De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

In het spoor van de turfstekers - 38 km.

8,3 / 10
258 evaluatie(s)

Turfwinning was in dit gebied lange tijd de motor van economische groei. Die tijd is voorbij, maar het verleden wordt geëerd. En terecht, want we mogen de turfstekers wel dankbaar zijn: hun inspanningen hebben gezorgd voor schitterende natuurgebieden…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Herberg 't Plein
  • Voorgerecht bij Hotel Zwartewater
  • Soep bij Petit Restaurant het Otterswold
  • Hoofdgerecht bij Steakhouse Silverado
  • Nagerecht bij IJsmakers

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Doorvoerhaven voor turf
Waar het Zwarte Water en het Meppelerdiep elkaar ontmoeten fietst u door een gebied waar recreatie en scheepsbouw is te vinden. U komt door de Wieden, een wijds natuurgebied bestaande uit meren en moerassen Hier werd vroeger veen afgegraven waardoor het water de ruimte kreeg. Het gebied maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De bezoeker heeft hier maar liefst 9.500 hectare recreatieruimte. Turfwinning was in dit gebied lange tijd de motor van economische groei. Die tijd is voorbij, maar het verleden wordt geëerd. Deze inspanningen hebben gezorgd voor de schitterende natuurgebieden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Herberg 't Plein

Herberg 't Plein

Prinsengracht 1
7941 KD Meppel
0522-251630
www.herberghetplein.nl

Hotel Zwartewater

Hotel Zwartewater

De Vlakte 20
8064 PC Zwartsluis
038-3866444
www.hotelzwartewater.nl

Petit Restaurant het Otterswold

Petit Restaurant het Otterswold

Noorderweg 45
8066 PR Belt Schutsloot
038-3869127
www.het-otterswold.nl

Steakhouse Silverado

Steakhouse Silverado

Zomerdijk 1
7946 LZ Wanneperveen
0522-244233
www.steakhousesilverado.nl

IJsmakers

IJsmakers

Kruisstraat 25
7941 AM Meppel
0522-246249
www.ijsmakers.nlPraktische informatie

Dit is bij alle ondernemingen aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Benny Wolbers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0522-254369. U kunt een overnachting boeken bij Hotel Zwartewater. Op zondag kunt u gratis parkeren bij het startpunt. Doordeweeks is er voldoende parkeergelegenheid en kunt u betalen bij de automaat. Mits aangelijnd toegestaan. Station bereikbaar vanaf 13 km afstand. Aanwezig bij alle restaurants.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Petit Restaurant het Otterswold omdat Steakhouse Silverado dan gesloten is.

- Van oktober t/m maart kan deze route niet op maandag en dinsdag gefietst worden.
- Van oktober t/m maart wordt op woensdag t/m zondag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Hotel Zwartewater omdat Petit Restaurant het Otterswold dan gesloten is.

Let op
- Van woensdag t/m zondag opent Steakhouse Silverado om 16:00 uur haar deuren.
- In maart en van oktober t/m november sluit IJsmakers haar deuren van 18.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden zodat u nog kunt genieten van een nagerecht.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Benny Wolbers (op 600 meter van het startpunt gelegen). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0522-254369. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route