De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Lanaken: cultuur, natuur en Limburgse gastvrijheid - 46 km.

8,8 / 10
69 evaluatie(s)

Groen. Levendig. Bourgondisch. Gastvrij. Dat is Lanaken. En de leukste manier om Lanaken en omgeving te ontdekken, is met de fiets. Het alom geroemde Limburgse fietsroutenetwerk  leidt u van knooppunt naar knooppunt en van vergezicht naar bezienswaardigheid. Lanaken maakt deel uit van het schilderachtige Rivierpark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hoeve Pietersheim
  • Voorgerecht bij Brasserie Ohana
  • Soep bij Onder de Brug
  • Hoofdgerecht bij Maison Deux
  • Nagerecht bij 't Boothuys

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder, welke u aan het einde van de dag weer inlevert.

Lanaken Fietsparadijs
Groen. Levendig. Bourgondisch. Gastvrij. Dat is Lanaken. En de leukste manier om Lanaken en omgeving te ontdekken, is met de fiets. Het alom geroemde Limburgse fietsroutenetwerk  leidt u van knooppunt naar knooppunt en van vergezicht naar bezienswaardigheid. Lanaken maakt deel uit van het schilderachtige Rivierpark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Hoogtepunten tijdens je Happen en Trappen-tocht
Tijdens deze tocht langs veel en gevarieerd natuurschoon en het gezellige centrum van Lanaken, komen ook een aantal top bezienswaardigheden aan bod.

Domein Pietersheim, met de prachtige, gerestaureerde Waterburcht, is één van de toegangspoorten van het Nationaal Park ²Hoge Kempen. Het enige Nationale Park in België. Het vormt een ideale vertrekplaats voor je fietstocht. U sluit er naadloos aan op het fietsroutenetwerk. Breng uw fiets mee en parkeer uw wagen op de gratis en ruime parking van de kinderboerderij.  Of huur er één bij het fietsverhuurpunt. Naast traditionele fietsen kunt u er ook e-bikes, kinderfietsen en mountainbikes huren. Meer praktische informatie hierover treft u aan op www.pietersheim.be/fietsverhuur

Aan de andere kant van Lanaken ontdekt u ‘Het Mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem’. De randvoorwaarden die gesteld werden tijdens de wedstrijd ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’ waren niet van de minste. Een historisch en bourgondisch karakter, toeristische en recreatieve activiteiten… Oud-Rekem won.  Als Maasdorpje dat haar authentieke sfeer heeft kunnen behouden, is het dorp zeker een bezoekje waard. Bekijk in het toeristisch infokantoor even het ludieke filmpje over de turbulente geschiedenis van het dorp.

Ook de brug van Vroenhoven (stop 3) zal u verrassen. Hier worden twee boeiende verhalen samengebracht. Het begin van de Tweede Wereldoorlog, uitgerekend aan de Vroenhovense brug over het Albertkanaal de wereld van de kanalen en de binnenvaart.

Daarna vervolgt u de rit naar Maison Deux. Ze weten u er te verwennen met een heerlijk hoofdgerecht. Tenslotte zorgt men bij het Boothuys voor een smakelijk dessert aan de rand van het meer in vakantiepark Sonnevijver.

Happen en Trappen in Lanaken, dat is een smakelijke fietstocht met natuur, cultuur én geschiedenis.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hoeve Pietersheim

Hoeve Pietersheim

Neerharenweg 19
3620 Lanaken
0032-89721461
www.lanaken.be/domeinpietersheim

Brasserie Ohana

Brasserie Ohana

Kerkplein 1
3620 Lanaken
0032-471810345
www.bistrohana.be

Onder de brug

Onder de brug

Maastrichtersteenweg 212
3770 Riemst
0032-12747901
www.onderdebrug.be

Maison Deux

Maison Deux

Steenweg 2
3621 Lanaken
0032-89232720
www.facebook.com/Maison-Deux-109194707369362/

ít Boothuys

ít Boothuys

Heidestraat 103
3621 Rekem
0032-496632075
www.boothuys.bePraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt: Hoeve Pietersheim. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032-89712120 / 0032-89722467 Geen overnachtingsmogelijkheden. Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag en donderdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij 't Boothuys omdat Maison Deux dan gesloten is.
 
- Van 15 t/m 24 oktober wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Onder de Brug omdat Bistro Ohana dan gesloten is.
-  Op 20, 21 en 27 oktober kan deze route niet gefietst worden.

Let op
-
Wanneer u met een groep van 8 personen of meer gelieve aan te geven wat uw voorkeur geniet. Vlees of vis, dit mag onder het kopje opmerkingen vermeld worden. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt: Hoeve Pietersheim. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0032-89712120. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route