De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Liefde in Geopark De Hondsrug - 66 km.

8,3 / 10
7 evaluatie(s)

Deze route kan in 2019 niet geboekt worden.

 Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij ...
  • Voorgerecht bij ...
  • Soep bij ...
  • Hoofdgerecht bij ...
  • Nagerecht bij ...

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Emmen
Emmen ontwikkelde zich van pittoresk dorp tot stad met statuur. Het huidige Emmen is modern en zelfbewust, maar heeft er zorgvuldig voor gewaakt haar identiteit niet te verliezen. Het resultaat: een stad waar ruimte is voor heden én verleden, grijs én groen, een stad met oog voor het achterland. Niet kiezen maar combineren, daar gaat het om.

Boekweitkolonie
Uw dag begint een Erica, een pittoresk dorp dat iets minder dan 5000 inwoners telt. Het is ontstaan rond 1863 als boekweitkolonie op de hogere zandgronden en groeide later uit tot een echte veenkolonie. Koningin Beatrix heeft Erica op rubberlaarzen bezocht gedurende de hevige wateroverlast op 30 oktober 1998. Al met al is Erica een levendig dorp waar de werkgelegenheid vooral bestaat uit glastuinbouw en waar jaarlijks Het Groeifestival plaatsvindt.

Langgerekte zandrug
Het voorgerecht wordt geserveerd in Emmen in het oosten van Drenthe, vlakbij de Duitse Grens. Emmen is ontstaan op de ‘Hondsrug’, een langgerekte zandrug die zich tot aan Groningen uitstrekt. Oorspronkelijk was Emmen een typisch esdorp, bestaande uit een brink (plein), es (gemeenschappelijke akker), veld (heide) en een beek voor water. Meer had Emmen lange tijd niet nodig.

Een stad én een dorp
Vanaf de 19e eeuw werden de omliggende veengebieden ontgonnen. Dat trok mensen aan en Emmen kwam langzaamaan tot groei. Na de Tweede Wereldoorlog werden grote stappen gezet: Emmen ontwikkelde zich van esdorp naar ‘Open Groene Stad’. Maar wel verantwoord, want het motto was: ‘Laat Emmen een stad worden, maar een dorp blijven.’ Dat is prima gelukt.

Klein esdorp
Wezup is een klein, schilderachtig esdorp in zuidoost Drenthe tussen Emmen en Westerbork in de voormalige gemeente Zweeloo. Het is bevolkt door ongeveer 200 inwoners, boeren, burgers en buitenlui. Er zijn vele Saksische boerderijen en mooie essen te vinden.

Oude sage
Een oude sage vertelt over het ontstaan van Schoonebeek. De mooie Rebekke uit Noordbarge (Emmen) zou ongewenst zwanger zijn geworden. Na een volksgericht werd zij verbannen en trok het moerasgebied in. Op een bewoonbare zandrug baarde zij haar kind en de plek werd naar de schone Rebekke vernoemd: Schoonebeek. In Schoonebeek bevindt zich naast veel natuurlijk schoon, ook het op één na grootste olieveld van het vasteland van West-Europa.

Geologisch erfgoed
De route voert over Geopark de Hondsrug. Dit is het eerste en enige geopark van Nederland, een uniek gebied boordevol geologisch erfgoed. Het park is mede onder invloed van UNESCO ontstaan en vertelt in 11 verhaallijnen over het verleden van deze regio. Tegelijkertijd wordt het publiek uitgedaagd om na te denken over een duurzame toekomst.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-


Onder constructie

Onder constructie-
Praktische informatie

U kunt uw elektrische fiets opladen bij Hampshire Hotel-Zuid-Drenthe, bij Hotel ten Cate en bij Hotel Wolfshoeve. U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hampshire Hotel-Zuid-Drenthe. Een normale fiets kost Ä 10,00 en een elektrische fiets Ä 19,50. Let op: vooraf reserveren via 0591-324466. Overnachtingen kunt u rechtstreeks boeken bij Hampshire Hotel-Zuid-Drenthe, Hotel Ten Cate, Hotel Restaurant Hegen en Hotel Wolfshoeve. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig bij het startpunt Geen honden toegestaan op het terras Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle ondernemingen is WiFi aanwezig.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
Deze route kan in 2019 niet geboekt worden.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route