De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De eindeloze IJsselvallei - 52 km.

8,3 / 10
235 evaluatie(s)

Van klompenmakers tot katholieken en zelfs de koninklijke familie: allemaal hebben ze er hun historische sporen achtergelaten. De IJsselvallei is vredig en gevarieerd, een tijdloze bestemming.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Restaurant Take Off
  • Voorgerecht bij Eethuis Eekterzicht
  • Soep bij Hotel Café Restaurant Dorpszicht
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Kriebelz
  • Nagerecht bij De Waardige Waard

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Historische grond
De dag begint in het dorpje Teuge ten oosten van Apeldoorn. Teuge is bekend door de groene omgeving, maar ook vanwege het lokale vliegveld. Teuge International Airport geldt als historische grond, want na de Tweede Wereldoorlog zette de koninklijke familie hier voor het eerst weer voet op vaderlandse bodem. Het startpunt van de route is, heel toepasselijk, bij restaurant Take Off, het smakelijk middelpunt van de luchthaven.

Vredig
We duiken de IJsselvallei in en koersen noordwaarts door een landschap waar akkers, hooilanden, graslanden, moeras, heide en bos elkaar afwisselen. Dan komt het dorp Vaassen in zicht. Vaassen is vooral heel vredig en dat is altijd al zo geweest: protestanten en katholieken leefden er eeuwenlang vreedzaam naast elkaar, wat uniek genoemd mag worden. Religieuze conflicten behoren al lang tot het verleden, maar het dorp heeft een aangenaam rustige sfeer behouden.

Klompendorp
Tijdens de volgende etappe zijn populieren alom aanwezig. Daar maakten de inwoners van Oene lange tijd goed gebruik van, want het hout hiervan werd gebruikt voor de productie van klompen. Het dorp kende meer dan 20 klompenmakers. Oene heeft daardoor de bijnaam ‘klompendorp’ gekregen.

Tientallen monumenten
Aan de westoever van de IJssel ligt Terwolde. Vanwege de strategische ligging aan het water kent Terwolde een lange geschiedenis. In 2010 werd op grootste wijze het 1050-jarig bestaan gevierd. Het dorp kent tientallen monumenten, waarvan verschillende op weg naar Twello de revue passeren.

Twee bossen
De laatste tussenstop is in Twello. Deze plaatsnaam is een samentrekking van ‘twee’ en ‘loo’. Daarmee wordt ‘twee bossen’ bedoeld, een verwijzing naar de geografische ligging: Twello ligt inderdaad ingeklemd tussen twee bossen. Dat betekent dus een ‘groen’ toetje op weg naar het eindpunt in Teuge.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Restaurant Take off

Restaurant Take off

De Zanden 13
7395 PA Teuge
055-3231542
www.restauranttakeoff.nl

Eethuis Eekterzicht

Eethuis Eekterzicht

Dorpsstraat 64
8171 BS Vaassen
0578-623992
www.eekterzicht.nl

Cafe Restaurant Dorpszicht

Cafe Restaurant Dorpszicht

Dorpsstraat 10
8167 NL Oene
0578-641213
www.dorpszichtoene.nl

Brasserie Kriebelz

Brasserie Kriebelz

Dorpsstraat 59
7396 AL Terwolde
0571-292022
www.brasserie-kriebelz.nl

De Waardige Waard | lunch-diner-café

De Waardige Waard | lunch-diner-café

Dorpsstraat 23
7391 DC Twello
0571-272750
www.waardigewaard.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij de sfeervolle slaapfabriek in Teuge, bel met deze schitterende onderneming via het telefoonnummer: 06 28828781 Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 5 kilometer van station Osseveld en Twello Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op zondag kan deze route niet gefietst worden. 

Let op
- Gelieve uiterlijk 17:30 uur te arriveren bij de Waardige Waard voor het nagerecht om een plaatsje te kunnen garanderen. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u vanaf zaterdag 25 september een QR code voor te leggen. Enkel een QR code van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs geeft toegang. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route