De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Appetijtelijk Arnhem - 42 km.

8,2 / 10
382 evaluatie(s)

Daar waar de Veluwe de Rijn ontmoet, zijn de fietspaden afwisselend en uitdagend. Maar geen nood: een smakelijke beloning is altijd dichtbij. Beklim het stalen ros en ontdek waarom dit gebied al generaties lang kunstenaars weet te beroeren…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Bilderberg Wolfheze
  • Voorgerecht bij Restaurant Campman
  • Soep bij Kasteelcafé de Zalmen
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Klein Hartenstein
  • Nagerecht bij Restaurant de Hofmeester

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Stijlvolle aftrap
Deze route kent een stijlvolle aftrap bij Bilderberg Wolfheze, gelegen in een bosrijke omgeving met een hart voor duurzaamheid. Het ligt heerlijk rustig in de bossen en biedt dus een rustige en sfeervolle start van de route.

Mooie vergezichten
In dit gebied ontmoet de heuvelachtige Veluwe het weidse rivierengebied langs de Nederrijn. Onder invloed van een stuwwal is dit landschap tijdens de laatste ijstijd aanzienlijk veranderd. Dat brengt zowel sportieve uitdagingen als mooie vergezichten met zich mee.

Adellijke sferen
Na een stop in Renkum fietsen we door Park Heidestein. Dit was lange tijd woeste grond, maar werd in de 19e eeuw getemd en gecultiveerd. Verschillende generaties jonkheren en jonkvrouwen hebben hier gewoond.
Ook het volgende rustmoment is in adellijke sferen, want dat is namelijk in Kasteel Doorwerth. Kasteelcafé De Zalmen verwijst naar de zalm die hier vroeger volop door de kasteelheer gevangen werd. Die zalm was overigens niet voor eigen gebruik, maar werd verspreid onder de arme bevolking.

Bella Italia
Tijd voor een stukje ‘bella Italia’, want we fietsen over de Italiaanse weg naar Oosterbeek. Via haarspeldbochten beklimmen we de stuwwal, terwijl oude beuken en eiken de revue passeren. Kijk ook even achterom want het uitzicht is bijzonder aangenaam.

Inspiratie voor kunstenaars
In 2005 werd Oosterbeek uitgeroepen tot ‘Groenste Dorp van Europa’. Het dorp is dan ook populair bij fietsers en wandelaars, maar ook bij kunstenaars: vele schilders en beeldhouwers vonden en vinden inspiratie in de bosrijke omgeving. Ook tijdens het hoofdgerecht bevindt u zich in kunstzinnige sferen, want in restaurant Hartenstein worden geregeld exposities gehouden. Zowel gastronomisch als cultureel verzadigd, trapt u ten slotte naar het dessert in Arnhem.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Bilderberg Wolfheze

Bilderberg Wolfheze

Wolfhezerweg 17
6874 AA Wolfheze
026-3337852
www.bilderberg.nl/wolfheze/hotel-wolfheze

Restaurant Campman

Restaurant Campman

Hartenseweg 23
6871 NB Renkum
0317-312221
www.restaurantcampman.nl

Kasteelcafe de Zalmen

Kasteelcafe de Zalmen

Fonteinallee 2a
6865 ND Doorwerth
026-3341238
www.dezalmen.nl

Restaurant Klein Hartenstein

Restaurant Klein Hartenstein

Utrechtseweg 226
6862 AZ Oosterbeek
026-3342121
www.restauranthartenstein.nl

Restaurant de Hofmeester

Restaurant de Hofmeester

Papendallaan 22
6816 VD Arnhem
0264-82 14 79
www.restaurantdehofmeester.nlPraktische informatie

Bij bijna alle restaurants, behalve bij Restaurant de Hofmeester, aanwezig. U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Bilderberg Wolfheze. Een normale fiets kost Ä15,- en een e-bike Ä25,- per dag. Gelieve vooraf te reserveren via 026-3337852. Overnachtingsmogelijkheden Gratis bij het startpunt Honden zijn toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Centraal station op 4 KM afstand (Sonsbeek zijde uitstappen). Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant Klein Hartenstein omdat Kasteelcafé de Zalmen dan gesloten is.
- Op de volgende maandagen is Kasteelcafé de Zalmen wel geopend: 31 december. U krijgt op deze dagen de soep wel bij hen geserveerd.

- Op 12 november kan deze route niet gefietst worden

Let op
- Gelieve voor 17:00 uur te arriveren bij Restaurant Klein Hartenstein.
- Deze route bevat hoogteverschillen.
- Restaurant de Hofmeester is gelegen in het gebouw van de Edese Golf Club Papendal.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Bilderberg Wolfheze. Een normale fiets kost €15,- en een e-bike €25,- per dag. Gelieve vooraf te reserveren via 026-3337852.

Hotelovernachting (de nacht voorafgaand aan uw Happen en Trappen dagje) bij het startpunt Bilderberg Wolfheze
Laagste prijsgarantie! Keuze uit een comfortabele kamer incl. ontbijt (€ 99,-) of een upgrade naar een luxere kamer incl. ontbijt (€ 114,-). Prijzen zijn per kamer (2 personen) en exclusief toeslagen à € 3,65 p.p.p.n. (toeristenbelasting en service charge).

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route