De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Almelo - 55 km.

8,2 / 10
126 evaluatie(s)

Stad en land wisselen elkaar af. Oud en nieuw gaan hand in hand. Flora en fauna krijgen de ruimte. Er is tijd voor rust en ontspanning, maar ook voor actie en vertier. Dat is nou Happen en Trappen van Albergen naar Almelo.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Landhotel 't Elshuys
  • Voorgerecht bij Hotel Jachtlust
  • Soep bij SMIKKEL Pannenkoekenhuis
  • Hoofdgerecht bij de IJzeren Pot
  • Nagerecht bij Kreta Almelo

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Jaarlijkse primeur
In het hart van Twente ligt Albergen. Een bruisend dorp omgeven door houtwallen en heuvelachtige esgronden. Maar hoewel de omgeving rust ademt, is in Albergen juist volop activiteit. Het verenigingsleven is er sterk ontwikkeld en ieder jaar heeft Albergen een primeur: de eerste grote carnavalsoptocht van Twente.

Rust en ruimte
Vanuit Albergen fietsen we zuidwaarts naar Hertme. Dit is het Dinkelland en dat betekent landweggetjes, beekdalen maar ook heuvels. Zowel flora als fauna krijgen hier de ruimte en dat betaalt zich terug. Ook na een tussenstop in Hertme viert de natuur hoogtij. De bossen lijken haast onmetelijk groot, maar geen nood: in Zenderen kunt u heerlijk tot rust komen. 

Villa’s en landhuizen
We maken een tussenstop in Wierden, steken het Twentekanaal over en bereiken de stad waar naar eigen zeggen ‘altijd iets te doen is’: Almelo. De geschiedenis van Almelo gaat terug tot de 13e eeuw, maar de grote groei kwam tijdens de industriële revolutie. Met name de textielindustrie kwam toen sterk tot ontwikkeling. Dat trok rijke fabrikanten naar de stad, die vervolgens kapitale villa’s en imposante landhuizen lieten bouwen. Het huidige Almelo is een moderne stad, maar wel een met monumentale herinneringen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Landhotel 't Elshuys

Landhotel 't Elshuys

Gravendijk 6
7665 SK Albergen
0546 -442161
www.elshuys.nl

Hotel Restaurant Jachtlust

Hotel Restaurant Jachtlust

Weerselosestraat 306
7626 LJ Hertme
074-2661665
www.jachtlust.nl

SMIKKEL Pannenkoekenhuis

SMIKKEL Pannenkoekenhuis

Hertmerweg 45A
7625 RH Zenderen
074-3577534
https://smikkel.metro.rest

Brasserie Restaurant de IJzeren Pot

Brasserie Restaurant de IJzeren Pot

Rijssensestraat 1
7642 CV Wierden
0546-812318
www.ijzerenpot.nl

Kreta Almelo

Kreta Almelo

Klara Zetkinstraat 2
7607 SR Almelo
0546 -825676
www.kreta-almelo.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Twentefiets. Gelieve vooraf te reserveren via 0541-299821. Bij deze route kunt u overnachten bij Landhotel 't Elshuys. Telefonisch bereikbaar op 0546 -442161. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht bij Brasserie Restaurant de IJzeren Pot, omdat SMIKKEL Pannenkoekenhuis dan gesloten is. 

- Op 26, 27 en 28 november kan deze route niet gefietst worden.

Let op 
- Deze route is enkel om 10:00 te starten.
- U kunt vanaf 13.00 uur bij SMIKKEL Pannenkoekenhuis terecht. Volgens de richttijden arriveert u hier rond 12.30 uur. Gelieve hier rekening mee te houden.
- U kunt uiterlijk 17.00 uur arriveren bij Brasserie Restaurant De IJzeren Pot.
- U dient uiterlijk om 18.00 uur bij Kreta Almelo te arriveren voor het nagerecht daar zij om 18.30 uur starten met het reguliere diner. Gelieve hier rekening mee te houden zodat u nog kunt genieten van een nagerecht tijdens uw dagje Happen en Trappen.
- In Almelo zijn op het moment langdurige werkzaamheden aan de gang. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Twentefiets. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0541-299821. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route