Ooit het domein van een machtige ijslob, nu een groen gebied met bijzondere flora en fauna. De Gelderse Vallei is eeuwenoud maar oogt jong en jeugdig. Wees welkom in een onvergetelijke oase.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Lounge 3
  • Voorgerecht bij De Boterlap
  • Soep bij Restaurant de Bonte Koe
  • Hoofdgerecht bij De Rotterdammer
  • Nagerecht bij New Life Putten

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Zeldzame dieren
De dag begint in Voorthuizen ten oosten van Amersfoort. Voorthuizen is een toeristische trekpleister in de Gelderse Vallei. Die populariteit wordt grotendeels verklaard door het natuurschoon, want in de omgeving leven verschillende zeldzame dieren. Alle reden om op weg naar Ermelo goed op te letten, want dat levert misschien wel een mooi plaatje op van ijsvogels, dassen, hazelwormen of adders.

Klokjesgentiaan
Na een stop in Ermelo duiken we dieper de Gelderse Vallei in. Grasland wordt afgewisseld met kleine bos- en heidegebieden, terwijl ook de kleurrijke klokjesgentiaan zich soms in volle glorie toont. Voordat we Garderen bereiken maken we eerst nog even kennis met het Speulderbos, een van de oudste bossen van Nederland.

Marskramerpad
Vanuit Garderen voert de route ons zuidwaarts naar het dorpje Stroe op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Stroe ligt aan het bekende Marskramerpad, een langeafstandswandeling van Den Haag naar de grens van Polen/Litouwen. Vanuit Stroe fietst u naar Putten via een mooie bosrijke omgeving, op naar het dessert.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Leijenhorst 2wielers (op maandag en zondag gesloten). Gelieve vooraf reserveren via www.leijenhorst2wielers.nl/fietsvoordeel/fietsverhuur. Bij deze route kunt u overnachten bij B&B Groot Overhorst via 06-15148116 of B&B Guesthouse Lazey via www.guesthouselazey.nl of 06-22401680. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 3 kilometer van station Barneveld-Noord. Bij alle restaurants beschikbaar.

Praktische informatie 2022
- Op maandag en donderdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Rotterdammer omdat Restaurant de Bonte Koe dan gesloten is.     
- Op dinsdag en zondag kan deze route niet gefietst worden.      

- Op 18, 22 t/m 25 juni wordt  wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij De Rotterdammer omdat Restaurant de Bonte Koe dan gesloten is.     

Let op
- Op maandag en donderdag kan de route enkel om 11.00 uur gestart worden.
- De Rotterdammer opent haar deuren vanaf 16.00 uur. Volgens de richttijden van Happen en Trappen arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de voorafgaande etappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.
- Gelieve rekening te houden met de richttijden welke vermeld staan op de routebeschrijving. Wanneer er sterk afgeweken wordt van de richttijden kunnen wij de beschikbaarheid in de deelnemende restaurants niet meer garanderen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Van Beek's Rijwielhandel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op https://www.vanbeekfietsen.nl/verhuur/
Let op! Reserveer op tijd, tijdens vakantie en/of mooi weer dagen.

 

Hoe ziet een dagje
Groots genieten in de Gelderse Vallei eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Lounge 3
Voorthuizen
0342-471726
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Boterlap
Ermelo
0341-494440
Koffie met gebak
Soep
Restaurant de Bonte Koe
Garderen
0577-461759
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
De Rotterdammer
Stroe
0342-441903
Koffie met gebak
Nagerecht
New Life Putten
Putten
0341-230752
Algemene beoordeling 8,3
Gerechten 8,4
Gastvrijheid 8,5
Route 7,9
Prijs/kwaliteit 8,2
Klantenservice 8,6
Het is een leuke, actieve en culinaire dag uit. Je fietst door mooie natuurgebieden, gezellige dorpjes. Echt een aanrader!!
Wim van Rijn
15-05-2022
8.6/10
Deze rit was verrassend. Ik kom uit de buurt en nu langs veel plekjes gekomen die ik niet eerder zag! Prima organisatie met super vriendelijke ontvangst bij elk restaurant! Tot een volgende keer!!
Jolanda van Maanen
15-05-2022
10.0/10