De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Groots genieten in de Gelderse Vallei - 50 km.

8,3 / 10
365 evaluatie(s)

Ooit het domein van een machtige ijslob, nu een groen gebied met bijzondere flora en fauna. De Gelderse Vallei is eeuwenoud maar oogt jong en jeugdig. Wees welkom in een onvergetelijke oase.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Lounge 3
  • Voorgerecht bij De Boterlap
  • Soep bij Restaurant de Bonte Koe
  • Hoofdgerecht bij de Rotterdammer
  • Nagerecht bij Gelato di Lucca

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Zeldzame dieren
De dag begint in Voorthuizen ten oosten van Amersfoort. Voorthuizen is een toeristische trekpleister in de Gelderse Vallei. Die populariteit wordt grotendeels verklaard door het natuurschoon, want in de omgeving leven verschillende zeldzame dieren. Alle reden om op weg naar Ermelo goed op te letten, want dat levert misschien wel een mooi plaatje op van ijsvogels, dassen, hazelwormen of adders.

Klokjesgentiaan
Na een stop in Ermelo duiken we dieper de Gelderse Vallei in. Grasland wordt afgewisseld met kleine bos- en heidegebieden, terwijl ook de kleurrijke klokjesgentiaan zich soms in volle glorie toont. Voordat we Garderen bereiken maken we eerst nog even kennis met het Speulderbos, een van de oudste bossen van Nederland.

Marskramerpad
Vanuit Garderen voert de route ons zuidwaarts naar het dorpje Stroe op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Stroe ligt aan het bekende Marskramerpad, een langeafstandswandeling van Den Haag naar de grens van Polen/Litouwen. Gelukkig is de laatste etappe heel wat korter, want vanuit Stroe is het maar een klein stukje naar het dessert in Voorthuizen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Lounge 3

Lounge 3

Kerkstraat 1a
3781 GA Voorthuizen
0342-471726
www.lounge3.nl

De Boterlap

De Boterlap

Putterweg 1
3851 GA Ermelo
0341-494440
www.deboterlap.nl

Restaurant de Bonte Koe

Restaurant de Bonte Koe

Koningsweg 2
3886 KD Garderen
0577-461759
restaurantdebontekoe.nl

De Rotterdammer

De Rotterdammer

Wolweg 40
3776 LP Stroe
0342-441903
www.derotterdammer.nl

Gelato Di Lucca

Gelato Di Lucca

Hoofdstraat 216
3781 AK Voorthuizen
-
Praktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle 5 de restaurants mogelijk U kunt fietsen huren bij De Veluwespecialist Voorthuizen (https://www.veluwespecialist.nl/fietsverhuur/voorthuizen) Rechtstreeks te boeken bij B&B Groot Overhorst via 06-15148116. Gratis parkeergelegenheid beschikbaar bij het startpunt. Buiten toegestaan, mits aangelijnd 3 KM van station Barneveld-Noord Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.
- Op dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij restaurant de Bonte Koe omdat de Rotterdammer dan gesloten. is.  
- Op zondag kunt u deze route uitsluitend starten bij Veluwe Specialist Voorthuizen (Hoofdstraat 146, 3781 AK Voorthuizen).

- Van september t/m maart kan deze route ook op maandag en dinsdag niet gefietst worden.
- Van september t/m maart wordt van woensdag t/m zaterdag zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Lounge 3 omdat Gelato di Luca dan gesloten is.

Let op
- Gelieve rekening te houden met de richttijden welke vermeld staan op de routebeschrijving. Wanneer er sterk afgeweken wordt van de richttijden kunnen wij de beschikbaarheid in de deelnemende restaurants niet meer garanderen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij De Veluwespecialist Voorthuizen. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u een kijkje nemen op de website https://www.veluwespecialist.nl/fietsverhuur/voorthuizen.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route