De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Fier op Friesland - 48 km.

8,3 / 10
290 evaluatie(s)

Friezen en water horen bij elkaar. Vroeger bracht het water handel, tegenwoordig vooral sport en ontspanning. Het resultaat: historische steden en prachtige fietspaden. ‘Oant gau!’

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Stadsherberg Sneek
  • Voorgerecht bij Hotel Grand- Café de Wijnberg
  • Soep bij Sluiszicht Workum
  • Hoofdgerecht bij Stadsherberg "Het Wapen van IJlst"
  • Nagerecht bij Restaurant Onder de Linden

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Lust voor het oog
De route start in Sneek, het bruisende hart van Zuidwest-Friesland. In 1456 kreeg Sneek stadsrechten en werd het een van de befaamde Friese elf steden. De monumentale binnenstad is een lust voor het oog en is dan ook uitgeroepen tot ‘beschermd stadsgezicht’. We trappen langs de grachtengordel, passeren de vestingwerken en duiken vervolgens het Friese land in. Dit is de perfecte provincie indien u wilt genieten van rust en ruimte!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Stadsherberg Sneek

Stadsherberg Sneek

Lemmerweg 8
8607 BZ Sneek
0515-855844
www.stadsherbergsneek.nl

Hotel Grand-café De Wijnberg

Hotel Grand-café De Wijnberg

Marktplein 5
8701 KG Bolsward
0515-572 220
www.wijnbergbolsward.nl

Sluiszicht Workum

Sluiszicht Workum

Sud 119
8711 CT Workum
0515-541736
www.sluiszicht.com

Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst'

Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst'

Galamagracht 2
8651 EB IJlst
0515-531315
www.wapenvanijlst.nl

Restaurant Onder de Linden

Restaurant Onder de Linden

Marktstraat 30
8601 CV Sneek
0515-412654
www.restaurantonderdelinden.nlPraktische informatie

Bij 4 van de 5 restaurants aanwezig. U kunt fietsen huren bij Profile Rodenburg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0515-413096. Dit kunt rechtstreeks boeken via het startpunt; Stadsherberg Sneek. Reserveren kan via 0515-855844 Beperkt aantal parkeerplaatsen bij startpunt beschikbaar. U kunt parkeren bij de parkeergarage op 50 meter afstand van het Stadsherberg Sneek af. De kosten bedragen €2,- p. dag. Honden zijn niet bij alle restaurants toegestaan. Het startpunt ligt 750 meter van Station Sneek. Er is gratis WIFI aanwezig bij alle restaurants.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Van donderdag t/m zondag wordt zowel de soep als hoofdgerecht geserveerd bij Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst' omdat Sluiszicht gesloten voorg gasten van Happen en Trappen. Let op! Deze etappe wordt dan 32 kilometer.
- T/m 30 november kan deze route op woensdag niet gefietst worden. 

- In maart wordt op woensdag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Restaurant onder de Linden omdat Stadsherberg Het Wapen van IJlst dan gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op,
- Wilt u met een groep vanaf 10 personen deze route gaan fietsen? Neem voorafgaand contact op met Happen en Trappen om de mogelijkheden te bespreken.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Profile Rodenburg. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0515-413096. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route