De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Onthaasten aan de rand van Amsterdam - 55 km.

8,1 / 10
68 evaluatie(s)

Een afwisselende route welke u langs en over water voert. U fietst door en langs parken en u ontdekt charmante plaatsjes. Uiteraard ontbreekt het centrum van Amsterdam niet met haar grachtengordel en prachtige grachtenpanden met de welbekende gevels. Een bezoek aan het Vondelpark en een klein stukje Amsterdamse bos maken deze route tot een onvergetelijke tocht.


Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Alp de Veenen Hotel
  • Voorgerecht bij Café Restaurant Vrijburcht
  • Soep bij Markerhuisje
  • Hoofdgerecht bij Du Monde Bar & Kitchen
  • Nagerecht bij Best Western Plus Amstelveen

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Grachtengordel
Amsterdam was 300 jaar geleden de grootste handelsstad ter wereld. Kooplieden brachten met schepen spullen als graan en zout naar Amsterdam. De schepen voeren van de haven door de grachtengordel naar hoge pakhuizen. De grachtengordel, met haar 80 bruggen en 14 kilometer gracht, is een meesterwerk en is in 2010 benoemd tot UNESCO werelderfgoed.

Parken
Amsterdam is naast een bruisende stad, ook een groene stad. In Amsterdam zijn ruim dertig parken te vinden. U fietst tijdens deze fietstocht van het Amstelpark, via het Vondelpark naar het Amsterdamse Bos. U wordt omringd door de rustgevende geluiden van het park, een unieke ervaring in zo’n bruisende stad.

Leer Amsterdam en haar omgeving kennen tijdens deze mooie fietstocht door één van de meest veelzijdige steden van Nederland.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Alp de Veenen Hotel

Alp de Veenen Hotel

Ouderkerkerlaan 19
1185 AC Amstelveen
020-6415078
www.alpdeveenen.com

Café Restaurant Vrijburcht

Café Restaurant Vrijburcht

Jan Olphert Vaillantlaan 159
1086 XZ Amsterdam
020- 7373169
www.cafevrijburcht.nl

Markerhuisje

Markerhuisje

2e Wittenburgerdwarsstraat 133
1018 LP Amsterdam
06-10630000
www.markerhuisje.nl

Du Monde Bar & Kitchen

Du Monde Bar & Kitchen

Dorpsstraat 104
1182 JH Amstelveen
020-3453366
www.dumondebarenkitchen.nl

Best Western Plus Amstelveen

Best Western Plus Amstelveen

Grutterij 5
1185 ZT Amstelveen
020-3032132
www.bestwesternplusamstelveen.comPraktische informatie

 Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunngen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Alp de Veenen Hotel. Voor meer informatie over beschikbaarheid, openingstijden en prijzen kunt u contact opnemen via 020-6415078. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt, Alp de Veenen Hotel of bij Best Western Plus Amstelveen Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2021
- Op maandag en dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Du Monde Bar & Kitchen omdat Markerhuisje dan gesloten is.

Let op
- Wanneer u deze route op maandag of dinsdag fietst dient u een alternatieve etappe te volgen. Kijk hiervoor goed naar de routebeschrijving. De route is op maandag en dinsdag in totaal 60 kilometer.
- Deze route is niet geschikt voor fietsen met een buggy achter de fiets.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Alp de Veenen Hotel. Voor meer informatie over beschikbaarheid, openingstijden en prijzen kunt u contact opnemen via 020-6415078. Gelieve vooraf te reserveren.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Coronamaatregelen

Bij alle horecagelegenheden dient u een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs voor te leggen. Om een goede doorloop te kunnen waarborgen vragen wij u om deze op voorhand uit te printen of gereed te houden.

U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route