De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Rondje Almelo - 56 km.

8,3 / 10
110 evaluatie(s)

Stad en land wisselen elkaar af. Oud en nieuw gaan hand in hand. Flora en fauna krijgen de ruimte. Er is tijd voor rust en ontspanning, maar ook voor actie en vertier. Dat is nou Happen en Trappen van Albergen naar Almelo.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Landhotel 't Elshuys
  • Voorgerecht bij Hotel Jachtlust
  • Soep bij Restaurant 't Maatveld
  • Hoofdgerecht bij de IJzeren Pot
  • Nagerecht bij Kreta Almelo

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Jaarlijkse primeur
In het hart van Twente ligt Albergen. Een bruisend dorp omgeven door houtwallen en heuvelachtige esgronden. Maar hoewel de omgeving rust ademt, is in Albergen juist volop activiteit. Het verenigingsleven is er sterk ontwikkeld en ieder jaar heeft Albergen een primeur: de eerste grote carnavalsoptocht van Twente.

Rust en ruimte
Vanuit Albergen fietsen we zuidwaarts naar Hertme. Dit is het Dinkelland en dat betekent landweggetjes, beekdalen maar ook heuvels. Zowel flora als fauna krijgen hier de ruimte en dat betaalt zich terug. Ook na een tussenstop in Hertme viert de natuur hoogtij. De bossen lijken haast onmetelijk groot, maar geen nood: in Bornerbroek wacht een welverdiende pauze.

Villa’s en landhuizen
We maken een tussenstop in Wierden, steken het Twentekanaal over en bereiken de stad waar naar eigen zeggen ‘altijd iets te doen is’: Almelo. De geschiedenis van Almelo gaat terug tot de 13e eeuw, maar de grote groei kwam tijdens de industriële revolutie. Met name de textielindustrie kwam toen sterk tot ontwikkeling. Dat trok rijke fabrikanten naar de stad, die vervolgens kapitale villa’s en imposante landhuizen lieten bouwen. Het huidige Almelo is een moderne stad, maar wel een met monumentale herinneringen.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Landhotel 't Elshuys

Landhotel 't Elshuys

Gravendijk 6
7665 SK Albergen
0546 -442161
www.elshuys.nl

Hotel Restaurant Jachtlust

Hotel Restaurant Jachtlust

Weerselosestraat 306
7626 LJ Hertme
074-2661665
www.jachtlust.nl

Restaurant 't Maatveld

Restaurant 't Maatveld

Tusveld 31
7627 NX Bornerbroek
074-3841409
www.maatveld.com

Brasserie Restaurant de IJzeren Pot

Brasserie Restaurant de IJzeren Pot

Rijssensestraat 1
7642 CV Wierden
0546-812318
www.ijzerenpot.nl

Kreta Almelo

Kreta Almelo

Klara Zetkinstraat 2
7607 SR Almelo
0546 -825676
www.kreta-almelo.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij Twentefiets. Gelieve vooraf te reserveren via 0541-299821. Rechtstreeks te boeken via Landhotel 't Elshuys. Telefonisch bereikbaar op 0546 -442161 Gratis bij het startpunt Mits aangelijnd buiten op het terras toegestaan 7 KM van station Almelo Is aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2019
- Op dinsdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Kreta Almelo omdat De IJzeren Pot dan is gesloten.

Let op 
- Deze route is enkel om 10:00 te starten
- U kunt uiterlijk 17.00 uur arriveren bij Brasserie Restaurant De IJzeren Pot.
- U dient uiterlijk om 18.00 uur bij Kreta Almelo te arriveren voor het nagerecht daar zij om 18.30 uur starten met het reguliere diner. Gelieve hier rekening mee te houden zodat u nog kunt genieten van een nagerecht tijdens uw dagje Happen en Trappen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Twentefiets. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0541-299821. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route