Daar waar de Veluwe de Rijn ontmoet, zijn de fietspaden afwisselend en uitdagend. Maar geen nood: een smakelijke beloning is altijd dichtbij. Beklim het stalen ros en ontdek waarom dit gebied al generaties lang kunstenaars weet te beroeren…

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Fletcher Hotel Restaurant Wolfheze
  • Voorgerecht bij Restaurant Campman
  • Soep bij Hotel Klein Zwitserland
  • Hoofdgerecht bij Restaurant Klein Hartenstein
  • Nagerecht bij Restaurant de Tijd

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Stijlvolle aftrap
Deze route kent een stijlvolle aftrap bij Fletcher Hotel Restaurant Wolfheze, gelegen in een bosrijke omgeving met een hart voor duurzaamheid. Het ligt heerlijk rustig in de bossen en biedt dus een rustige en sfeervolle start van de route.

Mooie vergezichten
In dit gebied ontmoet de heuvelachtige Veluwe het weidse rivierengebied langs de Nederrijn. Onder invloed van een stuwwal is dit landschap tijdens de laatste ijstijd aanzienlijk veranderd. Dat brengt zowel sportieve uitdagingen als mooie vergezichten met zich mee.

Adellijke sferen
Na een stop in Renkum fietsen we door Park Heidestein. Dit was lange tijd woeste grond, maar werd in de 19e eeuw getemd en gecultiveerd. Verschillende generaties jonkheren en jonkvrouwen hebben hier gewoond. Het volgende rustmoment is in Heelsum bij Hotel Klein Zwitserland.

Bella Italia
Tijd voor een stukje ‘bella Italia’, want we fietsen over de Italiaanse weg naar Oosterbeek. Via haarspeldbochten beklimmen we de stuwwal, terwijl oude beuken en eiken de revue passeren. Kijk ook even achterom want het uitzicht is bijzonder aangenaam.

Inspiratie voor kunstenaars
In 2005 werd Oosterbeek uitgeroepen tot ‘Groenste Dorp van Europa’. Het dorp is dan ook populair bij fietsers en wandelaars, maar ook bij kunstenaars: vele schilders en beeldhouwers vonden en vinden inspiratie in de bosrijke omgeving. Ook tijdens het hoofdgerecht bevindt u zich in kunstzinnige sferen, want in restaurant Hartenstein worden geregeld exposities gehouden. Zowel gastronomisch als cultureel verzadigd, trapt u ten slotte naar het dessert in Wolfheze.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij bijna alle restaurants U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route; Fletcher Hotel Restaurant Wolfheze. Gelieve vooraf te reserveren via 026-3337852 Overnachting: Dit kunt u rechtstreeks boeken via het startpunt, Fletcher Hotel Restaurant Wolfheze via 026-3337852 Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt van deze route Honden zijn toegestaan, mits op het terras en aangelijnd Centraal station op 4 KM afstand (Sonsbeek zijde uitstappen) Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op 25 juli wordt zowel het hoofdgerecht als nagerecht geserveerd bij Restaurant de Tijd omdat Restaurant Klein Hartenstein dan gesloten is.
- Op 1, 8, 15, 22 en 29 augustus wordt zowel het hoofdgerecht als nagerecht geserveerd bij Restaurant de Tijd omdat Restaurant Klein Hartenstein dan gesloten is.

Let op
- Deze route bevat hoogteverschillen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route; Fletcher Hotel Restaurant Wolfheze. Voor meer informatie over prijzen, het aanbod en reserveringen kunt u telefonisch contact opnemen via 026-3337852.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Appetijtelijk Arnhem eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze
Wolfhezerweg 17
Wolfheze
026-3337852
Koffie met gebak
Voorgerecht
Restaurant Campman
Hartenseweg 23
Renkum
0317-312221
Koffie met gebak
Soep
Fletcher Hotel Klein Zwitserland
Klein Zwisterlandlaan 5
Heelsum
0317-319104
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Restaurant Klein Hartenstein
Utrechtseweg 226
Oosterbeek
026-3342121
Koffie met gebak
Nagerecht
Restaurant de Tijd
Wolfhezerweg 87
Wolfheze
026-4821202
Algemene beoordeling 8,3
Gerechten 8,2
Gastvrijheid 8,3
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,7
Leuke uitdagende route wanneer je houdt van veel helling en daling. We hebben lekker gegeten en het is een mooie omgeving om te fietsen.
Daisy van merwijk
29-06-2022
7.8/10
Happen en Trappen, Doen !!!
Blox
28-06-2022
8.4/10