Turfwinning was in dit gebied lange tijd de motor van economische groei. Die tijd is voorbij, maar het verleden wordt geëerd. En terecht, want we mogen de turfstekers wel dankbaar zijn: hun inspanningen hebben gezorgd voor schitterende natuurgebieden…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Herberg 't Plein
  • Voorgerecht bij Hotel Zwartewater
  • Soep bij Petit Restaurant het Otterswold
  • Hoofdgerecht bij Steakhouse Silverado
  • Nagerecht bij IJsmakers

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Doorvoerhaven voor turf
Waar het Zwarte Water en het Meppelerdiep elkaar ontmoeten fietst u door een gebied waar recreatie en scheepsbouw is te vinden. U komt door de Wieden, een wijds natuurgebied bestaande uit meren en moerassen Hier werd vroeger veen afgegraven waardoor het water de ruimte kreeg. Het gebied maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De bezoeker heeft hier maar liefst 9.500 hectare recreatieruimte. Turfwinning was in dit gebied lange tijd de motor van economische groei. Die tijd is voorbij, maar het verleden wordt geëerd. Deze inspanningen hebben gezorgd voor de schitterende natuurgebieden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Benny Wolbers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0522-254369. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Zwartewater. Geen gratis parkeergelegenheid bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 1 kilometer van het station Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
-
Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Petit Restaurant het Otterswold omdat Steakhouse Silverado dan gesloten is.

- In oktober en november wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Steakhouse Silverado omdat Petit Restaurant het Otterswold dan gesloten is.
- In oktober en november kan deze route op dinsdag niet gefietst worden. 

Let op
- Steakhouse Silverado is geopend vanaf 16.00 uur. Indien u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.
- In oktober en november sluit IJsmakers haar deuren van 18.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden zodat u nog kunt genieten van een nagerecht.
- Het is niet mogelijk om gratis te parkeren bij het starpunt. U kunt parkeren in een nabijgelegen parkeergarage. Een dagkaart kost hiervoor € 5,90. 
- Bij Steakhouse Silverado kunt u uiterlijk tot 18 uur een hoofdgerecht nuttigen. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Benny Wolbers (op 600 meter van het startpunt gelegen). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0522-254369. Gelieve vooraf te reserveren. Let op: Op zaterdag sluit de fietsverhuur om 17:00u. 
 

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
In het spoor van de turfstekers eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Herberg 't Plein
Prinsengracht 1
Meppel
0522-251630
Koffie met gebak
Voorgerecht
Hotel Zwartewater
De Vlakte 20
Zwartsluis
038-3866444
Koffie met gebak
Soep
Petit Restaurant het Otterswold
Noorderweg 45
Belt Schutsloot
038-3869127
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Steakhouse Silverado
Zomerdijk 1
Wanneperveen
0522-244233
Koffie met gebak
Nagerecht
IJsmakers
Kruisstraat 25
Meppel
0522-246249
Algemene beoordeling 8,4
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,5
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 8,2
Klantenservice 8,8
Dit is voor herhaling vatbaar wij hebben erg genoten van de dag de omgeving en het gebodene aan eten en drinken onderweg.
Van der dam
12-06-2022
8.1/10
Zeer genoten van een mooie route en heerlijk eten!
A.G. de Boer
12-06-2022
7.9/10