Van prachtig aangelegde tuinen tot woeste heidevelden: het Twentse land kent vele gezichten. Zowel mens als dier voelt zich hier thuis. Terwijl vogels en viervoeters fourageren in het veen, wacht u een smakelijke tocht langs vijf bijzondere Twentse keukens.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Erve Bruggert
  • Voorgerecht bij Eetcafé en zalencentrum Winkelman
  • Soep bij Eetcafé de Buren
  • Hoofdgerecht bij Restaurant bij Boenders
  • Nagerecht bij Grand café Centraal

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Ster in Twente
De route begint in Haaksbergen in het zuidoosten van Twente, een populaire fietsbestemming. Dit is te danken aan de vele natuurgebieden in de directe omgeving. Vanwege al dat fraais wordt Haaksbergen ook wel ‘de Ster in Twente’ genoemd.

Schaapskudde
Vanuit Haaksbergen trappen we de natuur in. We fietsen door bossen, heidevelden, veengebieden en zandverstuivingen. Met regelmaat ziet u een schaapsherder met zijn kudde door dit gebied voorbij trekken. Maar ook de vogels voelen zich hier thuis. Verschillende van hen zoals de eksters, grutto’s, buizerds en valken voorzien zichzelf van voedsel in dit prachtige veengebied.

Boortorens en zouthuisjes
Langs een coulisselandschap met houtwallen trekken we dieper het Twentse land in. We maken kennis met Zoutmarke, een weinig bekend maar o zo mooi gebied. Al bijna 100 jaar wordt hier zout gewonnen. Boortorens, zouthuisjes en een oude spoorlijn herinneren aan dit industriële verleden.

Prachtige tuinen
Ook de Twentse boerderijen zijn bijzonder. Verschillende van deze boerderijen hebben witte luiken met zwarte randen; een verwijzing naar de huiskleuren van landgoed Twickel. Dit landgoed staat bekend vanwege de prachtige tuinen en het fraaie kasteel Twickel.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig. Fietsen kunnen gehuurd worden bij het startpunt van deze route, Hotel Erve Bruggert. Gelieve vooraf te reserveren via 053-5721404. Bij deze route kunt u overnachten bij Hotel Erve Bruggert via tel. 053-5721404. Gratis parkeren bij het startpunt. Enkel toegestaan bij overleg Het startpunt is niet bereikbaar met de trein Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden. 
- Op dinsdag wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Grand Café Centraal omdat Restaurant Bij Boenders dan gesloten is. 
- Op woensdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eetcafé de Buren omdat Eetcafé en zalencentrum Winkelman.

- Op 16 en 17 juli wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant Bij Boenders omdat Eetcafé De Buren dan gesloten is. 
- Op 19 en 26 juli kan deze route niet gefietst worden. 
- Van 20 t/m 23 juli en op 27 juli wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eetcafé de Buren omdat Eetcafé en zalencentrum Winkelman dan gesloten is. 
- Van 3 t/m 7 augustus wordt zowel het hoofdgerecht als nagerecht geserveerd bij Grand café Centraal omdat Restaurant bij Boenders dan gesloten is.
- Op 20 en 21 augustus wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eetcafé de Buren omdat Eetcafé en zalencentrum Winkelman dan gesloten is. 
- Op 8 en 9 oktober kan deze route niet gefietst worden.

- In oktober en november wordt kan deze route op dinsdag niet gefietst worden. 

Grote groepen
Wilt u deze route boeken met méér dan 10 personen? Neem dan vooraf contact op via info@happenentrappen.nl voor de beschikbaarheid.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Erve Bruggert. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 053-5721404. Gelieve vooraf te reserveren.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
De Twentse Zoutmarke eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Hotel Erve Bruggert
Scholtenhagenweg 46
Haaksbergen
053-5721404
Koffie met gebak
Voorgerecht
Eetcafé en Zalencentrum Winkelman
Broekheurnerweg 52
Buurse
053-5696202
Koffie met gebak
Soep
Eetcafe de Buren
Beckumerstraat 2
Boekelo
053-4281202
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Restaurant Bij Boenders
Beckumerkerkweg 20
Beckum - Hengelo
074-3676565
Koffie met gebak
Nagerecht
Grand Café Centraal
Markt 21
Haaksbergen
053-5729786
Algemene beoordeling 8,3
Gerechten 8,3
Gastvrijheid 8,4
Route 7,8
Prijs/kwaliteit 8,1
Klantenservice 8,6
Hebben genoten van deze fietsroute met name de natuur en omgeving.
Wallinga, J
23-06-2022
7.6/10
Super georganiseerd, lekker eten en een prachtig route. Zeer aanbevelenswaardig
Jan Arkink
18-06-2022
8.2/10