aanrader. De tocht zit goed in elkaar. Doordat je van plek naar plek fietst, heb je niet het idee dat je zoveel km maakt. Overal heerlijk gegeten. Het hoofdgerecht hadden we liever wat later in de middag gehad. Al met al een topdag.
Reactie van Lia Brakema op 21-07-2016
8.9 / 10
Samen met vrienden gedaan en ze vonden het erg leuk ook al hadden wij zere billen van het fietsen hahaha. Wij hebben grandioos Groningen gedaan en hebben Groningen op een leuke manier ontdekt. Echt een aanrader.
Reactie van Anita Buitenhuis op 05-06-2016
7.8 / 10
Happen en trappen GrandioosGroningen zeer de moeite waard . Afwisseling van stad en platteland erg leuk en goed gekozen
Reactie van J.H. Krijgsveld op 05-10-2015
8.2 / 10
Geweldige dag, ondanks het slechte weer in de middag,maar mooie route en eten vooral voorgerecht en toetje waren heerlijk, en zag er prachtig uit
Reactie van Emma Weening op 29-09-2015
7.8 / 10
Geweldig leuke route, heerlijk gegeten voor een lage prijs.
Reactie van L van Nistelrooij op 20-09-2015
9.8 / 10
Wij hebben ervan genoten het ontvangst was ook hartelijk!Bij het nagerecht aangekomen was het erg druk buiten maar binnen konden wij rustig ons nagerecht eten.Het personeel was ondanks de drukte erg aardig!
Reactie van GH Boer op 11-09-2015
7.7 / 10
We troffen geweldig weer tijdens ons rondje Groningen waardoor we heel relaxt van terras naar terras gefietst zijn. De tocht door het vlakke Groningse land is een bijzondere manier om kennis te maken met dit deel van NL en de culinaire hoogtepunten van deze regio.
Reactie van Sandra Vader op 25-08-2015
8.9 / 10
Grandioos Groningen is echt grandioos. Verrassende routes rond Groningen met leuke restaurants die er echt werk van de gerechten hebben gemaakt.Hulde! Bovendien hadden we heel veel geluk met het mooie weer
Reactie van G. Pera op 08-08-2015


Praktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Hampshire Hotel - Plaza Groningen. Gelieve deze vooraf telefonisch te reserveren via 050 -5248000. Overnachting kunt u rechtstreeks boeken bij het startpunt Best Western Plus Hotel Groningen. info@hampshire-plazagroningen.nl  Parkeergelegenheid: Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd 3 KM van station Groningen Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op dinsdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Het Goudkantoor omdat het Scandinavisch Dorp dan gesloten is.

- Van april t/m september wordt op maandag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Grand Café Time Out omdat Moeke Vaatstra dan gesloten is.

- Van oktober t/m maart kan deze route op maandag niet gefietst worden.

Let op
Bent u met meer dan 4 personen? Neem dan telefonisch contact op met Grand Cafe Time Out wanneer u wegfietst bij Moeke Vaatstra. Op die manier bent u zeker van een mooi plekje voor het nagerecht!

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Gelieve deze vooraf telefonisch te reserveren via 050 -5248000. Een normale fiets kost € 11 per dag en voor de prijs van een elektrische fiets kunt u contact opnemen met Best Western Plus Hotel Groningen Plaza.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route