Het water geeft en het water neemt. De Lek bracht handel met zich mee, maar er werd ook strijd gevoerd. Gelukkig heeft menig binnenstad de tand des tijds overleefd. Dat betekent Happen en Trappen in historische sferen.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant Belvédère
  • Voorgerecht bij Restaurant 't Kleine Brughuis
  • Soep bij Manebrug
  • Hoofdgerecht bij In 't Witte Paard
  • Nagerecht bij Hotel Restaurant Belvédère

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert)

Historische sferen
In het spoor van de meanderende Lek fietsen we door de polder. Het water geeft en het water neemt. De Lek bracht handel met zich mee, maar er werd ook strijd gevoerd. Gelukkig heeft menig binnenstad de tand des tijds overleefd. Dat betekent Happen en Trappen in historische sferen. Wees gerust na iedere etappe staat er iets lekkers voor u klaar.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig (m.u.v. Hotel Restaurant Belvédère) Fietsen kunnen gehuurd worden bij Rekreatiepark De Kooi. U kunt vooraf reserveren via: 0182-347088 Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt van de route, Hotel Restaurant Belvédère. U kunt vooraf reserveren via 0182 325222 Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan, mits aangelijnd Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op maandag, dinsdag en woensdag kan deze route niet gefietst worden.

- Op 21 en 22 mei wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Manebrug omdat Restaurant 't Kleine Brughuis dan gesloten is. Let op! U bezoekt 3 restaurants.
- Op 4 juni wordt zowel de koffie met gebak als het hoofdgerecht als het nagerecht bij Hotel Restaurant Belvédère worden geserveerd omdat In 't Witte paard dan besloten is. Let op! U bezoekt 3 restaurants.
- Op 5 juni kan deze route niet gefietst worden.
- Op 17 en 18 juni wordt zowel de koffie met gebak als het hoofdgerecht als het nagerecht bij Hotel Restaurant Belvédère worden geserveerd omdat In 't Witte paard dan gesloten is. Let op! U bezoekt 3 restaurants.
- Van 13 t/m 23 oktober wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Manebrug omdat Restaurant 't Kleine Brughuis dan gesloten is. Let op! U bezoekt 3 restaurants.

Let op
Deze route kan enkel om 10.30 uur of 11.00 uur gestart worden.
- Op donderdag en vrijdag opent In 't Witte paard haar deuren vanaf 15.00 uur. Dit is in lijn met de richttijden van deze route. Gelieve hier rekening mee te houden.
- U steekt tijdens deze route een pontje over. De eerste overtocht (etappe 1) kost € 0,80 per persoon. Er kan aan boord contactloos gepind worden. Pinbedragen onder de € 1,- zijn helaas niet mogelijk en dienen contant betaald te worden.
- De overtocht in etappe 2 kost €1,20 per persoon. Vaart het pontje niet dan is er een alternatieve route voor u uitgestippeld (etappe 2b). Meer informatie over het pontje vindt u op: www.voetveer-ameide-lopik.nl. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur maar fietsen kunnen gehuurd worden bij Rekreatiepark De Kooi. U kunt vooraf reserveren via: 0182-347088.


Hoe ziet een dagje
Laveren langs de Lek eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Hotel Restaurant Belvédère
Schoonhoven
0182-325222
Koffie met gebak
Voorgerecht
Restaurant 't Kleine Brughuis
Meerkerk
0183-352208
Koffie met gebak
Soep
Manebrug
Lopik
0348-506872
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
In 't Witte Paard
Cabauw-Lopik
0348-551532
Koffie met gebak
Nagerecht
Hotel Restaurant Belvédère
Schoonhoven
0182-325222
Algemene beoordeling 8,1
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 8,3
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 7,9
Klantenservice 8,6
Aanbevelling
A. Versteeg
14-05-2022
8.0/10
Wat was dit een leuke dag! Ik heb m'n moeder getrakteerd voor dr verjaardag. Ze vond het ontzettend leuk. Eten was ruim voldoende en we hebben heerlijk genoten van de omgeving en de maaltijden!
Margreet de Jong
11-05-2022
8.6/10