De lekkerste fietstochten van
Nederland en BelgiŽ
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Ontdek het eiland Goeree-Overflakkee - 58 km.

8,3 / 10
104 evaluatie(s)

Het water geeft en het water neemt. De eeuwige strijd tussen de mens en het water is hier altijd dichtbij. Maar waar het water wijkt, ontstaat ruimte voor een overvloed aan fraaie landschappen. Van Oude-Tonge tot Nieuwe-Tonge en alles daar tussenin: dit wordt tongstrelend toeren en ontdek het eiland Goeree-Overflakkee …

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Restaurant Lely
  • Voorgerecht bij Brasserie Bolbaken
  • Soep bij 't Majoortje
  • Hoofdgerecht bij Golfbaan Catharinenburg
  • Nagerecht bij Wegrestaurant de Tram

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Volkslied
Goeree-Overflakkee wordt omringd door water: de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Krammer-Volkerak en het Haringvliet. Goeree-Overflakkee hoort bij de provincie Zuid-Holland maar heeft een Zeeuws karakter. Of beter gezegd: een eigen karakter, want ‘Flakkee’ heeft zelfs een eigen volkslied. Daarin staat de strijd tegen het water centraal: ‘Flakkee is un eiland en 't waeter is brêêd. Wie d'r weunt, ken d'r wel over praete.’

Polders
Sinds 2014 is Goeree-Overflakkee één eiland. Dat is niet altijd zo geweest, want vroeger bestond dit gebied uit verschillende kleine eilanden. Maar de mens heeft het water teruggedrongen en nieuw land gecreëerd. De verschillende polders en molens herinneren nog aan die strijd.

Polders en duinen
De visserij heeft het eiland veel werk en welvaart gebracht, maar inmiddels viert het toerisme hoogtij: zonaanbidders en watersporters komen hier graag, maar dat geldt ook voor fietsers. Polders, duinen, dijken, gorzen, slikken en zandplaten: de landschappen wisselen elkaar in hoog tempo af. Oogstrelend en tongstrelend gaan hier hand in hand.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Restaurant Lely

Hotel Restaurant Lely

Kaai 14
3255 AG Oude-Tonge
0187-645909
www.hotellely.nl

Under Construction

Under Construction-


ít Majoortje

ít Majoortje

Kaai 1
3241 CE Middelharnis
0187-487165
www.hetmajoortje.nl

Golfbaan Catharinenburg

Golfbaan Catharinenburg

Bouwdijk 9
3248 LA Melissant
0187-605060
www.catharinenburg.nl

Under construction

Under construction-
Praktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij Topolino Fietsverhuur. Gelieve tijdig te reserveren via 0187-652532. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Restaurant Lely via tel. 0187-645909. Parkeren in de nabije omgeving van het startpunt Toegestaan, mits op het terras en aangelijnd. Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar.

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
Deze route kan in verband met de corona maatregelen op dit moment niet geboekt worden.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- Tijdens de coronamaatregelen kan het zijn dat u bij grote drukte gebruik maakt van take away bij Hotel Restaurant Lely. Zij zorgen dan dat u de koffie en gebak mee kunt nemen zodat u dit onderweg op een mooi plekje kunt nuttigen. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij Wegrestaurant de Tram niet mogelijk om het dessert ter plaatse te nuttigen. Zij zorgen dat u het gerecht mee kunt nemen zodat u dit onderweg op een mooi plekje kunt nuttigen. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.

- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- Brasserie Bolbaken is in de maand november op zondag vanaf 12.00 uur geopend. Indien u de richtlijnen van Happen en Trappen volgt arriveert u hier echter al eerder. Wij raden u dus aan om tijdens de fietsetappe even de tijd te nemen om de omgeving te bekijken of om even een rustmoment te nemen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Fietstotaal Middelharnis. Zij kunnen tegen een meerprijs ook de fietsen afleveren en ophalen bij het startpunt. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 0187-221 007. Gelieve tijdig te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route