De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Tongstrelend toeren in Goeree-Overflakkee - 51 km.

8,3 / 10
79 evaluatie(s)

Het water geeft en het water neemt. De eeuwige strijd tussen de mens en het water is hier altijd dichtbij. Maar waar het water wijkt, ontstaat ruimte voor een overvloed aan fraaie landschappen. Van Oude-Tonge tot Nieuwe-Tonge en alles daar tussenin: dit wordt tongstrelend toeren…

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant Lely
  • Voorgerecht bij Brasserie Bolbaken
  • Soep bij Golfbaan Catharinenburg
  • Hoofdgerecht bij het Genot van Menheerse
  • Nagerecht bij Wegrestaurant de Tram

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Volkslied
Goeree-Overflakkee wordt omringd door water: de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Krammer-Volkerak en het Haringvliet. Goeree-Overflakkee hoort bij de provincie Zuid-Holland maar heeft een Zeeuws karakter. Of beter gezegd: een eigen karakter, want ‘Flakkee’ heeft zelfs een eigen volkslied. Daarin staat de strijd tegen het water centraal: ‘Flakkee is un eiland en 't waeter is brêêd. Wie d'r weunt, ken d'r wel over praete.’

Polders
Anno 2014 is Goeree-Overflakkee één eiland. Dat is niet altijd zo geweest, want vroeger bestond dit gebied uit verschillende kleine eilanden. Maar de mens heeft het water teruggedrongen en nieuw land gecreëerd. De verschillende polders en molens herinneren nog aan die strijd.

Polders en duinen
De visserij heeft het eiland veel werk en welvaart gebracht, maar inmiddels viert het toerisme hoogtij: zonaanbidders en watersporters komen hier graag, maar dat geldt ook voor fietsers. Polders, duinen, dijken, gorzen, slikken en zandplaten: de landschappen wisselen elkaar in hoog tempo af. Oogstrelend en tongstrelend gaan hier hand in hand.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Restaurant Lely

Hotel Restaurant Lely

Kaai 14
3255 AG Oude-Tonge
0187-645909
www.hotellely.nl

Brasserie Bolbaken

Brasserie Bolbaken

Kaaidijk 29
3249 AJ Herkingen
0187-669432
www.brasseriebolbaken.nl

Golfbaan Catharinenburg

Golfbaan Catharinenburg

Bouwdijk 9
3248 LA Melissant
0187-605060
www.catharinenburg.nl

Het Genot van Menheerse

Het Genot van Menheerse

Vingerling 3
3241 EB Middelharnis
0187-483121
www.restauranthetgenot.nl

Wegrestaurant de Tram

Wegrestaurant de Tram

Langeweg 40
3244 BH Nieuwe-Tonge
0187-650220
www.eetcafedetram.nlPraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. U kunt fietsen huren bij Topolino Fietsverhuur. Een normale fiets kost Ä 7,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0187-652532. Indien u een overnachting wilt boeken kunt u direct contact opnemen met Hotel Restaurant Lely: 0187-645909 Gratis parkeergelegenheid bij het startpunt is aanwezig Toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
Op dit moment serveert Golfbaan Catharinenburg de soep. U kunt hiervoor de reguliere routebeschrijving volgen daar dit restaurant aan dezelfde weg gelegen is als haar voorganger: Restaurant Roxenisse.


- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- In oktober wordt op woensdag en donderdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Golfbaan Catharinenburg omdat Braserie Bolbaken dan gesloten is.

- Van november t/m april kan deze route enkel op vrijdag, zaterdag en zondag gefietst worden.

Let op
- Brasserie Bolbaken opent haar deuren om 11.30 uur en haar keuken om 12.00 uur. Indien u om 10.00 uur start, arriveert u volgens de richttijden om 11.30 uur bij Brasserie Bolbaken.
- Eén etappe beschikt over een alternatieve routemogelijkheid. Indien u kiest voor de alternatieve route is de fietstocht 64 km lang. 

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Topolino Fietsverhuur. Een normale fiets kost € 7,00. Gelieve vooraf te reserveren via 0187-652532.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route