De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

De Twentse Zoutmarke - 48 km.

8,3 / 10
278 evaluatie(s)

Van prachtig aangelegde tuinen tot woeste heidevelden: het Twentse land kent vele gezichten. Zowel mens als dier voelt zich hier thuis. Terwijl vogels en viervoeters fourageren in het veen, wacht u een smakelijke tocht langs vijf bijzondere Twentse keukens.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Erve Bruggert
  • Voorgerecht bij Eetcafé en zalencentrum Winkelman
  • Soep bij Eetcafé de Buren
  • Hoofdgerecht bij Restaurant bij Boenders
  • Nagerecht bij Grand café Centraal

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

De Ster in Twente
De route begint in Haaksbergen in het zuidoosten van Twente, een populaire fietsbestemming. Dit is te danken aan de vele natuurgebieden in de directe omgeving. Vanwege al dat fraais wordt Haaksbergen ook wel ‘de Ster in Twente’ genoemd.

Schaapskudde
Vanuit Haaksbergen trappen we de natuur in. We fietsen door bossen, heidevelden, veengebieden en zandverstuivingen. Met regelmaat ziet u een schaapsherder met zijn kudde door dit gebied voorbij trekken. Maar ook de vogels voelen zich hier thuis. Verschillende van hen zoals de eksters, grutto’s, buizerds en valken voorzien zichzelf van voedsel in dit prachtige veengebied.

Boortorens en zouthuisjes
Langs een coulisselandschap met houtwallen trekken we dieper het Twentse land in. We maken kennis met Zoutmarke, een weinig bekend maar o zo mooi gebied. Al bijna 100 jaar wordt hier zout gewonnen. Boortorens, zouthuisjes en een oude spoorlijn herinneren aan dit industriële verleden.

Prachtige tuinen
Ook de Twentse boerderijen zijn bijzonder. Verschillende van deze boerderijen hebben witte luiken met zwarte randen; een verwijzing naar de huiskleuren van landgoed Twickel. Dit landgoed staat bekend vanwege de prachtige tuinen en het fraaie kasteel Twickel.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Hotel Erve Bruggert

Hotel Erve Bruggert

Scholtenhagenweg 46
7481 VP Haaksbergen
053-5721404
www.ervebruggert.nl

Eetcafé en Zalencentrum Winkelman

Eetcafé en Zalencentrum Winkelman

Broekheurnerweg 52
7481 PZ Buurse
053-5696202
www.cafewinkelman.nl

Eetcafe de Buren

Eetcafe de Buren

Beckumerstraat 2
7548 BG Boekelo
053-4281202
www.deburenboekelo.nl

Restaurant Bij Boenders

Restaurant Bij Boenders

Beckumerkerkweg 20
7554 PV Beckum - Hengelo
074-3676565
www.wapenvanbeckum.nl

Grand Café Centraal

Grand Café Centraal

Markt 21
7481 HS Haaksbergen
053-5729786
www.grandcafecentraal.nlPraktische informatie

Er zijn oplaadpunten bij enkele restaurants aanwezig. U kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Erve Bruggert. Gelieve vooraf te reserveren via 053-5721404. Rechtstreeks te boeken bij Hotel Erve Bruggert via tel. 053-5721404. Gratis parkeergelegenheid bij het startpunt. mits in overleg Het startpunt is niet bereikbaar met de trein aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag kan deze route niet gefietst worden (met uitzondering van 13 april en 1 juni).

- In maart, april, oktober en november wordt op dinsdag en woensdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eetcafé de Buren, omdat Eetcafé en Zalencentrum Winkelman dan gesloten is. Let op! De eerste etappe is dan 20 kilometer.
- Van mei t/m september wordt op woensdag zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eetcafé de Buren, omdat Eetcafé en Zalencentrum Winkelman dan gesloten is. Let op! De eerste etappe is dan 20 kilometer.

- Op 13 april en 1 juni wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij Restaurant bij Boenders omdat Eetcafé De Buren dan gesloten is. 
- Op 14 en 21 juli kan deze route niet gefietst worden. 
- Op 15, 16, 17, 18, 19 en 20 juli wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eetcafé de Buren, omdat Eetcafé en Zalencentrum Winkelman dan gesloten is. Let op! De eerste etappe is dan 20 kilometer.
- Op 7, 28 juli, 4, 11, 18 augustus wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Grand Café Centraal omdat Restaurant bij Boenders dan gesloten is. 
- Op 22 en 23 augustus wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Eetcafé de Buren, omdat Eetcafé en Zalencentrum Winkelman dan gesloten is. Let op! De eerste etappe is dan 20 kilometer.
- Op 3 oktober wordt zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Grand Café Centraal omdat Restaurant bij Boenders dan gesloten is. 

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij het startpunt van deze route, Hotel Erve Bruggert. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen en het aanbod kunt u telefonisch contact opnemen via 053-5721404. Gelieve vooraf te reserveren.

Deze route is te fietsen via de Happen en Trappen app! 
Let op: De route in de app kan op sommige plaatsen afwijken van de papieren routebeschrijving of het knooppuntennetwerk. Dit heeft geen gevolgen voor uw verdere fietstocht, u kunt er voor kiezen om of de app of de routebeschrijving te volgen. 
Fietst u een route met uitzonderingen? Dan raden wij u aan om via de fysieke routebeschrijving te fietsen. De app bevat enkel de reguliere routebeschrijving.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route