De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Lanaken: cultuur, natuur en Limburgse gastvrijheid - 46 km.

8,8 / 10
69 evaluatie(s)

Groen. Levendig. Bourgondisch. Gastvrij. Dat is Lanaken. En de leukste manier om Lanaken en omgeving te ontdekken, is met de fiets. Het alom geroemde Limburgse fietsroutenetwerk  leidt u van knooppunt naar knooppunt en van vergezicht naar bezienswaardigheid. Lanaken maakt deel uit van het schilderachtige Rivierpark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hoeve Pietersheim
  • Voorgerecht bij Brasserie Ohana
  • Soep bij Onder de Brug
  • Hoofdgerecht bij Maison Deux
  • Nagerecht bij 't Boothuys

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Lanaken Fietsparadijs
Groen. Levendig. Bourgondisch. Gastvrij. Dat is Lanaken. En de leukste manier om Lanaken en omgeving te ontdekken, is met de fiets. Het alom geroemde Limburgse fietsroutenetwerk  leidt u van knooppunt naar knooppunt en van vergezicht naar bezienswaardigheid. Lanaken maakt deel uit van het schilderachtige Rivierpark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Hoogtepunten tijdens je Happen en Trappen-tocht
Tijdens deze tocht langs veel en gevarieerd natuurschoon en het gezellige centrum van Lanaken, komen ook een aantal top bezienswaardigheden aan bod.

Domein Pietersheim, met de prachtige, gerestaureerde Waterburcht, is één van de toegangspoorten van het Nationaal Park ²Hoge Kempen. Het enige Nationale Park in België. Het vormt een ideale vertrekplaats voor je fietstocht. U sluit er naadloos aan op het fietsroutenetwerk. Breng uw fiets mee en parkeer uw wagen op de gratis en ruime parking van de kinderboerderij.  Of huur er één bij het fietsverhuurpunt. Naast traditionele fietsen kunt u er ook e-bikes, kinderfietsen en mountainbikes huren. Meer praktische informatie hierover treft u aan op www.pietersheim.be/fietsverhuur

Aan de andere kant van Lanaken ontdekt u ‘Het Mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem’. De randvoorwaarden die gesteld werden tijdens de wedstrijd ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’ waren niet van de minste. Een historisch en bourgondisch karakter, toeristische en recreatieve activiteiten… Oud-Rekem won.  Als Maasdorpje dat haar authentieke sfeer heeft kunnen behouden, is het dorp zeker een bezoekje waard. Bekijk in het toeristisch infokantoor even het ludieke filmpje over de turbulente geschiedenis van het dorp.

Ook de brug van Vroenhoven (stop 3) zal u verrassen. Hier worden twee boeiende verhalen samengebracht. Het begin van de Tweede Wereldoorlog, uitgerekend aan de Vroenhovense brug over het Albertkanaal de wereld van de kanalen en de binnenvaart.

Daarna vervolgt u de rit naar Maison Deux. Ze weten u er te verwennen met een heerlijk hoofdgerecht. Tenslotte zorgt men bij het Boothuys voor een smakelijk dessert aan de rand van het meer in vakantiepark Sonnevijver.

Happen en Trappen in Lanaken, dat is een smakelijke fietstocht met natuur, cultuur én geschiedenis.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,8 / 10
69 evaluaties
Gerechten 8,7
Gastvrijheid 8,9
Route 8,5
Prijs/kwaliteit 8,6
Klantenservice 9,2
8.8 / 10
Ik kan het iedereen aanraden,het was geweldig
Reactie van Annie Visser op 09-08-2021
8.9 / 10
Fantastisch concept, mooie landelijke fietsroute en lekkere gerechten op mooie rustige locaties met prachtige uitzichten
Reactie van Swinnen Danny op 30-07-2021
9.9 / 10
Aanrader ! Mooie route in combinatie met heerlijk eten !
Reactie van Claus viviane op 10-09-2020
8.3 / 10
Een echte aanrader als je van lekker eten houdt en ook beetje beweging😀👍
Reactie van Biesmans Stefan op 28-08-2020
7.9 / 10
toproute en de stopplaatsen waren ook zeker top. vooral bistro lido zeker een aanrader.
Reactie van Delanoy Nancy op 09-08-2020
9.0 / 10
we hebben een mooie dag gehad
Reactie van Carl Das op 03-08-2020
9.8 / 10
fijne route en lekker en gezellig eten! Aanrader !
Reactie van Eddy kovac op 28-07-2020
9.8 / 10
Geweldig concept
Reactie van boonen raf op 24-07-2020
9.8 / 10
Super leuke ervaring, zeker aan te raden
Reactie van Reuskens op 19-07-2020
8.7 / 10
T was een leuke en smaakvolle ervaring.
Reactie van Kelchtermans Maurice op 13-10-2019
8.5 / 10
Fijne ervaring, goed georganiseerd. Zowel bij het voorgerecht als bij het hoofdgerecht konden we kiezen uit vis of vlees. Verzorgde gerechten, voldoende gegeten. Druk schema, waardoor er geen tijd was voor een bezoekje aan bv het centrum van Rekem.
Reactie van Brosius Charlotte op 16-09-2019
8.1 / 10
Leuke formule, mooie fietsroute en lekkere gerechtjes.
Reactie van Tielens Linda op 23-08-2019
8.7 / 10
Zeker eens doen
Reactie van Willy Gabriels op 09-08-2019
8.7 / 10
Een aanrader , lekkere gerechten op prachtige locaties!
Reactie van Dens sabine op 17-05-2019


Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt: Hoeve Pietersheim. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032-89712120 / 0032-89722467 Geen overnachtingsmogelijkheden. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag en donderdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij 't Boothuys omdat Maison Deux dan gesloten is.
 
- Van 15 t/m 24 oktober wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Onder de Brug omdat Bistro Ohana dan gesloten is.
-  Op 20, 21 en 27 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Let op
-
Wanneer u met een groep van 8 personen of meer gelieve aan te geven wat uw voorkeur geniet. Vlees of vis, dit mag onder het kopje opmerkingen vermeld worden. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt: Hoeve Pietersheim. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032-89712120. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route