Van klompenmakers tot katholieken en zelfs de koninklijke familie: allemaal hebben ze er hun historische sporen achtergelaten. De IJsselvallei is vredig en gevarieerd, een tijdloze bestemming.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Restaurant Take Off
  • Voorgerecht bij Eethuis Eekterzicht
  • Soep bij Hotel Café Restaurant Dorpszicht
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Kriebelz
  • Nagerecht bij De Waardige Waard

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Historische grond
De dag begint in het dorpje Teuge ten oosten van Apeldoorn. Teuge is bekend door de groene omgeving, maar ook vanwege het lokale vliegveld. Teuge International Airport geldt als historische grond, want na de Tweede Wereldoorlog zette de koninklijke familie hier voor het eerst weer voet op vaderlandse bodem. Het startpunt van de route is, heel toepasselijk, bij restaurant Take Off, het smakelijk middelpunt van de luchthaven.

Vredig
We duiken de IJsselvallei in en koersen noordwaarts door een landschap waar akkers, hooilanden, graslanden, moeras, heide en bos elkaar afwisselen. Dan komt het dorp Vaassen in zicht. Vaassen is vooral heel vredig en dat is altijd al zo geweest: protestanten en katholieken leefden er eeuwenlang vreedzaam naast elkaar, wat uniek genoemd mag worden. Religieuze conflicten behoren al lang tot het verleden, maar het dorp heeft een aangenaam rustige sfeer behouden.

Klompendorp
Tijdens de volgende etappe zijn populieren alom aanwezig. Daar maakten de inwoners van Oene lange tijd goed gebruik van, want het hout hiervan werd gebruikt voor de productie van klompen. Het dorp kende meer dan 20 klompenmakers. Oene heeft daardoor de bijnaam ‘klompendorp’ gekregen.

Tientallen monumenten
Aan de westoever van de IJssel ligt Terwolde. Vanwege de strategische ligging aan het water kent Terwolde een lange geschiedenis. In 2010 werd op grootste wijze het 1050-jarig bestaan gevierd. Het dorp kent tientallen monumenten, waarvan verschillende op weg naar Twello de revue passeren.

Twee bossen
De laatste tussenstop is in Twello. Deze plaatsnaam is een samentrekking van ‘twee’ en ‘loo’. Daarmee wordt ‘twee bossen’ bedoeld, een verwijzing naar de geografische ligging: Twello ligt inderdaad ingeklemd tussen twee bossen. Dat betekent dus een ‘groen’ toetje op weg naar het eindpunt in Teuge.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Geen fietsverhuur bij het startpunt mogelijk Bij deze route kunt u overnachten bij de sfeervolle slaapfabriek in Teuge, bel met deze schitterende onderneming via het telefoonnummer: 06 28828781 Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 5 kilometer van station Osseveld en Twello Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op zondag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Café Restaurant Dorpszicht omdat Eethuis Eekterzicht dan gesloten is. Het hoofd- en nagerecht wordt geserveerd bij Kriebelz omdat De Waardige waard ook gesloten is.  
Let op! Op deze dag bezoekt u maar 3 restaurants.

- op 26 mei wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Hotel Café Restaurant Dorpszicht omdat Eethuis Eekterzicht dan gesloten is.
- Op 29 en 30 juni wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie Kriebelz omdat Hotel Café Restaurant Dorpszicht dan gesloten is. 
- Op 1 juli wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Brasserie Kriebelz omdat Hotel Café Restaurant Dorpszicht dan gesloten is. 

Let op
- Deze route kan enkel om 10.00 of 10.30 uur gestart worden.
- De Waardige Waard sluit haar deuren om 18.00 uur. Gelieve uiterlijk 17:15 uur te arriveren bij de Waardige Waard voor het nagerecht om een plaatsje te kunnen garanderen. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Hoe ziet een dagje
De eindeloze IJsselvallei eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Restaurant Take off
Teuge
055-3231542
Koffie met gebak
Voorgerecht
Eethuis Eekterzicht
Vaassen
0578-623992
Koffie met gebak
Soep
Cafe Restaurant Dorpszicht
Oene
0578-641213
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Brasserie Kriebelz
Terwolde
0571-292022
Koffie met gebak
Nagerecht
De Waardige Waard | lunch-diner-café
Twello
0571-272750
Algemene beoordeling 8,3
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,5
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,7
Complimenten het was top
Danielle bull
12-05-2022
9.2/10
Zeer mooie en lekkere formule.
Zwaan
29-08-2021
8.8/10