De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Happen in Haspengouw - 56 km.

8,4 / 10
99 evaluatie(s)

Fruitboomgaarden, historische steden en romantische kastelen. Welkom in Haspengouw, het ‘Toscane van België’.

Arrangement (prijs: € 41,95 p.p.)

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Trappistcafé de Kroon
  • Voorgerecht bij Taverne de Klee
  • Soep bij Café Restaurant Haspengouw
  • Hoofdgerecht bij Château de la Motte
  • Nagerecht bij Brasserie Bazilik

Tevens ontvangt u een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Historische highlights

De Romeinen wisten het al: in Tongeren is het goed toeven. Al ruim voor het jaar 0 hebben zij hier hun sporen nagelaten. In de oudste stad van België wordt de bezoeker doorlopend getrakteerd op historische highlights, variërend van een Romeinse tempelsite tot middeleeuwse stadswallen en de gotische Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Op het marktplein staat een standbeeld van Ambiorix, het machtige stamhoofd der Eburonen. Maar ook buiten de stad toont het verleden zich in vele gedaanten.

Kastelenlandschap
Tongeren ligt in Haspengouw, na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. Haspengouw wordt ook wel het ‘Toscane van België’ genoemd en dat is niet zonder reden. Het is een kastelenlandschap bij uitstek. We trappen door glooiende panorama’s terwijl burchten, religieuze monumenten en mergelgrotten aan het oog voorbij trekken. Natuurlijk is er ook tijd om even rustig te genieten, zoals bij het prachtige Château de la Motte, dat volgens De Standaard ‘het beste terras van België’ heeft. Santé!

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

 

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Trappistcafé de Kroon

Trappistcafé de Kroon

Maastrichterstraat 123
3700 Tongeren
0032-12695000
www.trappistcafedekroon.be

Taverne de Klee

Taverne de Klee

Kleestraat 10
3840 Borgloon - Kuttekoven
0032-12744831
www.de-klee.be

Taverne Haspengouw

Taverne Haspengouw

Sint-Genovevaplein 8
3800 Zepperen
0032-11685978
www.tavernehaspengouw.be

Château de la Motte

Château de la Motte

Mettekovenstraat 4
3800 Groot-Gelmen
0032-11481086
www.chateaudelamotte.com

Brasserie Bazilik

Brasserie Bazilik

Kloosterstraat 1-3
3700 Tongeren
0032-12213324
www.bazilik.bePraktische informatie

Bij alle restaurants aanwezig Fietsen kunnen gehuurd worden bij Eburon Hotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen, het aanbod en reserveringen kunt u telefonisch contact opnemen via 0032-12230199. Bij deze route kunt u overnachten bij het Eburon Hotel. Voor meer informatie over openingstijden, prijzen, het aanbod en reserveringen kunt u telefonisch contact opnemen via 0032-12230199. Gratis parkeren bij Sportpark de Motten aan de Kastanjewal (1 kilometer van het startpunt) op zondagen is het drukker in verband met de antiekmarkt. Enkel hulphonden toegestaan Het startpunt is 750 meter van station Tongeren Bij alle restaurants beschikbaar

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2020
- Op maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.
- Op donderdag wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij Café Restaurant Haspengouw omdat Taverne de Klee dan gesloten is. 

- In november kan de route op donderdag niet gefietst worden.
- In november wordt op woensdag, vrijdag en zaterdag en zondag zowel het hoofdgerecht als het nagerecht geserveerd bij Brasserie Bazilik omdat Château de la Motte dan gesloten is.

Let op, maatregelen tijdens corona 
- In België is het dragen van een mondkapje verplicht bij binnenkomst en verplaatsingen in restaurants. Tevens is een mondkapje verplicht in winkels en het openbaar vervoer. Gelieve hier rekening mee te houden. 
- Gelieve te vermelden uit hoeveel huishoudens uw gezelschap bestaat. Dit kunt u aangeven in het vakje 'Opmerkingen' tijdens het plaatsen van de boeking.
- Helaas kunnen wij in deze periode niet de garantie geven dat u aan 1 tafel plaats kunt nemen. 
- Tijdens de coronamaatregelen is het bij enkele restaurants alleen maar mogelijk om gebruik te maken van het terras. Hierin vragen wij u om uw begrip.
- Het is in deze periode van belang om rekening te houden met de richttijden. Mocht u later arriveren kan er geen garantie gegeven worden op een zitplaats. Wij vragen hierin om uw begrip.
- U dient zich te allen tijde te houden aan de richtlijnen van de restaurants welke geconformeerd zijn aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op
- U kunt uw auto gratis parkeren bij Sportpark de Motten aan de Kastanjewal (1 km van het startpunt) op zondagen is het drukker in verband met de antiekmarkt.
- Het is verstandig om een goede fiets met minimaal 7 versnellingen te gebruiken, dit i.v.m. enkele hellingen.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur. Wij adviseren u in deze online te kijken of er verhuurmogelijkheden zijn in de omgeving van het startpunt.

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route