Een afwisselende route welke u langs en over water voert. U fietst door en langs parken en u ontdekt charmante plaatsjes. Uiteraard ontbreekt het centrum van Amsterdam niet met haar grachtengordel en prachtige grachtenpanden met de welbekende gevels. Een bezoek aan het Vondelpark en een klein stukje Amsterdamse bos maken deze route tot een onvergetelijke tocht.


Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Alp de Veenen Hotel
  • Voorgerecht bij Café Restaurant Vrijburcht
  • Soep bij Markerhuisje
  • Hoofdgerecht bij Du Monde Bar & Kitchen
  • Nagerecht bij Best Western Plus Amstelveen

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Grachtengordel
Amsterdam was 300 jaar geleden de grootste handelsstad ter wereld. Kooplieden brachten met schepen spullen als graan en zout naar Amsterdam. De schepen voeren van de haven door de grachtengordel naar hoge pakhuizen. De grachtengordel, met haar 80 bruggen en 14 kilometer gracht, is een meesterwerk en is in 2010 benoemd tot UNESCO werelderfgoed.

Parken
Amsterdam is naast een bruisende stad, ook een groene stad. In Amsterdam zijn ruim dertig parken te vinden. U fietst tijdens deze fietstocht van het Amstelpark, via het Vondelpark naar het Amsterdamse Bos. U wordt omringd door de rustgevende geluiden van het park, een unieke ervaring in zo’n bruisende stad.

Leer Amsterdam en haar omgeving kennen tijdens deze mooie fietstocht door één van de meest veelzijdige steden van Nederland.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

 Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunngen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Alp de Veenen Hotel. Voor meer informatie over beschikbaarheid, openingstijden en prijzen kunt u contact opnemen via 020-6415078. Bij deze route kunt u overnachten bij het startpunt, Alp de Veenen Hotel of bij Best Western Plus Amstelveen Gratis parkeren bij het startpunt. Toegestaan op het terras, mits aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op maandag en dinsdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Du Monde Bar & Kitchen omdat Markerhuisje dan gesloten is. Let op! Deze etappe wordt dan 29 kilometer.

Let op
- Deze route is niet geschikt voor fietsen met een buggy achter de fiets.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Alp de Veenen Hotel. Voor meer informatie over beschikbaarheid, openingstijden en prijzen kunt u contact opnemen via 020-6415078. Gelieve vooraf te reserveren.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Onthaasten aan de rand van Amsterdam eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Alp de Veenen Hotel
Ouderkerkerlaan 19
Amstelveen
020-6415078
Koffie met gebak
Voorgerecht
Café Restaurant Vrijburcht
Jan Olphert Vaillantlaan 159
Amsterdam
020- 7373169
Koffie met gebak
Soep
Markerhuisje
2e Wittenburgerdwarsstraat 133
Amsterdam
06-10630000
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Du Monde Bar & Kitchen
Dorpsstraat 104
Amstelveen
020-3453366
Koffie met gebak
Nagerecht
Best Western Plus Amstelveen
Grutterij 5
Amstelveen
020-3032132
Algemene beoordeling 8,1
Gerechten 8,0
Gastvrijheid 8,2
Route 7,4
Prijs/kwaliteit 8,3
Klantenservice 8,6
zeker een aanrader om zoiets te gaan doen.
Peters
19-05-2022
8.1/10
Een leuke afwisselende route met rustige plekken maar ook langs de grachten door de binnenstad van het drukke Amsterdam. Leuke restaurants met lekker eten.
Ellen Rooker
01-07-2019
7.9/10