De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Grandioos Groningen - 63 km.

8,1 / 10
108 evaluatie(s)

Wie Noord-Nederland bezoekt, kan niet om Groningen heen. Het is van oudsher de grootste stad van het noorden en er is altijd iets te doen. Maar hoe bruisend de stad ook is, de rust van het platteland is nooit ver weg. Een grandioze combinatie.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Fletcher Familiehotel Paterswolde
  • Voorgerecht bij Cnossen Leekstermeer
  • Soep bij Het Goudkantoor
  • Hoofdgerecht bij Moeke Vaatstra
  • Nagerecht bij Land van Kokanje

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Hanzestad
Het moderne Groningen telt zo’n 200.000 inwoners, waaronder 30.000 studenten. Het is een stad vol bedrijvigheid, maar dat is al zo sinds de middeleeuwen: toen maakte Groningen namelijk deel uit van de bekende Hanzesteden. Dit samenwerkingsverband van handelaren bracht Groningen de middelen om te blijven groeien.

Walhalla
De route begint in het mooie Eelderwolde bij Fletcher Familiehotel Paterswolde. Hier maken we kennis met het Paterwoldsemeer. Dit meer is in de 16e eeuw door het afgraven van veen ontstaan. Vanaf de 20e eeuw werd het een walhalla voor watersportliefhebbers. Vanuit hier fietsen we via De Onlanden naar het voorgerecht. Een prachtige plek direct gelegen aan het Leekstermeer.

Studentenbolwerk
Voorzien van nieuwe krachten fietsen we terug naar Groningen. Het centrum van deze bijzondere stad die door de lokale bewoners liefkozend ‘Groot Loug’ wordt genoemd, ofwel ‘Groot Dorp’. In het hart van de stad pauzeren we bij het Goudkantoor. 

Pittoresk
Na de drukte van de stad zoeken we de rust op, ditmaal ten noorden van Groningen. In Zuidwolde is dat geen probleem, want dit pittoreske dorp ademt ontspanning. Zuidwolde ligt aan de oever van het Boterdiep en is populair bij fietsers en wandelaars. Na een rustmoment in een 100 jaar oud café, fietsen we terug naar Paterswolde.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Fletcher Familiehotel Paterswolde

Fletcher Familiehotel Paterswolde

Groningerweg 19
9765 TA Paterswolde
050-3095400
www. familiehotelpaterswolde.nl

Cnossen Leekstermeer

Cnossen Leekstermeer

Meerweg 13
9312 TC Nietap
0594-512073
www.cnossenleekstermeer.nl

Het Goudkantoor

Het Goudkantoor

Waagplein 1
9712 JZ Groningen
050-5891888
www.goudkantoor.nl

Moeke Vaatstra

Moeke Vaatstra

Boterdiep WZ 45
9785 AL Zuidwolde
050-3012375
www.moekevaatstra.nl

Land van Kokanje

Land van Kokanje

Oude Boteringestraat 9
9712 GB Groningen
050-3180622
www.landvankokanje.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij Scandinavisch Dorp en bij Cnossen Leekstermeer. Gelieve hiervoor rechtstreeks contact op te nemen met de hotels. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route