De lekkerste fietstochten van
Nederland en België
Happen en Stappen
Happen en Trappen
Happen en Stappen
Twitter Facebook

Straf genieten in Sint-Truiden - 51 km.

8,6 / 10
142 evaluatie(s)

Prachtige fruitbomen, wonderschoon werelderfgoed en de ‘strafste locatie van België’: de regio Haspengouw lijkt wel gemaakt voor een dagje Happen en Trappen. ‘Gewoon genieten’ is hier het credo. Niets aan toe te voegen.

Arrangement (prijs: € 39,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Twenty Two Coffee
  • Voorgerecht bij de Zesbunder
  • Soep bij L'O de Vie
  • Hoofdgerecht bij Chateau de la Motte
  • Nagerecht bij IJssalon Vica |

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).


Bedevaartsoord
Sint-Truiden dankt haar naam aan de Frankische heilige Trudo, die hier rond 650 een kerk en klooster bouwde. Het begin van een monnikengemeenschap die zich ontwikkelde tot een welvarende abdij. Bij het graf van Trudo zouden enkele wonderen zijn gebeurd, waardoor Sint-Truiden zich ontwikkelde tot bedevaartsoord. Wonderen zijn er al lang niet meer gesignaleerd, maar u zult wel genieten van een wonderschone binnenstad.

Werelderfgoed
Het kloppend hart van Sint-Truiden is de Grote Markt, waar cafés, restaurants, monumenten en evenementen de stad kleur geven. Hier ligt ook het historische Belfort, dat sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit is overigens niet de enige eyecatcher, want ook het Sint-Agnesbegijnhof is uitgeroepen tot werelderfgoed.

‘Gewoon genieten’
Sint-Truiden ligt in Haspengouw, een vruchtbare landstreek waar volop bloemen en fruit worden gekweekt. Van april tot oktober zijn er dan ook geregeld bloesemfeesten, oogstfeesten en fruitveilingen. De kans is dan ook groot dat u door een kleurrijk landschap van Sint-Truiden naar Gingelom trapt. Gingelom heeft als motto ‘Gewoon genieten’ en dat is spijker op z’n kop. Op weg naar Borlo worden we getrakteerd op een licht glooiend landschap dat zich in vele aantrekkelijke vormen toont.

‘Strafste locatie van België’
Na een tussenstop in Borlo is het tijd voor de ‘Strafste locatie van België’, aldus Vlaanderen Vakantieland. Château de la Motte is een lust voor het oog en wordt beschouwd als het ‘visitekaartje’ van Sint-Truiden. In 1994 was het kasteel nog in bouwvallige staat, maar met vereende krachten is het verleden nieuw leven ingeblazen. Na een smakelijk hoofdgerecht in een monumentale setting, fietst u vervolgens terug naar Sint-Truiden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer deze route
Reserveer deze route

Deelnemende restaurants

Twenty Two Coffee

Twenty Two Coffee

Grote markt 55
3800 Sint-Truiden
+3211-186686
www.twentytwocoffee22.be

De Zesbunder

De Zesbunder

Schepen Beckersstraat 9
3890 Gingelom
+3211-887750
www.dezesbunder.be

L'O de Vie

L'O de Vie

Halingenstraat 76
3806 Sint Truiden
+3211-586687
www.lodevie.be

Château de la Motte

Château de la Motte

Mettekovenstraat 4
3800 Groot-Gelmen
+3211-481086
www.chateaudelamotte.com

IJssalon Vica

IJssalon Vica

Slachthuisstraat 5
3800 Sint-Truiden
+3211-683141
Praktische informatie

Oplaadpunten: Bij alle restaurants kunt u fietsen opladen behalve bij Twenty Two Coffee U kunt fietsen huren bij Station Sint Truiden. Een normale fiets kost € 10,00 een E-bike kost € 20,00. Gelieve vooraf te reserveren via 080096967 (B) 0032495524226 (NL). Overnachtingsmogelijkheden Parkeergelegenheid: gratis bij het startpunt. Honden: Mits aangelijnd toegestaan 100 meter van Station Sint-Truiden Wfi: bij de meeste restaurants aanwezig

Als u met uw cursor over de symbooltjes beweegt,
verschijnt er meer informatie over de mogelijkheden.

Openingsdagen

Aanvullende informatie

Praktische informatie 2018
- Op maandag, dinsdag en zondag kan deze route niet gefietst worden.
- Op woensdag en donderdag wordt zowel de soep als het hoofdgerecht geserveerd bij L'O de Vie omdat Chateau de la Motte dan  gesloten is.

- Van oktober t/m maart kan deze route enkel op vrijdag en zaterdag gefietst worden.
- Van oktober t/m maart wordt op zaterdag zowel het voorgerecht en de soep geserveerd bij L'O de Vie omdat de Zesbunder dan gesloten is.

Fietsverhuur
U kunt fietsen huren bij Station Sint Truiden. Een normale fiets kost € 10,00 een E-bike kost € 20,00. Gelieve vooraf te reserveren via 080096967 (B) 0032495524226 (NL).

Indien u in december, januari of februari wilt gaan Happen en Trappen is dat wellicht mogelijk. Gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar info@happenentrappen.nl zodat wij de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze route kunt u contact opnemen via info@happenentrappen.nl. Gelieve de naam van de route te vermelden in uw e-mail.
Reserveer deze route