De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

In het spoor van de turfstekers - 43 km.

8,3 / 10
276 evaluatie(s)

Turfwinning was in dit gebied lange tijd de motor van economische groei. Die tijd is voorbij, maar het verleden wordt geëerd. En terecht, want we mogen de turfstekers wel dankbaar zijn: hun inspanningen hebben gezorgd voor schitterende natuurgebieden…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Herberg 't Plein
  • Voorgerecht bij Hotel Zwartewater
  • Soep bij Petit Restaurant het Otterswold
  • Hoofdgerecht bij Steakhouse Silverado
  • Nagerecht bij IJsmakers

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Doorvoerhaven voor turf
Waar het Zwarte Water en het Meppelerdiep elkaar ontmoeten fietst u door een gebied waar recreatie en scheepsbouw is te vinden. U komt door de Wieden, een wijds natuurgebied bestaande uit meren en moerassen Hier werd vroeger veen afgegraven waardoor het water de ruimte kreeg. Het gebied maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden. De bezoeker heeft hier maar liefst 9.500 hectare recreatieruimte. Turfwinning was in dit gebied lange tijd de motor van economische groei. Die tijd is voorbij, maar het verleden wordt geëerd. Deze inspanningen hebben gezorgd voor de schitterende natuurgebieden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Herberg 't Plein

Herberg 't Plein

Prinsengracht 1
7941 KD Meppel
0522-251630
www.herberghetplein.nl

Hotel Zwartewater

Hotel Zwartewater

De Vlakte 20
8064 PC Zwartsluis
038-3866444
www.hotelzwartewater.nl

Petit Restaurant het Otterswold

Petit Restaurant het Otterswold

Noorderweg 45
8066 PR Belt Schutsloot
038-3869127
www.het-otterswold.nl

Steakhouse Silverado

Steakhouse Silverado

Zomerdijk 1
7946 LZ Wanneperveen
0522-244233
www.steakhousesilverado.nl

IJsmakers

IJsmakers

Kruisstraat 25
7941 AM Meppel
0522-246249
www.ijsmakers.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Benny Wolbers. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0522-254369. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Zwartewater. Betaald parkeren in de nabije omgeving van het starpunt. Op zondag gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 13 kilometer van station Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

Van oktober t/m maart kan deze route op maandag en dinsdag niet gefietst worden.
- Van oktober t/m maart wordt op woensdag t/m zondag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Hotel Zwartewater omdat Petit Restaurant het Otterswold dan gesloten is.
- Van juli t/m september wordt op dinsdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Petit Restaurant het Otterswold omdat Steakhouse Silverado dan gesloten is.
- In september kan deze route op maandag niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen vragen wij u om uiterlijk vóór 17.15 uur te vertrekken bij Steakhouse Silverado. Dit is in lijn met de richttijden, gelieve hier rekening mee te houden. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij IJsmakers niet mogelijk om het gerecht ter plaatse te nuttigen. Zij zorgen dat u het gerecht mee kunt nemen zodat u dit onderweg op een mooi plekje kunt nuttigen. Hierin vragen wij u om uw begrip.

- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Van woensdag t/m zondag opent Steakhouse Silverado om 16:00 uur haar deuren.
- In maart en van oktober t/m november sluit IJsmakers haar deuren van 18.00 uur. Gelieve hier rekening mee te houden zodat u nog kunt genieten van een nagerecht.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Fietspoint Benny Wolbers (op 600 meter van het startpunt gelegen). Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0522-254369. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route