De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fier op Friesland - 44 km.

8,3 / 10
319 evaluatie(s)

Friezen en water horen bij elkaar. Vroeger bracht het water handel, tegenwoordig vooral sport en ontspanning. Het resultaat: historische steden en prachtige fietspaden. ‘Oant gau!’

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Bistro Jikke
  • Voorgerecht bij Hotel Grand- Café de Wijnberg
  • Soep bij De Freonskip
  • Hoofdgerecht bij Stadsherberg "Het Wapen van IJlst"
  • Nagerecht bij Restaurant Onder de Linden

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Lust voor het oog
De route start in Sneek, het bruisende hart van Zuidwest-Friesland. In 1456 kreeg Sneek stadsrechten en werd het een van de befaamde Friese elf steden. De monumentale binnenstad is een lust voor het oog en is dan ook uitgeroepen tot ‘beschermd stadsgezicht’. We trappen langs de grachtengordel, passeren de vestingwerken en duiken vervolgens het Friese land in. Dit is de perfecte provincie indien u wilt genieten van rust en ruimte!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Bistro Jikke

Bistro Jikke

Lemmerweg 8
8607 BZ Sneek
0515-859085
www.bistrojikke.nl

Hotel Grand-café De Wijnberg

Hotel Grand-café De Wijnberg

Marktplein 5
8701 KG Bolsward
0515-572 220
www.wijnbergbolsward.nl

De Freonskip

De Freonskip

Vitusdyk 15
8615 LL Blauwhuis
0515-579370
www.freonskip.nl

Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst'

Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst'

Galamagracht 2
8651 EB IJlst
0515-531315
www.wapenvanijlst.nl

Restaurant Onder de Linden

Restaurant Onder de Linden

Marktstraat 30
8601 CV Sneek
0515-412654
www.restaurantonderdelinden.nlPraktische informatie

Bij 4 van de 5 restaurants aanwezig. U kunt fietsen huren bij Profile Rodenburg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0515-413096. Geen overnachtingsmogelijkheden Beperkt aantal parkeerplaatsen bij startpunt beschikbaar. U kunt parkeren bij de parkeergarage op 50 meter afstand van het Stadsherberg Sneek af. De kosten bedragen €2,- p. dag. Honden zijn niet bij alle restaurants toegestaan. Het startpunt ligt 750 meter van Station Sneek. Er is gratis WIFI aanwezig bij alle restaurants.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2022

Let op
- Op zondag kunt u enkel om 11.00 uur met deze route starten.
- Op zondag opent De Freonskip haar deuren om 14.00 uur. Daar u op zondag enkel om 11.00 uur kunt starten, is dit in lijn met de richttijden.

Let op, grote groepen
Wilt u met een groep vanaf 10 personen deze route gaan fietsen? Neem voorafgaand contact op met Happen en Trappen om de mogelijkheden te bespreken.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Profile Rodenburg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0515-413096. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route