De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Glimlach van Twente - 49 km.

8,2 / 10
185 evaluatie(s)

‘Uit de gouden korenaren schiep God de Twentenaren, en uit het kaf en de resten de mensen uit het Westen’, zo luidt een gevleugeld spreekwoord. Is dat misschien de reden dat een glimlach hier altijd dichtbij is?

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Ter Stege
  • Voorgerecht bij Hotel de Landmarke
  • Soep bij Café Restaurant Rouwers
  • Hoofdgerecht bij Podium Denekamp
  • Nagerecht bij Hotel 't Kruisselt

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Hanzestad
Veel mensen weten niet dat Oldenzaal een Hanzestad is. Het is één van de weinige Nederlandse Hanzesteden die niet aan de zee of rivier ligt. Elk jaar wordt er een culinaire Hanzemarkt gehouden en er worden Hanzedagen georganiseerd. Dit is een buitengewoon groot spektakel waaraan 125 steden uit 17 landen meedoen. Deze stad wordt niet voor niets De Glimlach van Twente genoemd en de prachtige natuur rondom Oldenzaal zorgt voor een perfecte omgeving voor een dagje uit!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Ter Stege

Ter Stege

Marktstraat 1
7571 ED Oldenzaal
0541-512102
www.terstege-oldenzaal.nl

Hotel de Landmarke

Hotel de Landmarke

Rossumerstraat 5
7636 PK Agelo
0541-291208
www.landmarke.nl

Café-restaurant Rouwers

Café-restaurant Rouwers

Denekamperstraat 74
7636 PA Agelo
0541-291205
www.caferestaurantrouwers.nl

Podium Denekamp

Podium Denekamp

Nicolaasplein 3
7591 MA Denekamp
0541-354308
www.podiumdenekamp.nl

Hotel 't Kruisselt

Hotel 't Kruisselt

Kruisseltlaan 3
7587 NM De Lutte
0541-551567
www.kruisselt.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Actief Twente. Gelieve vooraf te reserveren via 0541 - 299821. Daarnaast zijn er 4 e-bikes te huren bij het startpunt. Gelieve vooraf te reserveren.  Bij het startpunt; Ter Stege. Rechtstreeks te boeken via 0541-512102. Op loopafstand van het startpunt zijn betaalde parkeerplaatsen aanwezig. Buiten toegestaan, mits aangelijnd. 1 KM van station Oldenzaal. Bij alle 5 restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

- Op maandag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Podium Denekamp omdat Café Restaurant Rouwers dan gesloten is.
- Op woensdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Hotel 't Kruisselt omdat Podium Denekamp dan gesloten is.

- In maart, april, september, oktober en november wordt op dinsdag zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Podium Denekamp omdat Café Restaurant Rouwers dan gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Actief Twente. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0541 - 299821.
Let op! U dient minimaal 3 dagen van te voren uw fiets te reserveren.
Daarnaast zijn er 4 e-bikes (dames) te huren bij het startpunt Stadshotel Ter Stege. Gelieve deze vooraf te reserveren. 

Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route