De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Tijd voor de Veluwe - 51 km.

8,3 / 10
456 evaluatie(s)

De Veluwe behoeft eigenlijk geen introductie. De natuur toont zich hier doorlopend in allerlei fraaie gedaantes. Neem de tijd en kijk goed rond, dan is succes gegarandeerd.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel de Witte Berken
  • Voorgerecht bij Hotel Restaurant de Vossenberg
  • Soep bij Restaurant 't Edelhert
  • Hoofdgerecht bij Eethuis Eekterzicht
  • Nagerecht bij Café Restaurant Dorpszicht

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Overweldigend
Het Gelderse dorp Epe ligt in natuurgebied de Veluwe. Het is een populaire uitvalsbasis voor daguitstapjes in de regio en daarom een prima vertrekpunt. Vanuit Epe fietsen we al snel over de afwisselende, gevarieerde en soms overweldigende Veluwe. Loofbossen maken plaats voor heidevelden, naaldbossen voor grasvlakten en gemengd bos voor stuifzandlandschappen. Hier krijgen planten en dieren, groot en klein, nog de ruimte. Hier is de mens slechts te gast.

Grafheuvels
Te midden van al die natuur maken we een stop in Vierhouten. Ten zuiden van het dorp wacht ons de volgende verwondering: de Elspeetsche heide. Dit gebied werd tot vlak voor de Tweede Wereldoorlog nog intensief gebruikt. Oude eikenhakhoutbosjes herinneren nog aan die tijd. Ook archeologen komen hier graag, want er liggen verschillende grafheuvels.

Trotse wiekendrager
Via Elspeet trappen we naar Vaassen, terwijl de natuur ons blijft bestoken met fraaie plaatjes. Van parelmoervlinder tot edelhert en van gentiaanblauwtje tot schorseneer: er is altijd wel iets te zien. In Vaassen wachten ons enkele cultuurhistorische hoogtepunten, zoals Kasteel De Cannenburch en Daams’ Molen. Ook in Oene, waar de laatste tussenstop is, wordt u verwelkomd door een trotse wiekendrager. Korenmolen Werklust dateert uit 1858 en maalt nog steeds graan.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Witte Berken Natuurhotel | Restaurant

Witte Berken Natuurhotel | Restaurant

Oost Ravenweg 8
8162 PJ Epe
0578-612991
www.dewitteberken.nl

Hotel Restaurant de Vossenberg

Hotel Restaurant de Vossenberg

Elspeterbosweg 1
8076 RA Vierhouten
0577-411275
www.hoteldevossenberg.nl

Restaurant 't Edelhert

Restaurant 't Edelhert

Nunspeterweg 15
8075 AA Elspeet
0577-491234
www.t-edelhert.nl

Eethuis Eekterzicht

Eethuis Eekterzicht

Dorpsstraat 64
8171 BS Vaassen
0578-623992
www.eekterzicht.nl

Cafe Restaurant Dorpszicht

Cafe Restaurant Dorpszicht

Dorpsstraat 10
8167 NL Oene
0578-641213
www.dorpszichtoene.nlPraktische informatie

Oplaadpunten zijn bij alle restaurants aanwezig U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel de Witte Berken. Gelieve vooraf te reserveren via 0578-612991 Overnachting kunt u rechtstreeks boeken bij het startpunt van deze route; Hotel de Witte Berken via 0578-612991 Gratis parkeren niet beschikbaar. mits aangelijnd, op de terrassen toegestaan Het startpunt is niet bereikbaar met de trein WIFI bij alle 5 de restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden.  (Met uitzondering van juli en augustus.)
- Op dinsdag wordt zowel de koffie met gebak als het nagerecht geserveerd bij Hotel de Witte Berken, omdat Café Restaurant Dorpszicht dan gesloten is. (Met uitzondering van juli en augustus dan is Café Restaurant Dorpszicht gewoon geopend.)
- Op zondag kan deze route niet gefietst worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje "opmerkingen" tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen.
- Vanwege de coronamaatregelen kan het bij grote drukte ooit gebeuren dat een restaurant u vraagt een gerecht als takeaway mee te nemen. Hopelijk bent u bereid u dan flexibel(er) op te stellen.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Parkeermogelijkheden
Het is op deze route niet mogelijk om gratis bij het startpunt te parkeren i.v.m. parkeerplaatsen voor de hotelgasten. U kunt parkeren op de parkeerplaats bij S.V. Wissel, Ericaweg 6, 8162 PR Epe. Als u de parkeerplaats afgaat, gaat u rechtsaf, u komt dan uit op de Oostravenweg, u gaat linksaf en ziet het hotel. Het is ongeveer 1 kilometer.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route; Hotel de Witte Berken. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0578-612991. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route