De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Grandioos Groningen - 46 km.

8,0 / 10
90 evaluatie(s)

Wie Noord-Nederland bezoekt, kan niet om Groningen heen. Het is van oudsher de grootste stad van het noorden en er is altijd iets te doen. Maar hoe bruisend de stad ook is, de rust van het platteland is nooit ver weg. Een grandioze combinatie.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Best Western Plus Hotel Groningen Plaza
  • Voorgerecht bij Scandinavisch Dorp
  • Soep bij Het Goudkantoor
  • Hoofdgerecht bij Moeke Vaatstra
  • Nagerecht bij Grand Café Time Out

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Hanzestad
Het moderne Groningen telt zo’n 200.000 inwoners, waaronder 30.000 studenten. Het is een stad vol bedrijvigheid, maar dat is al zo sinds de middeleeuwen: toen maakte Groningen namelijk deel uit van de bekende Hanzesteden. Dit samenwerkingsverband van handelaren bracht Groningen de middelen om te blijven groeien.

Walhalla
De route begint in het centrum van deze bijzondere stad die door de lokale bewoners liefkozend ‘Groot Loug’ wordt genoemd, ofwel ‘Groot Dorp’. Al fietsend maken we kennis met de vele gezichten van Groningen, totdat we het Paterwoldsemeer in het zuidwesten bereiken. Dit meer is in de 16e eeuw door het afgraven van veen ontstaan. Vanaf de 20e eeuw werd het een walhalla voor watersportliefhebbers.

Studentenbolwerk
Aan de oever van het Paterwoldsemeer maken we een stop bij het Scandinavisch Dorp. Het culinaire hart van deze plek is het Elanderhûs met een typisch Scandinavische uitstraling. Voorzien van nieuwe krachten fietsen we terug naar Groningen. In het hart van de stad pauzeren we bij het Goudkantoor.

Pittoresk
Na de drukte van de stad zoeken we de rust op, ditmaal ten noorden van Groningen. In Zuidwolde is dat geen probleem, want dit pittoreske dorp ademt ontspanning. Zuidwolde ligt aan de oever van het Boterdiep en is populair bij fietsers en wandelaars. Na een rustmoment in een 100 jaar oud café, fietsen we terug naar Groningen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!.

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT Groningen
050 -5248000
www.hotelgroningenplaza.nl

Scandinavisch Dorp

Scandinavisch Dorp

Oude Badweg 1
9766 TJ Eelderwolde
050-5256867
www.scandinavischdorp.nl

Het Goudkantoor

Het Goudkantoor

Waagplein 1
9712 JZ Groningen
050-5891888
www.goudkantoor.nl

Moeke Vaatstra

Moeke Vaatstra

Boterdiep WZ 45
9785 AL Zuidwolde
050-3012375
www.moekevaatstra.nl

Grand Cafe Time Out

Grand Cafe Time Out

Poelestraat 34
9712 KB Groningen
050 -3131535
www.grandcafetimeout.nlPraktische informatie

Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Gelieve deze vooraf telefonisch te reserveren via 050 -5248000.  Overnachting kunt u rechtstreeks boeken bij het startpunt Best Western Plus Hotel Groningen. info@hampshire-plazagroningen.nl  Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd 3 KM van station Groningen Bij alle 5 de restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden. 
- Op dinsdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Het Goudkantoor omdat het Scandinavisch Dorp dan gesloten is.

Let op
- Bent u met meer dan 4 personen? Neem dan telefonisch contact op met Grand Cafe Time Out wanneer u wegfietst bij Moeke Vaatstra. Op die manier bent u zeker van een mooi plekje voor het nagerecht!
- De keuken van Scandinavisch Dorp opent om 12.00 uur, gelieve hier rekening mee te houden.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 050 -5248000. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route