De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Onthaasten aan de rand van Amsterdam - 55 km.

8,1 / 10
68 evaluatie(s)

Een afwisselende route welke u langs en over water voert. U fietst door en langs parken en u ontdekt charmante plaatsjes. Uiteraard ontbreekt het centrum van Amsterdam niet met haar grachtengordel en prachtige grachtenpanden met de welbekende gevels. Een bezoek aan het Vondelpark en een klein stukje Amsterdamse bos maken deze route tot een onvergetelijke tocht.


Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Alp de Veenen Hotel
  • Voorgerecht bij Café Restaurant Vrijburcht
  • Soep bij Markerhuisje
  • Hoofdgerecht bij Du Monde Bar & Kitchen
  • Nagerecht bij Best Western Plus Amstelveen

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Grachtengordel
Amsterdam was 300 jaar geleden de grootste handelsstad ter wereld. Kooplieden brachten met schepen spullen als graan en zout naar Amsterdam. De schepen voeren van de haven door de grachtengordel naar hoge pakhuizen. De grachtengordel, met haar 80 bruggen en 14 kilometer gracht, is een meesterwerk en is in 2010 benoemd tot UNESCO werelderfgoed.

Parken
Amsterdam is naast een bruisende stad, ook een groene stad. In Amsterdam zijn ruim dertig parken te vinden. U fietst tijdens deze fietstocht van het Amstelpark, via het Vondelpark naar het Amsterdamse Bos. U wordt omringd door de rustgevende geluiden van het park, een unieke ervaring in zo’n bruisende stad.

Leer Amsterdam en haar omgeving kennen tijdens deze mooie fietstocht door één van de meest veelzijdige steden van Nederland.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Evaluaties

8,1 / 10
68 evaluaties
Gerechten 8,1
Gastvrijheid 8,2
Route 7,4
Prijs/kwaliteit 8,3
Klantenservice 8,6
7.9 / 10
Een leuke afwisselende route met rustige plekken maar ook langs de grachten door de binnenstad van het drukke Amsterdam. Leuke restaurants met lekker eten.
Reactie van Ellen Rooker op 01-07-2019
8.8 / 10
Erg leuk om te doen, mooie plekken in en om Amsterdam.
Reactie van Kerkhof op 14-10-2018
8.9 / 10
Mooie dag gehad. Prima service als je een lekke band hebt. Binnen 20 minuten gefixt.
Reactie van Ziel op 01-10-2018
7.8 / 10
Prachtige en afwisselende tocht.
Reactie van Ruting op 03-09-2018
7.1 / 10
Het is een hele leuke formule.
Reactie van J. Könst op 30-06-2018
9.4 / 10
De tweede keer is ons weer goed bevallen zo goed dat wanneer we er op uit willen met de fiets we zeker weer een route uit kiezen je komt op plaatsen en plekken waar je anders nooit komt zeer tevreden
Reactie van Toon Vervoort op 21-04-2018
7.5 / 10
Echt een aanrader! Leuk concept, dat je elk gerecht in een ander restaurant krijgt. Ga ik zeker nog een keer doen.
Reactie van Ellis Lageweg op 08-04-2018
8.1 / 10
Heel fijn dat deze route ten opzichte van vier jaar geleden (toen ik hem ook gefietst heb) is veranderd. Dat maakt het leuk om een route nog een keer te fietsen!
Reactie van Yolanda Leeflang op 08-08-2017
9.3 / 10
Ik zeg doen, wij gaan zeker nog een keer!
Reactie van Paul van der Meer op 19-09-2016
7.8 / 10
Hartstikke leuk om te doen, goed eten onderweg, wij hadden ook nog eens prima fietsweer. Je merkt niet dat je, zoals wij 70 km fietst omdat je op de afstand tussen de stop plaatsen let en niet op de totale afstand, dat ervaren wij tenminste. Wij hebben er van genoten!!
Reactie van J. van Mannekes op 17-08-2016
7.8 / 10
De combinatie van een fietstocht door of langs een bijzonder gebied met een wisselend bezoek om je menu te kunne nuttigen is ons prima bevallen. Zeker een aanrader voor anderen.
Reactie van Frits Kalkwarf op 14-09-2015
8.6 / 10
Prachtige omgeving, leuk om te fietsen en prima eten, leuk, leuk, leuk
Reactie van Mieke van der Borden op 30-08-2015
8.2 / 10
Happen en trappen is gezond, gezellig en lekker.
Reactie van Suzanne Jansen op 24-08-2015
8.8 / 10
In één woord geweldig, het was goed georganiseerd. Bij aankomst was alles geregeld, de gastvrijheid van de restaurants, de uitstekende kwaliteit van de gerechten, heerlijke route !! We gaan het nogmaals doen !
Reactie van Jacques Craenmehr op 20-04-2015


Praktische informatie

 Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunngen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Alp de Veenen Hotel. Voor meer informatie over beschikbaarheid, openingstijden en prijzen kunt u contact opnemen via 020-6415078. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt, Alp de Veenen Hotel of bij Best Western Plus Amstelveen Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Du Monde Bar & Kitchen omdat Markerhuisje dan gesloten is.

Let op
- Wanneer u deze route op maandag of dinsdag fietst dient u een alternatieve etappe te volgen. Kijk hiervoor goed naar de routebeschrijving. De route is op maandag en dinsdag in totaal 60 kilometer.
- Deze route is niet geschikt voor fietsen met een buggy achter de fiets.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Alp de Veenen Hotel. Voor meer informatie over beschikbaarheid, openingstijden en prijzen kunt u contact opnemen via 020-6415078. Gelieve vooraf te reserveren.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route