Prachtige fruitbomen, wonderschoon werelderfgoed en de ‘strafste locatie van België’: de regio Haspengouw lijkt wel gemaakt voor een dagje Happen en Trappen. ‘Gewoon genieten’ is hier het credo. Niets aan toe te voegen.

Arrangement (prijs: € 42,95 p.p.)
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Twenty Two Coffee
  • Voorgerecht bij Bistro Bij de Buren
  • Soep bij l'O de Vie
  • Hoofdgerecht bij Chateau de la Motte
  • Nagerecht bij IJssalon Vica

Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Bedevaartsoord
Sint-Truiden dankt haar naam aan de Frankische heilige Trudo, die hier rond 650 een kerk en klooster bouwde. Het begin van een monnikengemeenschap die zich ontwikkelde tot een welvarende abdij. Bij het graf van Trudo zouden enkele wonderen zijn gebeurd, waardoor Sint-Truiden zich ontwikkelde tot bedevaartsoord. Wonderen zijn er al lang niet meer gesignaleerd, maar u zult wel genieten van een wonderschone binnenstad.

Werelderfgoed
Het kloppend hart van Sint-Truiden is de Grote Markt, waar cafés, restaurants, monumenten en evenementen de stad kleur geven. Hier ligt ook het historische Belfort, dat sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit is overigens niet de enige eyecatcher, want ook het Sint-Agnesbegijnhof is uitgeroepen tot werelderfgoed.

‘Gewoon genieten’
Sint-Truiden ligt in Haspengouw, een vruchtbare landstreek waar volop bloemen en fruit worden gekweekt. Van april tot oktober zijn er dan ook geregeld bloesemfeesten, oogstfeesten en fruitveilingen. De kans is dan ook groot dat u door een kleurrijk landschap van Sint-Truiden naar Gingelom trapt. Gingelom heeft als motto ‘Gewoon genieten’ en dat is spijker op z’n kop. Onderweg worden we getrakteerd op een licht glooiend landschap dat zich in vele aantrekkelijke vormen toont.

‘Strafste locatie van België’
Château de la Motte is een lust voor het oog en wordt beschouwd als het ‘visitekaartje’ van Sint-Truiden. In 1994 was het kasteel nog in bouwvallige staat, maar met vereende krachten is het verleden nieuw leven ingeblazen. Na een smakelijk hoofdgerecht in een monumentale setting, fietst u vervolgens terug naar Sint-Truiden.

Wij verwelkomen u graag op deze Happen en Trappen route!

Reserveer nu!

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO

Aanvullende informatie

Bij alle restaurants aanwezig (m.u.v. Twenty Two Coffee) Fietsen kunnen gehuurd worden bij Blue Bike. Meer informatie vindt u op www.blue-bike.be/nl U kunt overnachten bij l'O de Vie. Voor de mogelijkheden kunt u direct contact opnemen met l'O de Vie. Gratis parkeren op de veemarkt te Sint Truiden Toegestaan, mits aangelijnd. Het startpunt ligt 100 meter van Station Sint-Truiden Bij alle restaurants beschikbaar

Praktische informatie 2022
- Op zondag, maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

- Vanaf 17 augustus t/m 2 september wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij l'O de Vie omdat Bistro de Buren dan gesloten is.

- Vanaf 1 november wordt op woensdag en donderdag zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij Bistro de Buren omdat Chateau de la Motte dan gesloten is.

Fietsverhuur
Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Blue-bike. Voor meer informatie over het aanbod en prijzen kunt u terecht via www.blue-bike.be/nl of via  www.ebikeverhuurhaspengouw.be of +32499 27 43 57. Gelieve vooraf te reserveren.

Sluitingsdagen   

- Op zondag, maandag en dinsdag kan deze route niet gefietst worden.

Wisseldagen   

- Vanaf 17 augustus t/m 2 september wordt zowel het voorgerecht als de soep geserveerd bij l'O de Vie omdat Bistro de Buren dan gesloten is.

- Vanaf 1 november wordt op woensdag en donderdag zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht geserveerd bij Bistro de Buren omdat Chateau de la Motte dan gesloten is.

 

Fietsverhuur   

Happen en Trappen doet zelf niet aan fietsverhuur, maar u kunt fietsen huren bij Blue-bike. Voor meer informatie over het aanbod en prijzen kunt u terecht via www.blue-bike.be/nl. Gelieve vooraf te reserveren.

Happen en Trappen app

Momenteel is de app niet beschikbaar. Mocht u hem in het verleden al gedownload hebben, raden wij u aan deze niet te gebruiken, aangezien de informatie niet up-to-date is.

Hoe ziet een dagje
Straf genieten in Sint-Truiden eruit?

Maak kennis met onze gastvrije restaurants
Koffie met gebak
Koffie en gebak
Twenty Two Coffee
Heilig-Hartplein 4
Sint-Truiden
+3211-186686
Koffie met gebak
Voorgerecht
Bistro Bij de Buren
Naamsesteenweg 527
Sint-Truiden
+32-11744727
Koffie met gebak
Soep
l'O de Vie
Halingenstraat 76
Sint-Truiden
+3211-586687
Koffie met gebak
Hoofdgerecht
Ch‚teau de la Motte
Mettekovenstraat 4
Groot-Gelmen
+3211-481086
Koffie met gebak
Nagerecht
IJssalon Vica
Slachthuisstraat 5
Sint-Truiden
+3211-683141
Algemene beoordeling 8,6
Gerechten 8,6
Gastvrijheid 8,7
Route 8,0
Prijs/kwaliteit 8,9
Klantenservice 9,1
Mooie route , lekker eten , aangenaam dagje uit. Prijs/kwaliteit heel goed. Aanrader!
Vogels Danny
23-07-2022
8.8/10
mooie route , lekker eten
Schuermans
07-07-2022
8.6/10