De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Authentiek Ouddorp - 47 km.

8,4 / 10
330 evaluatie(s)

Het is de badplaats met het langste strand van Nederland. Op dit mooie Noordzeestrand, verspreid over maar liefst 17 kilometer, vindt de bezoeker rust en ruimte. De zee roept, dus treuzel niet. Ouddorp is ouderwets genieten…

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht
  • Voorgerecht bij Beachclub 't Gorsje
  • Soep bij 't Wapen van Stellendam
  • Hoofdgerecht bij Hotel Café restaurant Akershoek
  • Nagerecht bij Strandpaviljoen Paal 10

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

‘Beste badplaats’
Ouddorp is een plaats met twee gezichten: zondagsrust staat hier hoog in het vaandel, maar tegelijkertijd is Ouddorp hét toeristisch centrum van Goeree-Overflakkee. In 2007 werd Ouddorp door de lezers van het Algemeen Dagblad zelfs uitverkozen tot ‘Beste badplaats van Nederland’. Dat had niet alleen met het lange strand te maken, maar ook met de vele wandel- en fietsroutes.

Springlevend dialect
Ouddorp was lange tijd een besloten gemeenschap waardoor cultureel erfgoed volop bewaard is gebleven. Het Goerees dialect is hier nog springlevend, uniek voor Nederland. Er zijn verschillende monumentale panden, zoals de dorpskerk, het raadhuis en de vuurtoren. Bijzonder is het ‘Blaeuwe Huus’, een oude boerderij uit 1659 die in de jaren ’90 gerestaureerd werd. Vroeger waren verschillende boerderijen in het dorp blauw geverfd, en dat had een reden: het vee in de stallen trok namelijk vliegen aan. Door het woonvertrek blauw te verven zouden de vliegen daar niet komen, zo geloofde men.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht

Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht

Oude Nieuwlandseweg 13
3253 LL Ouddorp
0187-680000
www.fletcherhotelduinzicht.nl

Beachclub 't Gorsje

Beachclub 't Gorsje

Brouwersdam buitenzijde 2
3253 MC Ouddorp
0187-684612
www.tgorsje.nl

't Wapen van Stellendam

't Wapen van Stellendam

Voorstraat 2
3251 BD Stellendam
0187-491376
www.wapenvanstellendam.nl

Hotel Cafe Restaurant Akershoek

Hotel Cafe Restaurant Akershoek

Boompjes 1
3253 AC Ouddorp
0187-681437
www.hotelakershoek.nl

Strandpaviljoen Paal 10

Strandpaviljoen Paal 10

Westerduinpad 1
3253 ZH Ouddorp
0187-681429
www.strandpaviljoenpaal10.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants kunt u fietsen opladen U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Fletcher Hotel Duinzicht. Gelieve vooraf te reserveren via 0187-680000 Dit kunt u direct boeken via het Fletcher Hotel Duinzicht. 0187-680000  Gratis parkeren beschikbaar bij het startpunt Toegestaan, mits op het terras en aangelijnd Niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden (met uitzondering van 13, 27 april en 1 juni)
- Op zondag wordt het hoofdgerecht geserveerd bij de Keulse Pot (Boompjes 23, Ouddorp) omdat Restaurant Akershoek dan gesloten is. Dit ligt op een steenworp afstand van elkaar.

- Op 23 april en 2 juni kan deze route niet gefietst worden. 
- Op 21 juni wordt het nagerecht geserveerd bij Bij Marc (westerweg 38) omdat Strandpaviljoen 10 dan gesloten is.

- In maart wordt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij ’t Wapen van Stellendam omdat Beachclub ’t Gorsje dan gesloten is.
- In april, mei en september wordt op maandag en dinsdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij ’t Wapen van Stellendam omdat Beachclub ’t Gorsje dan gesloten is.
- In oktober wordt op maandag t/m donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij ’t Wapen van Stellendam omdat Beachclub ’t Gorsje dan gesloten is.
- In november wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij ’t Wapen van Stellendam omdat Beachclub ’t Gorsje dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route: Fletcher Hotel Duinzicht. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0187-680000. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route