Trots! Dat zijn de Achterhoekers. Trots op de mooie natuur en trots op de authentieke stadjes. Alle reden dus voor een dagje Happen en Trappen, want ‘a'j neet noar buutn goat, kom ie nargens’ (‘als je niet naar buiten gaat, kom je nergens’).

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Campanile Hotel Restaurant 
  • Voorgerecht bij De Gouden Karper
  • Soep bij Restaurant de Liefde
  • Hoofdgerecht bij Grand Café Rutgers
  • Nagerecht bij IJssalon Pisa

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Levende tradities
De route begint in Zevenaar, een gezellig stadje ten oosten van Arnhem tegen de Duitse grens aan. In Zevenaar gaan oud en nieuw hand in hand. Na de verwoestende Tweede Wereldoorlog werden verschillende nieuwe wijken gerealiseerd, maar toch zijn er nog bijzondere monumenten te vinden. Ook oude tradities overleven hier de tand des tijds, zoals bijvoorbeeld de lokale schuttersgilden. Vaak ontstaan in de middeleeuwen en nog altijd actief.

Hoge monumentendichtheid
Over heidevelden, langs houtwallen en door stokoude bossen bereiken we het charmante dorpje Hummelo. In Hummelo wonen slechts 1.000 mensen maar toch is de ‘monumentendichtheid’ hoog: er zijn maar liefst 38 rijksmonumenten en 56 gemeentelijke monumenten. Niet verwonderlijk dus dat het centrum is aangewezen als ‘beschermd dorpsgezicht’.

Hanzestad
Vanuit Hummelo komt Doesburg relatief snel in zicht. Doesburg is een van de zeven Hanzesteden aan de IJssel, bekend geworden door de ‘Doesburgsche Mosterdfabriek’. In het spoor van de Hanzeschippers vervolgens we onze weg langs de IJssel richting Giesbeek. In dit rustieke dorp, fraai gelegen aan de Gieseplas, wacht het hoofdgerecht. Voor het toetje trappen we ten slotte terug naar Zevenaar.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Campanile, graag vooraf reserveren via 0316- 528 111 Bij deze route kunt u overnachten bij Campanile en De Gouden Karper reserveren kan rechtstreeks bij de hotels Gratis parkeren bij het startpunt Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Grand Café Rutgers omdat Restaurant de Liefde dan gesloten is.

- In oktober en november kan deze route op maandag en dinsdag niet gefietst worden. 

Let op
- U kunt bij Campanile Zevenaar gratis parkeren.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Campanile: vooraf reserveren via 0316- 528111. Gelieve vooraf te reserveren.

Hoe ziet een dagje
Op bezoek in de Achterhoek eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Campanile†Hotel†Restaurant
Zevenaar
0316-528111
Koffie met gebak
Voorgerecht
De Gouden Karper
Hummelo
0314-381214
Koffie met gebak
Soep
Restaurant de Liefde
Doesburg
0313-659707
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Grand Cafe Rutgers
Lathum
0313-632963
Koffie met gebak
Nagerecht
IJssalon Pisa
Zevenaar
0316-782555
Algemene beoordeling 8,3
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,4
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,3
Klantenservice 8,6
kan het iedereen aanbevelen, goed georganiseerd. Gaan het zeker vaker doen.
M v d Bijl
14-05-2022
8.1/10
Voor ons de eerste keer dat we van jullie concept gebruikt maakten, het heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen.
Dammers
15-04-2022
9.2/10